Laptop podglądacz
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Laptop podglądacz
Cassidy Wolf, amerykańska miss nastolatek 2013, otrzymała mailem swoje nagie zdjęcia. Nie pozowała do żadnej sesji. Sfilmował ją jej własny laptop. W jaki sposób? Kamerę w laptopie przejął za pomocą sprytnego oprogramowania Jared Abraham, kolega, z którym Cassidy chodziła do klasy. Wybuchła afera.
http://wyborcza.pl/1,75400,15197224,Ame ... ptop_.html
http://wyborcza.pl/1,75400,15197224,Ame ... ptop_.html
- Catastrophique
- bywalec
Re: Laptop podglądacz
Miałem laptopa z kamerą i przyznam, że trochę paranoicznie obawiałem się, że ktoś się włamie i będzie mnie przez nią podglądać. Nie zalepiałem jednak kamery taśmą, bo wiedziałem, że obawa jest bezpodstawna. Po co niby ktoś miał by to robić, a jeśli nawet, nic ciekawego by nie zobaczył
.

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A ja uważam, że należy zasłaniać kamery
Ale jak zasłonić mikrofon
A najlepiej by było kupić laptopa bez kamerki ale takich już nie ma
A tu kolejny przykład;
http://niebezpiecznik.pl/post/szkola-po ... -laptopach
Ale jak zasłonić mikrofon

A najlepiej by było kupić laptopa bez kamerki ale takich już nie ma
A tu kolejny przykład;
http://niebezpiecznik.pl/post/szkola-po ... -laptopach
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
mam dwa jeden niema kamerki tylko mikrofon widac cienko sie znacie skoro macie takie obawy. sprawdz czy z twojego ip jest dostep do lokalnych ustawien i programow problem powinien zniknac
firewall problem powinien zalatwic
jesli macie dynamiczne adresy to raczej bez sensu jest takie wlamanie bo po nowym polaczeniu hakerek straci kontakt
mam opere po polaczeniu ssh i jestem za natem raczej bylo by trudno nat ma porty do minimum.Czytalem ze zaklejanie kamerki to problem dla specjalisty ; od glowy na kamerce zostanie brud od kleju
firewall problem powinien zalatwic
jesli macie dynamiczne adresy to raczej bez sensu jest takie wlamanie bo po nowym polaczeniu hakerek straci kontakt
mam opere po polaczeniu ssh i jestem za natem raczej bylo by trudno nat ma porty do minimum.Czytalem ze zaklejanie kamerki to problem dla specjalisty ; od glowy na kamerce zostanie brud od kleju
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja zasłaniam, nie zaklejam
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
a ja nie ;
kamery internetowe maja podstawke mozna dac ta podstawke zamiast papierka
inna kamera z podstawka skutecznie zasloni kamere laptopa i mozna ja obrucic na sciane to sie wydaje tak lamerskie ze sluzby tego nie robią.Spokojnie da rade przekierowac inny widok
kamery internetowe maja podstawke mozna dac ta podstawke zamiast papierka
inna kamera z podstawka skutecznie zasloni kamere laptopa i mozna ja obrucic na sciane to sie wydaje tak lamerskie ze sluzby tego nie robią.Spokojnie da rade przekierowac inny widok
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja na sczescie mam starego laptopa ktory nie ma wbudowanej kamerki, moge czuc sie bezpiecznie 

haha, nie popadajmy w paranoje 

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"