ciężka postać schizofrenii ,co wy na to

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

madman

ciężka postać schizofrenii ,co wy na to

Post autor: madman »

mam wredną postać schizofreni,od dziecka mam agorafobię ( lęk który doprowadził mnie do tego że nie wychodzę z domu,nie mogę oddalać się od domu , dosłownie z każdym pokonanym metrem lęk się nasila, przez
lata codziennej walki opanowałem na tyle lęk że mogę chodzić 400 metrów od domu;do tego doszła fobia społeczna, boje sie ludzi,nie mogę chodzić do sklepów, utraciłem już wszystkich kolegów;z tego powodu od dziecka cierpiałem na depresję ba to była apatia,rok temu zaczełem na chama sie przełamywać , walczyć na maxa , to doprowadziło mnie do ataku psychotycznego który trwał 3 miesiące i ustąpił bez leczenia , w pełni zdaję sobie sprawę że jestem chory,cóż z tego skoro jestem zamknięty w domu i mój stan się pogarsza. Chodzi mi o to że nie mam omamów i urojeń a i tak jestem "wykluczony"
*

Re: ciężka postać schizofrenii ,co wy na to

Post autor: * »

madman pisze:mam wredną postać schizofreni,
od dziecka mam agorafobię ( lęk który doprowadził mnie do tego że nie wychodzę z domu,nie mogę oddalać się od domu , dosłownie z każdym pokonanym metrem lęk się nasila, przez
lata codziennej walki opanowałem na tyle lęk że mogę chodzić 400 metrów od domu;do tego doszła fobia społeczna, boje sie ludzi,nie mogę chodzić do sklepów, utraciłem już wszystkich kolegów;z tego powodu od dziecka cierpiałem na depresję ba to była apatia,rok temu zaczełem na chama sie przełamywać , walczyć na maxa , to doprowadziło mnie do ataku psychotycznego który trwał 3 miesiące i ustąpił bez leczenia , w pełni zdaję sobie sprawę że jestem chory,cóż z tego skoro jestem zamknięty w domu i mój stan się pogarsza. Chodzi mi o to że nie mam omamów i urojeń a i tak jestem "wykluczony"
byles u jakiegos lekarza? u psychiatry? a moze u psychologa? uzywasz mocnych wyrazow "agorafabia" "depresja" "wredna postac schizofrenii"(a czym jest "wredna postac schizofrenii"?) - to musza stwierdzic lekarze. A jezeli stwierdzili, ze chorujesz, to chyba zalecili jakas pomoc? Musisz z niej skorzystac i caly czas korzystac! A jezeli chodzisz na jakas terapie (chodzisz???) to chyba powinienes zmienic lekarza(jezeli to terapia indywidualna) albo grupe(jesli terapia grupowa), bo chyba nie pomagaja Ci zbyt owocnie(wywnioskowalam to, z tego co napisales). Chyba zle Ci ze soba, tzn ze stanem wjakim sie znajdujesz, pomimo tego, ze boisz sie ludzi, chcialbys jednak z nimi byc. Dlatego naprawde powinienes szukac pomocy i starac sie ja porzyjmowac. Przepraszam, jezeli w ktoryms momencie Cie urazilam - zrobilam to nieswiadomie. A jezeli sie w ktoryms momencie pomylilam,co do sadow, to tez przepraszam.
pozdrawiam
*
*

"utraciłem już wszystkich kolegów;" - chcesz, moge zostac Twoja kolezanka:)
*
madman

leczyłem się od 99 roku do grudnia 2002 czyli 3 lata
( aktualnie to juz olałem z powodu braku efectów)
odział dzienny 3 miesiące ,psycholog 9 miesięcy ,brałem leki :
rispolept ( 1,5 roku),seroxat,efectin,zyprexa, ( gowno dały)

w 2002 znalazłem psychologa-dobrego , mówił że wszystko się da
a jedyne co mówił to że muszę się przełamywać , więc na chamca zaczełem chodzić daleko od domu i do sklepów , w winiku tego dostałem
takiej schizy że mnie zamkneli , ale po 3 tyg wyszedłem na własną prośbę
2 miechy później schiza przeszła , a ja spowrotem zamknęłem sie w domu.

Najgorsza jest ta nie moc , nic nie mogę robić .
*

Jak to nic nie mozesz zrobic? Gowno prawda! Twoje zycie, tylko Twoje. Sam siebie tworzysz. Ja nie twierdze, ze nie jest Ci ciezko, bo jest, ale jest cos, ktos, dla kogo musisz walczyc!
A moze powinienes sie polubic?
na wszelki wypadek powtarzam sie -przepraszam za bledy wszelkiego typu
*
p.s
najprosciej jest byc biernym...
*

przeczytaklam sobie nasze posty dzisiejsze i sama sibie przerazilam, kiedy przeczytalam, ze uzywam wyrazu "CHOROBA" - nie jestes chory, jestes cholernie wrazliwy a tej wrazliwosci nie jest w stanie zrozumiec "ubogie" spoleczenstwo.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

* pisze:"utraciłem już wszystkich kolegów;" - chcesz, moge zostac Twoja kolezanka:)
*
Madman, czy nielepiej byłoby zacząć oddalać się od domu z kimś pod rękę, a nie samemu ?
madman

a jak mam chodzić do pracy czy na studia , z kims pod rękę ???????????
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”