jesli ktos bierze abilify..........
Moderator: moderatorzy
jesli ktos bierze abilify..........
mam prosbe do kazdego kto bierze abilify aby napisal cos o tym leku.czy powoduje akatyzje,czy znosi leki,depresje,jak dziala na objawy negatywne schizy.czy znosi zabuzrenia myslenia. po prostu wszystko na temat tego leku.
pozdrawiam!
pozdrawiam!
- aaa
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja na razie jestem mocno zmulony po olanzapinie. Przechodzę powoli pod "kontrolą" konowałki na ABILIFY. Podobno od 1-wszego grudnia ma kosztować ok. 4zł i się NIE TYJE na tym, a podczas brania olanzapiny tyje się najbardziej. Ja przytyłem na niej conajmniej 10 kg. Aripiprazol nie zamula. Będę wcześniej wstawał. Mam nadzieję że się przyjmie u mnie. Potem pomyślę co dalej jak nie będę taki zmulony. Teraz jeszcze mam mieszankę 10 Olzapinu i 10 ABILIFY. Mam nadzieję że się uda całkowicie zmienić
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
Skąd wiesz?anka20 pisze:ale mysle ze nie ma co liczyc ze na abilify bedziemy mogli smiac sie do bolu brzucha bo na zadnych neuroleptykach nie jest to mozliwe....
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Co lekarz to inne zdanie Ja to póki co liczę na jakąś poprawę na Abilify lub Solianie. Ale niestety będę mogła zmienić leki najwcześniej w marcu
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
To na razie jedna osoba bierze te abilify. Na forum schizofrenia on-line przeczytałam, że przez pół roku zażywania abilifów waga spadła komuś do tej sprzed 2 lat, podczas których strasznie przytył po olanzapinie. Nie wychodził wcześniej z łóżka a biorąc abilify- wrócił do szkoły. Zatem wspomniano tu o dwóch skutkach zażywania abilifów: 1) ogromny spadek wagi 2) wzrost aktywności. Oba są super
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
abilify powoduje czesto:niepokój, bezsennosc,akatyzje, drżenie, zawroty głowy,sennosc/uspokojenie,bóle głowy,nieostre widzenie.
Rzadko:tachykardia,spadki cisnienia krwi.
Czesto:niestrawnosc, wymioty,nudnosci, zaparcia,osłabienie.
Tak wyczytalam na internecie.
Rzadko:tachykardia,spadki cisnienia krwi.
Czesto:niestrawnosc, wymioty,nudnosci, zaparcia,osłabienie.
Tak wyczytalam na internecie.
"czy jeszcz kiedys powtorzy sie co zdarzylo sie nam...?"