Czy to schizofrenia?
Moderator: moderatorzy
Czy to schizofrenia?
Witam, obecnie mam 17 lat. Od ponad czterech lat miewam objawy typu słyszenia głosów, kroków. Oprócz tego mam manię prześladowczą, np. kiedy idę ulicą czuję, że ludzie mnie obgadują, śmieją się ze mnie. Codziennie zmagam się ze sobą, żeby rano wstać, zrobić cokolwiek, nie mam energii do życia. Ludzie bardziej mi przeszkadzają, izoluję się od wszystkich, bo strach mnie paraliżuje. Czy to może być schizofrenia?
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2015 11:27 pm przez Marley17, łącznie zmieniany 2 razy.
- Necro
- zaufany użytkownik
Re: Czy to schizofrenia?
musisz iść pogadać z lekarzem na ten temat bo to co opisałeś podlatuje pod zaburzenia ja miałem podobnie jak to się rozwijało u mnie my ci tu diagnozy nie wystawimy ale doradzić możemy
Śmierć Wrogom Ojczyzny
- Necro
- zaufany użytkownik
nie lekceważ ty objawów możesz pierwsze pójść do psychologa a on ci doradzi czy z tym iść do psychiatry
Śmierć Wrogom Ojczyzny
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To wygląda na schizofrenię. Radzę iść do dobrego psychologa klinicznego. Przeprowadzi Ci testy, porozmawia, postawi wstępną diagnozę i pokieruje dalej. Radzę nie bagatelizować tego, bo najprawdopodobniej będzie tylko gorzej.
I radzę się nawrócić, bo schizofrenia ma też podłoże duchowe.
I radzę się nawrócić, bo schizofrenia ma też podłoże duchowe.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
@ 44, czesto sie z Toba zgadzam, ale w tym przypadku bardzo bym prosila zebys nie diagnozowal drugiego czlowieka jako majacego schizofrenie. Do autora topicu - idz jak najszybciej do psychologa i to jakiegos z prawdziwego zdarzenia - sprawdz opinie na necie bo latwo trafic na konowala. Dzialaj ! Byc moze w Twoim przypadku terapia pomoze.
'From day one, giving people the message that recovery is about changing our lives, not changing our biochemistry' Dr Patricia Deegan
Open Dialogue http://www.youtube.com/watch?v=QhEVs3Cu5u4
Open Dialogue http://www.youtube.com/watch?v=QhEVs3Cu5u4
Ile jest tych wrednych opętujących duchów błąkających się po świecie, znowu kogoś dopadły.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Avery, po pierwsze, nikt tu nie przychodzi po fachową diagnozę psychiatryczną. Tylko po opinie innych schizofreników, którzy mają pojęcie o schizofrenii. Chciała takiej opinii, to ją wyraziłem. Po drugie, nie stwierdzam jednoznacznie, że to jest schizofrenia, tylko napisałem, że to wygląda na schizofrenię.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
To najprawdopodobniej jest schizofrenia. Idź do psychiatry.
Schizofrenia to odrzucenie systemu.
Ten temat ma 7 lat.
Też mialam 17 lat jak mnie dopadła schiza.
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje