James Cameron's Avatar: The Game – gra komputerowa wydana w 2009 roku na PC, XBOX 360, Wii i Nintendo DS oraz PS3 i PSP, stworzona przez Ubisoft Entertainment. W grze występują Na'vi, jednak nie ma tam fabuły filmowej, a występują tylko dwie postaci z filmu - dr Grace Augustine i pilotka Trudy Chacon. Głównym bohaterem gry jest Able Ryder. W grze możemy iść zgodnie z fabułą Na'vi lub ZPZ, zależy to od wyboru frakcji.
W grze pojawia się wiele nowych stworzeń, i pojazdów, które nie były pokazane w filmie. Mamy też możliwość grania mężczyzna lub kobietą, lecz imię nie zmienia się. Fabuła gry dzieje się przed wydarzeniami z filmu. Dowodem jest to, że dr Grace Augustine jeszcze żyje, i to, że odwiedzamy Drzewo Domowe.
W grze sterujemy marine, który bierze udział w projekcie "Avatar" w bazie Piekielne Wrota. Przez samouczek i pierwszą misję, sterujemy człowiekiem, potem dostajemy wybór gry avatarem, ale po tym mamy decydującą decyzje: grę człowiekiem lub Na'vi. Po wybraniu pierwszego nasz avatar od razu ginie, a po wybraniu drugiej opcji, nasze prawdziwe ciało ginie.
Mamy w grze wybór mini-gry. Grając człowiekiem tworzymy armie do podbicia planety Na'vi, i na odwrót, zabierając planetę z rąk złej korporacji.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Avatar:_Gra_komputerowa
Gra jest pod względem grafiki bardzo fajna, nie wiem jakim cudem przegapiłem premierę.
Ale nadrobię zaległości.
James Cameron's Avatar: The Game
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
James Cameron's Avatar: The Game
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: James Cameron's Avatar: The Game
Gra jest typową strzelanką, liczyłem na dobrego RPGa. Jednak podoba mi się.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Re: James Cameron's Avatar: The Game
Podobno wyjątkowo slaba gra, tez się swego czasu napaliłem, ale zawsze oglądam gameplay na yt i czytam recke wiec odpuscilem sobie.