renta socjalna ktos wie???
Moderator: moderatorzy
renta socjalna ktos wie???
888
Ostatnio zmieniony śr lis 28, 2012 11:02 pm przez ula, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: renta socjalna ktos wie???
ja też dostałam rentę socjalną na rok czasu,teraz czekam na wezwanie na komisję już niedługo mi przyjdzie wezwanie ,bo złożyłam dokumenty.paulina pisze:choruje na zespoł paranoidalny dostałam rente socjalna na rok czasu,
moja przygoda z kłopotami zdrowotnymi, lękii inne zaburzenia miały
miejsce przed 18 rokiem zycia mam to udokumentowane ale do lekarza
poszłam dopioero po 18 rokiem zycia do psychiatry, tam pisze w
\historii ze skarze sie na dane zaburzenia ktore wystepuja od roku
czasu, i własnie mam pyrtanie, czym mam szanse na rente dozywotnia???
bo lekarz mi powiedział ze jesli zachorowało sie przed 18 rokiem
taka szansa istnieje....dodam ze na zespoł paranoidalny zachorowałam
majac 20 lat, przedtem moje objawy pani psychiatra przypisywała
zaburznieom emocjonalnych i zaburznieom osobowosci\, prosze o rade
Avelina19
Czesc.
Czego tu zazdroscic ja mam rente 8-9 rok ...zawsze przyznawana na 2 lata...
Od dobrych "kilku" lat staram sie aby mnie uznali za zdolnego do pracy.....
A tu nie zawsze "calkowicie niezdolny do pracy na okres 2 lat"....z tego powodu mialem problemy nawet z praktyka na studiach....a czy za ok. 440 zl. da sie "zyc".....nabrudzone w papierach od mlodosci...i po jaka cholere mam byc magistrem inz.
Pozdrawiam.
A tu nie zawsze "calkowicie niezdolny do pracy na okres 2 lat"....z tego powodu mialem problemy nawet z praktyka na studiach....a czy za ok. 440 zl. da sie "zyc".....nabrudzone w papierach od mlodosci...i po jaka cholere mam byc magistrem inz.
Pozdrawiam.
no tak wolałabym być zdrowa to fakt,czemu miałeś problemy z praktyką na studiach wytłumacz mi,nie da się żyć za takie pieniądzę,ale ja żyję z mamą i starcza mi na moje potrzeby i jest fajnie:)jak na razie:)nie zapeszać:)MarcinE pisze:Czesc.
Pozdrawiam.
Avelina19
Czesc.
Jezeli ma czlowiek rodzine ktora pozwala dysponowac swoimi pieniedzmi to oki....U mnie jest troche inaczej......nie mowie decyzje podejmuje ja ,choc
nie jest to mi na reke ......ale od 9 lat nic z tego " nie mam" ...(poza miejscem do spania i mozliwoscia korzystania z komputera- Glowna ZALETA niestety przewaznie jak inni nie zajmuja)....Czlowiek cos placi lecz zaleglosci rosna i moi "zdrowi " rodzice i rodzenstwo o sprawach materialnych
nie mysla (ojciec "fanatikoskatholikos", matka - ona przynajmniej probuje....
)....A jak im nie pasuje to standardowo "Ty jestes chory" a "pierwszy po bogu"- "jak bede "zmuszony" to umieszcze cie w szpitalu "....I tak od zawsze...znaczy sie od czasu gdy " zglupialem" "stracilem rozum" itd.
Pozdrawiam.
P.S. "Tak naprawde smierc nastepuje wtedy gdy stajesz sie obojetny na wszystko co wczesniej cie cieszylo i trzymalo tutaj....rozklad ciala to tylko formalnosc "
Jezeli ma czlowiek rodzine ktora pozwala dysponowac swoimi pieniedzmi to oki....U mnie jest troche inaczej......nie mowie decyzje podejmuje ja ,choc
nie jest to mi na reke ......ale od 9 lat nic z tego " nie mam" ...(poza miejscem do spania i mozliwoscia korzystania z komputera- Glowna ZALETA niestety przewaznie jak inni nie zajmuja)....Czlowiek cos placi lecz zaleglosci rosna i moi "zdrowi " rodzice i rodzenstwo o sprawach materialnych
nie mysla (ojciec "fanatikoskatholikos", matka - ona przynajmniej probuje....
)....A jak im nie pasuje to standardowo "Ty jestes chory" a "pierwszy po bogu"- "jak bede "zmuszony" to umieszcze cie w szpitalu "....I tak od zawsze...znaczy sie od czasu gdy " zglupialem" "stracilem rozum" itd.
Pozdrawiam.
P.S. "Tak naprawde smierc nastepuje wtedy gdy stajesz sie obojetny na wszystko co wczesniej cie cieszylo i trzymalo tutaj....rozklad ciala to tylko formalnosc "
Co do praktyki.
Zaden lekarz nie .... Czlowiek nie moze obslugiwac zadnych maszyn i urzadzen .....nie moge miec prawka i inne pierdoly....pracodawcy sie po prostu bali a ja im sie nie dziwie- wiedza to potega- niewiedza"rowniez"...
Pozdrawiam.
P.S. Nie zawsze jest tak - pod jednym warunkiem przejdziesz badania lekarskie a u mnie nawet neurolog sie zdziwila....co mnie zaskoczylo ...
Pan nie ma "poprawnych odruchow....Czy na cos pan choruje i bierze jakies tabletki..." i inne "sprawy"....Jak w koncu musialem powiedziec to poglaskala mnie po glowie ....i koniec.
Zaden lekarz nie .... Czlowiek nie moze obslugiwac zadnych maszyn i urzadzen .....nie moge miec prawka i inne pierdoly....pracodawcy sie po prostu bali a ja im sie nie dziwie- wiedza to potega- niewiedza"rowniez"...
Pozdrawiam.
P.S. Nie zawsze jest tak - pod jednym warunkiem przejdziesz badania lekarskie a u mnie nawet neurolog sie zdziwila....co mnie zaskoczylo ...
Pan nie ma "poprawnych odruchow....Czy na cos pan choruje i bierze jakies tabletki..." i inne "sprawy"....Jak w koncu musialem powiedziec to poglaskala mnie po glowie ....i koniec.
moment moment ale do renty można dorobić (coś około 700zł) do socjalnej a socjalna o ile mi wiadomo to 2 grupa. A zawsze można się z szefem dogadać tak żeby płacili "na papierze" 700zł a w rzeczywistości normalne wynagrodzenie. Jest to realne bo już tak pracowałem. Pozatym rentę można zawiesić. Ja się sam na tym dobrze nie znam ale moja matka owszem, więc jak coś mogę jeszcze dopytać.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Tak można do socjalnej dorobić ale są na to limity. I tak na przykład zarabiając do socjalnej minimalną krajową to juz za dużo - zabierają rente. Pozostaje praca w niepełnym wymiarze, tak żeby się mieścić w limicie.
A do renty zusowskiej można juz dorabiać do 1600zł więc sytuacja jest troche lepsza.
A do renty zusowskiej można juz dorabiać do 1600zł więc sytuacja jest troche lepsza.
renta socjalna
MarcinieE.ja na uczelni nie poinformowałam nikogo i nie mam zamiaru o tym ze jestem na rencie(socjalnej),tez całkowcie nie zdolna do pracy,studia to tez praca intelektualna i tego nikt nie zabroni,skad wiesz czy nie wejdzie taki wymóg ze beda musialy byc zatrudniane osoby niepelnosprawne w kazdej instytucji(zasłyszane)twoje wykształcenie zawsze ci sie moze przydac,moje zdanie jest takie ze im mniej o mnie wiedza inni tym lepiej(jesli chodzi o chorobe)pozdrawiam