Zebrało mi się na patriotyzm...
Moderator: moderatorzy
Zebrało mi się na patriotyzm...
Kiedyś nasłuchałam się na temat swojego ojca samych złych rzeczy. Jako 10-letnia dziewczynka kłóciłam się z ciociami i babcią, że nie jest taki zły.
Kiedy trochę podrosłam uświadomiłam sobie, że ja sama mam do niego żal, ale nie pozwolę nikomu na niego powiedzieć złego słowa.
Przypomniałam sobie to, kiedy słuchałam wypowiedzi jaką teraz przytaczam. Moze nie jesteśmy zadowoleni ze swojego domu, ze swojej rodziny, z kraju, ale nie podoba nam się jak wypowiadają się na ten temat inni.
Osoba którą przytaczam jest żydówką, ale nie dlatego zaciekawiła mnie jej wypowiedź, przecież i tak za granicą mamy nie tylko dobrą opinię, wśród różnych narodowości.
http://www.youtube.com/watch?v=MV0zY_795qg
Kiedy trochę podrosłam uświadomiłam sobie, że ja sama mam do niego żal, ale nie pozwolę nikomu na niego powiedzieć złego słowa.
Przypomniałam sobie to, kiedy słuchałam wypowiedzi jaką teraz przytaczam. Moze nie jesteśmy zadowoleni ze swojego domu, ze swojej rodziny, z kraju, ale nie podoba nam się jak wypowiadają się na ten temat inni.
Osoba którą przytaczam jest żydówką, ale nie dlatego zaciekawiła mnie jej wypowiedź, przecież i tak za granicą mamy nie tylko dobrą opinię, wśród różnych narodowości.
http://www.youtube.com/watch?v=MV0zY_795qg
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2014 7:09 am przez lawenda, łącznie zmieniany 1 raz.
- Necro
- zaufany użytkownik
Re: Zebrało mi się na patryjotyzm...
Widziałem to już dawno temu myślę ze ta osoba w powiadająca się jest podstawiona tak mi się wydaje ale żydzi i tak polaków nie nienawidzą tak moja jest opinia 
Śmierć Wrogom Ojczyzny
nas jako ''innowiercór'' również nie lubią muzułmanie. Ich wypowiedzi są bardziej niebezpieczne.
Myślę, że ta wypowiedź nie jest jakoś szczególnie zagrażająca. Ja to usłyszałam pierwszy raz i jestem naprawdę pod wrażeniem
Myślę, że ta wypowiedź nie jest jakoś szczególnie zagrażająca. Ja to usłyszałam pierwszy raz i jestem naprawdę pod wrażeniem

Z jednym się zgodzę co pani Helena mówi że Polacy nie umieją sobie radzić w własnym swoim kraju i to jest fakt. Ciągle jakieś afery, ciągle brakuje pieniędzy w służbie zdrowia, zadłużamy się na potęgę i tak można by pisać długo pewnie 

W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Żydzi "nie umieli sobie poradzić" z utworzeniem własnego państwa przez prawie 1900 lat.
A przecież byli takimi samymi ludźmi jak Polacy. Mamy ponoć równe szanse na tej planecie.
I jeszcze stosowali wymówkę, że to Jahwe, Bóg Abrahama Izaaka i Jakuba odwrócił się od nich za grzechy i dawne królestwo Dawida przez to upadło.
Asyryjczycy, Babilończycy, Grecy, Rzymianie i Egipcjanie rozwalili wszystko, jak prorocy zapowiadali.
A od nas Matka Boska Królowa Polski się odwraca bośmy niegodziwi.
A przecież byli takimi samymi ludźmi jak Polacy. Mamy ponoć równe szanse na tej planecie.
I jeszcze stosowali wymówkę, że to Jahwe, Bóg Abrahama Izaaka i Jakuba odwrócił się od nich za grzechy i dawne królestwo Dawida przez to upadło.
Asyryjczycy, Babilończycy, Grecy, Rzymianie i Egipcjanie rozwalili wszystko, jak prorocy zapowiadali.
A od nas Matka Boska Królowa Polski się odwraca bośmy niegodziwi.

Bo zdradzamy ojczyznę, lecimy na zachodnią kasę i uciekamy od naszej Maryi do Elżbiety (II) 

ale i tak wydaje mi się, ze Polska w przyszłości będzie stała w lepszej pozycji, niż inne kraje Europy. Obyśmy tylko rozsądnie uczyli się na ich błędach.
Ale jaka to zdrada cezary ?? jeżeli u Elżbiety II jest praca i da się normalnie jakoś żyćcezary123 pisze:Bo zdradzamy ojczyznę, lecimy na zachodnią kasę i uciekamy od naszej Maryi do Elżbiety (II)

A co? Zdrada byłaby, gdybyś i tak na tym niekorzystnie wyszedł?Matt pisze: Ale jaka to zdrada cezary ?? jeżeli u Elżbiety II jest praca i da się normalnie jakoś żyć
Wtedy byśmy żałowali i przyznawali się: "tak, zdradziłem..."

Jak Kali zdradzić to jest dobry uczynek, a jak Kalego zdradzić, to jest zdrada i zły uczynek!

To może powinniśmy już dawno wymienić nasze matki na bogatsze? Angielskie. I to najlepiej z cała rodziną?
W gruncie rzeczy dobrze, że Polacy wyjeżdżają.
Będzie więcej miejsca i szans dla patriotów
Będzie więcej miejsca i szans dla patriotów

Re: Zebrało mi się na patriotyzm...
Wymowa
[patr’iota]
Archaiczna wymowa [patryjota] brzmi dziś zbyt patetycznie i jest uważana za błędną.
Magdalena Tytuła, Marta Łosiak "Polski bez błędów. Poradnik językowy dla każdego"
Naczytałam się książek o wojnie z czasów powojennych, dla mnie lepiej brzmi i wygląda ''patryjota'' przyzwyczaiłam się do takiej wymowy.
[patr’iota]
Archaiczna wymowa [patryjota] brzmi dziś zbyt patetycznie i jest uważana za błędną.
Magdalena Tytuła, Marta Łosiak "Polski bez błędów. Poradnik językowy dla każdego"
Naczytałam się książek o wojnie z czasów powojennych, dla mnie lepiej brzmi i wygląda ''patryjota'' przyzwyczaiłam się do takiej wymowy.
No ja uważam, że to państwo polskie zdradza własnych obywateli dopuszczając do takiej sytuacji jak teraz ze 2 mil. młodych wyjeżdza za chlebem.
Niedługo nie będzie już Państwa polskiego tylko diaspora po zachodnich krajach.Matt pisze:No ja uważam, że to państwo polskie zdradza własnych obywateli dopuszczając do takiej sytuacji jak teraz ze 2 mil. młodych wyjeżdza za chlebem.
Będziemy jak Izraelici. Tylko na własne życzenie. I to nie wiadomo na ile wieków.

Nie pytajcie co Państwo Polskie może uczynić dla was. Pytajcie co wy możecie uczynić dla swojego państwa.
A młodzi zamiast być murzyniątkami Elżbiety II niech wezmą się za własną politykę. Nikt tego za nich, za nas, nie zrobi.
A młodzi zamiast być murzyniątkami Elżbiety II niech wezmą się za własną politykę. Nikt tego za nich, za nas, nie zrobi.
Nasz kraj jest piękny. Jest w nim wszystko od morza do gór. Tu są znajomi ludzie, tylko tu czujemy się jak w domu, wśród swojego ludu.
Ileż można gonić za tym zagranicznym dobrobytem. Znam ludzi, którym wcale to na zdrowie nie wyszło.
Ileż można gonić za tym zagranicznym dobrobytem. Znam ludzi, którym wcale to na zdrowie nie wyszło.