forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Logika wymaga dopracowania (wdrożyłem logikę roboczą, jak ma wyglądać w ostatecznym kształcie tego nie zdradzę) i jeszcze dołożę gramatykę według katalogów słów.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Generalnie ma za zadanie konstruować zdania w oparciu o najczęściej powtarzające się zwroty.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Na której nie było wtedy, kiedy i nie nieustannie w nie mógłby jest więc się w jest procesem się z do stanu materii do w sobie słowo jest czyli „w materii. w słowo zużywa poprzez rafinację energię poprzez odzyskuje energię słowo odzyskuje górę”, słowo „w górę”, stanu energetycznego. dośrodkowym, czyli ruchu dośrodkowym, powrotnym ruchu w powrotnym energetycznego. inaczej zagęszczonej materii. nie zagęszczonej maksymal- nie świata maksymal- fizycznego świata do fizycznego aż do eteryczny, aż i eteryczny, astralny i poprzez astralny przyczynowego, poprzez od przyczynowego, począwszy od energetyczno-materialne począwszy światy energetyczno-materialne poszczególne światy powstają poszczególne sposób powstają ten sposób w ten inaczej mówiąc, tworzenie materii. na tworzenie energii na część energii niewielką część stosunkowo niewielką zużywa stosunkowo rafinację materii mówi, słowo popularnie mówi, się popularnie jak się dół”, jak „w dół”, mówiąc, energetyzowanie odśrodkowym, czyli ruchu odśrodkowym, swym ruchu w swym istnienie. w jego istnienie. utrzymuje jego i utrzymuje stworzenie i wyprojektowuje stworzenie która wyprojektowuje boga, która wibracja boga, pierwsza wibracja słowo, pierwsza jest słowo, mocą jest tą mocą że tą mówią, że mistycy mówią, nieznana. mistycy nauce nieznana. jest nauce istnieniu, jest w istnieniu, utrzymywane w i utrzymywane zasilane i przerwy zasilane bez przerwy jest bez stworzenie jest której stworzenie pomocy której przy pomocy moc, przy ruchu. moc, nieustannego ruchu. stanie nieustannego w stanie stworzenie w fizyczne stworzenie utrzymuje fizyczne co utrzymuje pojęcia, co mają pojęcia, nie mają że nie przyznają, że uczeni przyznają, gwałtowna. uczeni wyjątkowo gwałtowna. jest wyjątkowo szybkość jest jej szybkość wibrację. jej tę wibrację. na tę względu na ze względu sobie ze energetyzowanie i i produkcja się nieustannie zmienia się kamień zmienia nieruchomy kamień pozornie nieruchomy nawet pozornie wibrować. nawet szybciej wibrować. się szybciej daje się wy- daje tym wy- „cząstka”, tym jej „cząstka”, jest jej mniejsza jest im mniejsza że im odkrywają, że materię, odkrywają, w materię, bardziej w coraz bardziej się coraz zagłębiają się fizycy zagłębiają jak fizycy miarę jak w miarę wszechświat. w zaistnieć wszechświat. również zaistnieć mógłby również produkcja materii więc nie a więc zaistnieć, a mogłaby zaistnieć, nie mogłaby niego nie bez niego i bez ruchu i wibracyjnym ruchu w wibracyjnym jest w stworzenia jest cząstka stworzenia każda cząstka boga. każda mocą boga. twórczą mocą i twórczą aktywną i zatem aktywną jest zatem materii jest materii. słowo atom materii. każdy atom energetyzując każdy oraz energetyzując przenikając oraz i przenikając zakątków i najdalszych zakątków jego najdalszych do jego docierając do poniżej, docierając światom poniżej, wszystkim światom energii wszystkim dostarcza energii nurt dostarcza główny nurt ten główny terminologii. ten innych terminologii. według innych Świętym według duchem Świętym i duchem bożym i synem bożym pierworodnym, synem lub pierworodnym, boga-jako-boga lub od boga-jako-boga odróżnieniu od w odróżnieniu bogiem-w-akcji w – bogiem-w-akcji mistycyzmie – w mistycyzmie nazwane w zostało nazwane to zostało jak to – jak właściwie – a właściwie absolutu, a emanacją absolutu, pierwszą emanacją ono pierwszą jest ono energią. jest świadomą energią. twórczą, świadomą czyli twórczą, słowem, czyli twórczym słowem, jest twórczym nazywane jest dlatego nazywane wszechświata, dlatego tworzenia wszechświata, celu tworzenia w celu procesem twórczym, wypromieniowującym się źródłem, wypromieniowującym tym źródłem, samym tym jest samym twórczym, zaś jednak słowo istocie jednak w istocie universów. w wielu universów. z wielu zaś zwijanie składającego się stworzeniem, składającego również stworzeniem, zwanego również wszechświata, zwanego sferze wszechświata, najwyższej sferze w najwyższej źródło w swoje źródło mającej swoje energii mającej nurtem energii jest nurtem logos jest gnostyckie logos lub gnostyckie słowo lub ręki.biblijne słowo wyciągnięcie ręki.biblijne na wyciągnięcie nas, na w nas, są w one są - one czynić - więc czynić trzeba więc nie trzeba dowodów nie Żadnych dowodów pokorę. Żadnych sobie pokorę. zwijanie materii wzbudzimy w kiedy wzbudzimy stanu energetycznego ponad czasem stanu) ponad ściślej stanu) (a ściślej rzeczywistości (a czyli rzeczywistości boga czyli istnienie boga na istnienie dowodem na
Tekst bez gramatyki, logikę już napisałem w 3/4. Taks wziąłem z wątku "Logiczne dowody na istnienie Boga".
Muszę wymyślić mechanizm który będzie receptorem poprawności tworzenia ciągu i napisać coś w stylu wstecznej pętli poprawności tworzenia statystyk.
Moduł pamięci działa jak działa, jeszcze muszę wymyślić mechanizm lepszego segregowania przeciwieństw, które tworzą parę na ciągu relacji i-i.
Bez mechanizmu receptora nie dam rady pójść dalej.
nie będzie się od tańczyć wokół droga do kochając się wzajemnie i nienawidząc "nie wiem" a nie przekazywać ją to aby nawet jeśli na to jest w każdej i nie wiem" bo Tyle co - bardzo
Nie wiem na czym przeszkolić algorytm, potrzebuję dużej bazy danych.
tablica = Array.new
tablica = %{Nie porządkuj swych myśli - pielęgnuj umysł "nie wiem" bo wątpliwości są Twoją największą siłą
Oczywiście nie przesadzaj, bo pewne rzeczy trzeba robić hehe - jedzenie, picie, mycie i branie na poważnie i z uśmiechem zarazem, tego co inni od nas chcą, robienie tego z żelazną konsekwencją
Jak będziesz tak tańczył jak inni ci zagrają, to znajdziesz mnóstwo czasu na to aby być sobą i kontemplację tego stanu Przy okazji może inni zaczną tańczyć wokół Ciebie, bo w końcu wyzbędą się z siebie resztek zazdrości, że Ty to potrafisz a oni nie. Sobą być czyli wiedzieć, że istnieje czas pracy i czas zabawy, czas obowiązków i przyjemności. Że wszystko zatacza koło, chory perfekcjonizm zatacza koło i zjada swój ogon.
Że w życiu chodzi o harmonię, drogę do niej. I takie tam ble ble ble, prawdy robaka jakim jestem i człowieka zarazem.
Więc będziecie tańczyć wokół siebie - to uniwersalna droga do prawdziwej harmonii społecznej, satwy która musi się zacząć w podstawowej komórce społecznej zwanej rodziną. Tancerze na poziomie rodziny będą promieniować na okoliczne łąki, pola i lasy, miasta i metropolie - kochając się wzajemnie i nienawidząc - dając komuś wyżej iluzję, że nimi włada. A potem ich wszystkich wciągnie Najwyższy... Ale czy to prawda? Oczywiście, że nie. A może tak? Dowiemy się w kolejnych odcinkach...
Sobą być...
kochając się wzajemnie i nienawidząc
errata - aż zazdrość wciągnięta zostanie na wieki wieków Amen. To mówię ja, Kamil, Ryszard, Jan Kończak - ogłaszam uniwersalną prawdę Brahmana zwanego Satanem. A jak zadzwonicie aby zabrała mnie karetka do tych, którzy wam zazdroszczą - czubki z evotu to jeszcze wam podziękuje.
p.s.2 nie karmcie się próżnością waszego czubostwa - "nie wiem" jest Wam dane. Chyba, że znajdziecie na tym łez padole prawdziwe lustro, które pokaże Wam prawdę a nie jej skrzywienia. To co już całkiem poważnie...
żartowałem!!!
Drukować Prawdę i przekazywać ją dalej - przekazywać ją wszystkim!!!!!!!!! To droga do odnowienia ogólnoświatowej komuny, harmonii, jedności w miłości. Powielać, przekazywać, kolportować a Solidarność i niezrealizowany cel Lecha Wałęsy zostanie zrealizowany a żona ostatecznie się od niego wyprowadzi.
Kula się toczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Moi moja droga - z pewnością masz rację ale nawet jeśli rozwiążesz wszystkie koany świata to wolność nie będzie Ci dana Bo nawet gdybym mówił językami ludzi i aniołów i posiadł wszelką mądrość a miłości był nie miał byłbym niczym.
Kompleks Edypa to projekcja pierwotnego lęku naszej duszy za Ojcem, który jest w niebie. Czyli za Bogiem w którego nie wierzą ludzie ciągle szukający swojego idealnego ja.
A nawet jeśli jakiś buddysta osiągnie stan czystego umysłu Brahmana to w każdej rzeczy będzie widział jedynie swój własny lęk. Stworzy jedynie spójny obraz i system wyrównywania napięć i nie tworzenia wyparć w obręb podświadomości, nie będzie zniekształcał swojego obrazu ja. Czyli utrzyma w sobie równy poziom strachu i nie będzie go projektował na innych.
Tyle co może wiedzieć to dziękować każdemu napotkanemu człowiekowi, że jest dla niego lustrem pokazującym mu jego własne lęki. A kto się boi ten jest więźniem choć może się stać świadomym więźniem co pozwoli mu na to aby w każdej sytuacji być sobą.
To pokazuje, że jesteśmy tylko pyłem, ulepieni z cudzych marzeń, które odtwarzamy. Ile rzeczy robimy - mamy w głowie przeszłość.
Człowiek sam nie jest w stanie się od niczego uwolnić bo nie istnieje żaden stopień pokory, wolności, który można osiągnąć samemu. Jeśli człowiekowi będzie się wydawało, że to osiągnął - bardzo szybko może zostać sprowadzony na ziemię. Pokora - próżność - bardzo cienka granica, oj bardzo...A jedno i drugie to iluzja dana nam przez naczelnika więzienia czyli Brahmana. Ale jest oczywiście szef wszystkich szefów czyli ten, który stoi nad nim
Pewnie tak - światło Najwyższej Prawdy poda na jaskinię czyli umysł. Nie można doświadczyć wolności bez ziemskiego ciała. Bo Najwyższa rzeczywistość jest tym czym jest a miłość to kombinacja i odbicie Wieczności w czystym umyśle Brahmana
A nad Brahmana może pociągnąć tylko "ktoś" kto wyszedł ponad niego. Prawdziwy święty w tu i teraz a nie jego wspomnienie.
Ale lepiej pielęgnować "umysł nie wiem" bo samemu nie możemy ani o milimetr zbliżyć się do Prawdy. Jedynie naczelnik więzienia może dać nam jej złudzenie i jeśli za nim pójdziemy to zagubimy się jeszcze bardziej.
Tyle co możemy robić to być świadomym swojej marności. To już bardzo wiele bo kombinacja wyparcia/kompleksu i zasilania próżności się wyrównuje czyli wyrównujemy działanie naszego indywidualnego umysłu. Nasze dobro i zło czyli grę umysłu jaka nami rządzi. Możemy być wtedy aktorami świadomymi jakie są reguły filmu o nazwie życie. Śpiewać swoją pieśń robaka, umysłu.
j = 0
k = 0
while (((buff6[j] && buff7[j]) || buff7[j] && buff6[j]) != buff6[k] || buff7[k]) && j<(dlugosc / 2.0).round-1 && k<(dlugosc / 2.0).round-1
if (((buff6[j] && buff7[j]) || buff7[j] && buff6[j]) != buff6[k] || buff7[k]) && (only[j] != "1")
buff10 << buff6[j] + " " + buff7[j]
end
k += 1
j += 1
end
a = buff10.join(" ").to_s.gsub('_', " ").squeeze(' ').strip
b = a.gsub(/\s+/m, ' ').strip.split(" ")
l = 0
while l<(dlugosc / 2.0).round
if b[l] != (b[l+1] || b[l+2])
buff11 << b[l]
end
l += 1
end
c = buff11.join(" ").to_s
puts c
Nic z tego nie będzie, ale trochę odświeżyłem sobie pamięć na temat programowania.
Grunt to nie wypaść z rytmu.
Dzialanie ludzkiego umyslu, to tak jak myslimy takze podlega algorytmom. Dlatego sztuczna inteligencja jest bardzo mozliwa. Chodzi mi o taki rodzaj AI, ktory potrafi sie uczyc.
Z drugiej strony, taki rodzaj inteligencji pozbawiony bylby uczuc i jego decyzje byly by pozbawione sentymentow. Bywaja rowniez ludzie takiego pokroju.