Bieżące kłopoty techniczne
Moderator: moderatorzy
Test
To jest test tego czy w ogóle mogę coś napisać na tym forum, mój post z czwartku i odpowiedzi na niego za które bardzo dziękuję zniknęły, Mam też problemy z zalogowaniem bo rejestrowałem się w czwartek.Miałem znowu pecha i trafiłem akurat na problemy techniczne z waszą stroną. Próbowałem się zarejestrować drugi raz pod inną nazwą ale jest to niemożliwe bo mój email jest już zapamiętany, Tak że nie wiem czy wogóle to co pisze się ukażę ale warto próbować
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Tak, racja, wielkie sorry. Przy zmianie nie zdazylem przeniesc nowo wpisanych danych. Bede mogl "wciagnac" te posty i inne dane ze starego dysku dopiero po moim powrocie.
Joker, witamy Cie na forum. Sprawdzalem i nie ma zarejestrowanego uzytkownika "Joker", ani "Yoker". Najprawdopodobniej to byl wpis, ktory zostal na starym dysku. Zarejstruj sie prosze jeszcze raz, bo nazwa Joker jest niezajeta.
Tu jednak jest drugi problem. forum mialo klopot z wysyalniem potwierdzenia rejestracji, na ktore odpowiedz dopiero aktywowala uzytkownika. Moja zona stara sie ten problem usunac. Jesli sie nie uda aktywuje odrecznie kazdego, kto sie tu wpisze.
Jeszcz raz serdeczne sorry za te klopoty.
Joker, witamy Cie na forum. Sprawdzalem i nie ma zarejestrowanego uzytkownika "Joker", ani "Yoker". Najprawdopodobniej to byl wpis, ktory zostal na starym dysku. Zarejstruj sie prosze jeszcze raz, bo nazwa Joker jest niezajeta.
Tu jednak jest drugi problem. forum mialo klopot z wysyalniem potwierdzenia rejestracji, na ktore odpowiedz dopiero aktywowala uzytkownika. Moja zona stara sie ten problem usunac. Jesli sie nie uda aktywuje odrecznie kazdego, kto sie tu wpisze.
Jeszcz raz serdeczne sorry za te klopoty.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Joker, ojej, rzeczywiscie mail moze byc zapamietany ???. To dosc dziwne, bo on jest wpisywany tylko razem z danymu uzytkownika, a uzytkownika Joker brak. Nie wiem jak temu teraz zaradzic. System ma zabezpieczenie, do wazniejszch funkcji administracyjnych jest mozliwy dostep tylko od mnie z domu.
Sproboj prosze powtornej rejestracji, czy sie nie mylimy.
Sproboj prosze powtornej rejestracji, czy sie nie mylimy.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
A jednak tpsa odłączyła mnie od sieci. Obecnie zakupiłem łącze na innej linii. Wniosłem skargę do sądu o rozstrzygnięcie sporu, jednak liczę, że teraz już nie zostanę odłączony.
Serdeczne sorry za przerwę, jednak także dla mnie nastąpiła ona nagle i bez pisemnego wymówienia.
pozdrawiam, zbyszek
Serdeczne sorry za przerwę, jednak także dla mnie nastąpiła ona nagle i bez pisemnego wymówienia.
pozdrawiam, zbyszek
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 3:07 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Niestety mam nadal nieprawidłowe podłączenie do Internetu i dlatego raz dziennie mój tzw. numer IP traci ważność. Jednak każdej nocy numer się odzyskuje i dlatego przynajmniej rano wszystko powinno być znowu w porządku.
Oczywiście taki stan jest nie do zaakceptowania i staram się usunąć ten błąd, lecz to kwestia rodzaju umowy z dostawcą Internetu, a tu załatwianie czegokolwiek trwa.
Mój serwer musi stać u mnie w domu. Nie chcę oddać hostingu żadnej zewnętrznej firmie. To nie tylko sprawa finansów, choć z nimi się wiąże.
Oczywiście taki stan jest nie do zaakceptowania i staram się usunąć ten błąd, lecz to kwestia rodzaju umowy z dostawcą Internetu, a tu załatwianie czegokolwiek trwa.
Mój serwer musi stać u mnie w domu. Nie chcę oddać hostingu żadnej zewnętrznej firmie. To nie tylko sprawa finansów, choć z nimi się wiąże.
To jak stosunek przerywany.Niestety mam nadal nieprawidłowe podłączenie do Internetu i dlatego raz dziennie mój tzw. numer IP traci ważność. Jednak każdej nocy numer się odzyskuje i dlatego przynajmniej rano wszystko powinno być znowu w porządku
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Sory, ze drąże temat ale i tam Cie pewnie nie przekonam.zbyszek pisze:Nie, to wyszłoby taniej tylko jeśli zrezygnowałby z pełnej kontroli nad serwerem i sam nie potrzebował łącza internetowego dla siebie.
Na razie serwer dedykowany to kwestia tysiąca zł miesięcznie.
Chcialem tylko spytac, po co Ci pełna kontrola nad serwerem?
Czy nie lepiej zostawic tą sprawę fachowcom?
A łącze internetowe dla siebie możesz załatwić oddzielnie za kilkadzieści - kilkadziesiąt złotych.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Np. stosuję do serwera www apache'a tzw. mod_security. Oferty hostingu, które znam zawierają co prawda apache, jednak nie umożliwiają aż tak głęboką jego kontrolę. W moim przekonaniu mod-security jest konieczny żeby ustrzec się przed włamaniami szczególnie na forum, które daje możliwość postów bez rejestracji.
Chyba jednak główny powód jest taki, że ciąglę "bawię" się sererem, ulepszam coś i po prostu nie chcę wypuścić tego z ręki.
Chyba jednak główny powód jest taki, że ciąglę "bawię" się sererem, ulepszam coś i po prostu nie chcę wypuścić tego z ręki.