Sprawa Krystiana ktory wedlug lekarzy symuluje chorobe
Moderator: moderatorzy
Sprawa Krystiana ktory wedlug lekarzy symuluje chorobe
Zapoznajcie sie z ponizszymi materialami na temat chlopaka ktory trafil do wiezienia. Przed skazaniem leczyl sie na schizofrenie, w wiezieniu nie podawano mu lekow co do prowadzilo do poglebienia choroby. Lekarze nie leczyli Krystiana, bo wedlug nich symulowal chorobe psychiczna. Co o tym myslicie?
https://www.youtube.com/watch?v=_n8MwaOEEO0
https://www.youtube.com/watch?v=yWKnK82GE5E
https://www.youtube.com/watch?v=_n8MwaOEEO0
https://www.youtube.com/watch?v=yWKnK82GE5E
Я завжди хочу бути поряд з тобою
Re: Sprawa Krystiana ktory wedlug lekarzy symuluje chorobe
Masakra, widać, że się boi jeszcze za nim to powiedzieli. Ewidentnie jest chory.
Nie wiadomo jakie "wciery" mógł dostawać od współwięźniów.
Współczuję
Wzruszyłem się.
Powinien dostać solidne odszkodowanie. A pewnie gówno mu dadzą znając jebane polskie urzędy.
Nie wiadomo jakie "wciery" mógł dostawać od współwięźniów.
Współczuję

Wzruszyłem się.
Powinien dostać solidne odszkodowanie. A pewnie gówno mu dadzą znając jebane polskie urzędy.
ja sie zalamalam jak to zobaczylam. pewnie jest tak jak mowi jego matka. pierwszy lekarz napisal ze on symuluje a pozostali przyklepali bo boja sie podwazac decyzje kolegi po fachu. to jest czesto spotykane w medycynie.
Я завжди хочу бути поряд з тобою
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Trudno jest tu cokolwiek napisać, jednym słowem - banda skurwesynów...
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- amigo
- zaufany użytkownik
SKANDAL !!
jak mogli chorego czlowieka doprowadzic do takiego stanu, przeciez widac po nim ze choruje.
jak mogli chorego czlowieka doprowadzic do takiego stanu, przeciez widac po nim ze choruje.

Z tego co widzę to jest w opinii napisane:
"Głębokie zaburzenia osobowości u osoby z cechami zmian organicznych OUN, uzależnionej od środków psychoaktywnych, symulującego psychotyczne zaburzenia psychiczne."
Z tym że to jest diagnoz wstępna jak to widnieje na dokumencie.
Biegły Sądowy w diagnozie właściwej powinien obszernie uzasadnić to, dlaczego uważa że chory symuluje zaburzenia psychotyczne. Tego dokumentu nie widzimy.
Trudno jest się wypowiadać w tej sprawie znając ją tylko z mediów. Matka podchodzi do sprawy emocjonalnie, z kolei przedstawiciele organów państwowych wygłaszają dyplomatyczne regułki. Faktem jest jednak że pozostali biegli mogli po prostu przychylić się do diagnozy wydanej przez pierwszego biegłego.
Ja miałem raz w życiu styczność z Biegłym Sądowym i mogę powiedzieć że poziom empatii u tego człowieka wynosił zero.
"Głębokie zaburzenia osobowości u osoby z cechami zmian organicznych OUN, uzależnionej od środków psychoaktywnych, symulującego psychotyczne zaburzenia psychiczne."
Z tym że to jest diagnoz wstępna jak to widnieje na dokumencie.
Biegły Sądowy w diagnozie właściwej powinien obszernie uzasadnić to, dlaczego uważa że chory symuluje zaburzenia psychotyczne. Tego dokumentu nie widzimy.
Trudno jest się wypowiadać w tej sprawie znając ją tylko z mediów. Matka podchodzi do sprawy emocjonalnie, z kolei przedstawiciele organów państwowych wygłaszają dyplomatyczne regułki. Faktem jest jednak że pozostali biegli mogli po prostu przychylić się do diagnozy wydanej przez pierwszego biegłego.
Ja miałem raz w życiu styczność z Biegłym Sądowym i mogę powiedzieć że poziom empatii u tego człowieka wynosił zero.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" 

-
- zaufany użytkownik
- Status: prawnik
Należy wznowić postępowanie w oparciu o przepisy artykułów 540 - 548 kodeksu postępowania karnego, wznowić proces, wygrać go, a potem w trybie art. 552 kodeksu postępowania karnego dochodzić zadośćuczynienia i odszkodowania.
To może trwać długo.
Szybszym wyjściem będzie poproszenie Prezydenta RP o ułaskawienie.
Jakbyście mieli jakiś kontakt z tym chłopakiem lub z ludźmi, których dotknęła podobna krzywda, chętnie pomogę.
Dodam, że czasami udaje się wywalczyć wysokie odszkodowania.
To może trwać długo.
Szybszym wyjściem będzie poproszenie Prezydenta RP o ułaskawienie.
Jakbyście mieli jakiś kontakt z tym chłopakiem lub z ludźmi, których dotknęła podobna krzywda, chętnie pomogę.
Dodam, że czasami udaje się wywalczyć wysokie odszkodowania.