prawa fizyki w kominie
Moderator: moderatorzy
prawa fizyki w kominie
Czy jakiś mądry fizyk lub inna osoba zorientowana mogłaby mi udzielić wykładu o prawach fizyki w kominie?
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: prawa fizyki w kominie
Nie znam się na fizyce, ale jak się nie czyści komina to może się on zapalić od osadów z dymu, bo tworzy się coś jak smoła. Co jakiś czas kominiarz powinien oczyścić komin.
Również może przewiać to co się pali w środku w ten sposób, że wylatuje to na zewnątrz. Dzieje się to gdy nie ma zabezpieczeń i raczej w jakiejś chatce.
Również może przewiać to co się pali w środku w ten sposób, że wylatuje to na zewnątrz. Dzieje się to gdy nie ma zabezpieczeń i raczej w jakiejś chatce.

Karuno, viele danke
pytałam bo wczoraj napaliłam się na budowanie pieca rakietowego... ale chyba z tego zrezygnuję.
Dziś mam już serię innych planów, nie nadążam sama za sobą.
pytałam bo wczoraj napaliłam się na budowanie pieca rakietowego... ale chyba z tego zrezygnuję.
Kiedy przestałaś brać leki?Gehenna pisze:Karuno, viele danke

Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
nie rozumiem skąd to pytanie? Co wg Ciebie Fuks świadczy o "pogorszeniu" mojego zdrowia?
Piec Rakietowy fajnie się nazywa.
Pytanie, nie trafione, wzięło się stąd, iż oglądałem kiedyś film o schi i bohaterka na przyjęciu do szpitala mówiła, że miała cały czas nowe świetne pomysły i mnożyły jej się plany - była w psychozie. Co oczywiście nie znaczy że Ty też jesteś. To była tylko taka luźna sugestia. Sorry jeśli Cię uraziłem w jakiś sposób.
Pokój.
Pytanie, nie trafione, wzięło się stąd, iż oglądałem kiedyś film o schi i bohaterka na przyjęciu do szpitala mówiła, że miała cały czas nowe świetne pomysły i mnożyły jej się plany - była w psychozie. Co oczywiście nie znaczy że Ty też jesteś. To była tylko taka luźna sugestia. Sorry jeśli Cię uraziłem w jakiś sposób.
Pokój.
Nie, nie, nie czuję się urażona
Fajnie mieć mnóstwo pomysłów. Nie wiem czy są one świetne. To mniej ważne. Są moje i dają mi jakiś napęd.
Gorzej jest gdy pomysłów brakuje, bo wtedy przychodzi stagnacja, depresja.
Może powinno niepokoić, że czasem chciałabym tysiąc rzeczy na raz. Coś zaczynam, nie kończę i zaczynam fascynować się czymś innym... Ale może to charakter a nie objaw?
Są też pomysły/plany/marzenia które siedzą we mnie od dawna... kiedyś przyjdzie na nie czas.
Piec rakietowy to chyba bardzo fajna sprawa. Teraz jest moda (i słusznie) na rozwiązania ekologiczne. Zapał do budowy osłabł mi gdy poczytałam jak wymagający jest taki piec w obsłudze.

Gorzej jest gdy pomysłów brakuje, bo wtedy przychodzi stagnacja, depresja.
Może powinno niepokoić, że czasem chciałabym tysiąc rzeczy na raz. Coś zaczynam, nie kończę i zaczynam fascynować się czymś innym... Ale może to charakter a nie objaw?
Są też pomysły/plany/marzenia które siedzą we mnie od dawna... kiedyś przyjdzie na nie czas.
Piec rakietowy to chyba bardzo fajna sprawa. Teraz jest moda (i słusznie) na rozwiązania ekologiczne. Zapał do budowy osłabł mi gdy poczytałam jak wymagający jest taki piec w obsłudze.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Moim zdaniem super pomysł. Piec rakietowy. Po prostu bomba. 

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Piecem rakietowym lata się na księżyc?