To się podobno nazywa pamięć komórkowanektar_leszczyny pisze:Czasami zdarza się że po przeszczepie serca biorca zmienia swoje upodobania na zgodne z takimi jakie miał dawca.
Nie chciałbym żeby ktoś później żył moim życiem.
.
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: nie zabierajmy swoich narządów do nieba
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Jeszcze lepiej jakby dostał razem z narządem głosy w ramach pamięci komórkowej.
Nie życzę nikomu takiego losu.
Nie życzę nikomu takiego losu.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- netka
- zaufany użytkownik
- Status: analityk internetowy
Ja noszę od pięciu lat w portfelu oświadczenie woli, jednak nie wiem czy to się na coś zda, takie moje przelekowane narządy, typu biedna wątroba, która tyle neuroleptyków przez siebie przepuściła i antydepresantów. biorę prochy od 12 lat. ale jeśli komuś się przyda, to niech wykorzysta i żyje nadal....
"Idź własną drogą, Bo w tym cały sens istnienia, Żeby umieć żyć, Bez znieczulenia, Bez niepotrzebnych niespełnienia, Myśli złych..." [Dżem-Do kołyski]
.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2016 3:45 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też bym się nie zgodził na pobranie narządów.
Przykro mi, ale mam znajomych pracujących w szpitalu i jeżeli ktoś zgadza się, a w dodatku ma zaznaczone, że nie życzy sobie sztucznego podtrzymywania życia, to w razie czego, po prostu od razu idzie na rozbiórkę, nawet nie silą się, aby go ratować.
Tu chodzi o życie biorcy organów i lekarze nie wahają się ani chwili, co mają robić i jak decydować.
Potrafię sobie wyobrazić ich decyzje i traktowanie owego ...ciała.
Przykro mi, ale mam znajomych pracujących w szpitalu i jeżeli ktoś zgadza się, a w dodatku ma zaznaczone, że nie życzy sobie sztucznego podtrzymywania życia, to w razie czego, po prostu od razu idzie na rozbiórkę, nawet nie silą się, aby go ratować.
Tu chodzi o życie biorcy organów i lekarze nie wahają się ani chwili, co mają robić i jak decydować.
Potrafię sobie wyobrazić ich decyzje i traktowanie owego ...ciała.
ja tez jestem za tym by moje organy (jak jeszcze cosik zostanie)komus sie przydaly
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Ja biorę swoje organy ze sobą do nieba.
Dlatego, że najwięcej zysków czerpią z przeszczepów koncerny które się tym zajmują, a rodziny dawców nic z tego nie mają, a biorca pożyje parę dni dłużej.
Dlatego, że najwięcej zysków czerpią z przeszczepów koncerny które się tym zajmują, a rodziny dawców nic z tego nie mają, a biorca pożyje parę dni dłużej.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Najdłużej żyjący pacjent po przeszczepie serca żyje już 25 lat. Osoby po przeszczepie nerki żyją jeszcze dłużej.Mati pisze: a biorca pożyje parę dni dłużej.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja chyba nie dam moich, nie wiem czy wezmą... Ale bym chciał i dobrze bym się z tym czuł.
nic
- amigo
- zaufany użytkownik
Transplantologia sie teraz rozwinela, jesli bedzie mozna to po smierci z checia oddam komus swoje narzady, moge uratowac dzieki temu komus zycie.Ale po latach brania lekow czy te narzady beda sie nadawac?