niewybaczalne
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
niewybaczalne
Czas minął ...
Ostatnio zmieniony pn kwie 10, 2006 4:08 pm przez tajemniczy ogród, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- zarejestrowany użytkownik
Twój wiersz....
Kochany Tajemniczy ogrodzie,
Jesteś wrażliwa... istniejesz właśnie w zderzeniu z tą wiecznością, która zamyka przed Tobą to, co niedostępne. Nasuwa mi się takie skojarzenie z "trzciną myślącą" Pascala, ale w Tobie jest coś bardziej subtelnego i bliskiego, jak ta biedronka, której kropki liczyliśmy w dzieciństwie - taka krucha, ulotna...zaraz odleci do swojego bezpiecznego ogrodu...
Ewa
Jesteś wrażliwa... istniejesz właśnie w zderzeniu z tą wiecznością, która zamyka przed Tobą to, co niedostępne. Nasuwa mi się takie skojarzenie z "trzciną myślącą" Pascala, ale w Tobie jest coś bardziej subtelnego i bliskiego, jak ta biedronka, której kropki liczyliśmy w dzieciństwie - taka krucha, ulotna...zaraz odleci do swojego bezpiecznego ogrodu...
Ewa
"Prędzej czy póżniej oszaleć muszę, bo się nie w świecie, ale w sobie duszę"
-
- zaufany użytkownik
Re: Twój wiersz....
niestety jestem nadwrażliwa, przewrażliwiona a dla takich ludzi nie mam miejsca...Skała pisze:Kochany Tajemniczy ogrodzie,
Jesteś wrażliwa...
nie ma żadnego bezpiecznego ogrodu, takie coś nie istnieje, a odlecieć to ja juz dawno odleciałam ale od rzeczywistości...Skała pisze:...zaraz odleci do swojego bezpiecznego ogrodu...
...a biedronka była ułudą i nie prawdą jakkolwiek sie do tego nie odnieść