Demencja
Moderator: moderatorzy
Demencja
Psychosomatyczny siedze przed monitorem skupiam się nad tekstem meinstermowym próbując go zrozumieć wysilam się
w mózgu dochodzi do atriofri tkanki mózgowej
tkanki powiększają się pęcznieją pękają pustke pozostawiają
próżnia zaczyna wypełniać mózgownice coraz bardziej odczuwalna
neurologiczna degradacja zmienia mnie już przed bliźnim nie obronie sie trace swoją broń jeszcze kiedyś sprawną teraz bez pomyślunku instynktownie odchodze na bok kitram sie nie mam kontrargumentów na swoją obrone cielsko zdradziło mnie i tylko słowa Jezusa jak echo po uszach odbija się
Błogosławieni ubodzy w duchu albowiem to do nich należy królestwo niebieskie
cywilizacja miłości wyprzedza Jezusa i mówi błogosławieni specjalnej troski albowiem to na ich konto będzie wpływać renta socjalna zasiłek pielęgnacyjny dodatek mieszkaniowy deputant z EFS-u ale to nic mnie nie obchodzi ciekawy jestem nirwany która już wkrótce czeka mnie wyalienowany czekający w nieświadomości na najprzyjemniejszą śmierć błogą spokojną bez wyrzutów sumienia z uporządkowaną relacją ze Stwórcą Jezusem Maryją Józefem leżąc na wyrze strzeżony przez dwóch aniołów po prawej i lewej stronie z widzeniem na lukrowaną droge wprost w objęcia Pana do miejsca gdzie mózg nie potrzebny jest z radością i podnieceniem gdy powoli Bęc Bęc każdej następnej komurki wybuch wyłącza mnie " wchodze do radości " następuje śmierć ...
w mózgu dochodzi do atriofri tkanki mózgowej
tkanki powiększają się pęcznieją pękają pustke pozostawiają
próżnia zaczyna wypełniać mózgownice coraz bardziej odczuwalna
neurologiczna degradacja zmienia mnie już przed bliźnim nie obronie sie trace swoją broń jeszcze kiedyś sprawną teraz bez pomyślunku instynktownie odchodze na bok kitram sie nie mam kontrargumentów na swoją obrone cielsko zdradziło mnie i tylko słowa Jezusa jak echo po uszach odbija się
Błogosławieni ubodzy w duchu albowiem to do nich należy królestwo niebieskie
cywilizacja miłości wyprzedza Jezusa i mówi błogosławieni specjalnej troski albowiem to na ich konto będzie wpływać renta socjalna zasiłek pielęgnacyjny dodatek mieszkaniowy deputant z EFS-u ale to nic mnie nie obchodzi ciekawy jestem nirwany która już wkrótce czeka mnie wyalienowany czekający w nieświadomości na najprzyjemniejszą śmierć błogą spokojną bez wyrzutów sumienia z uporządkowaną relacją ze Stwórcą Jezusem Maryją Józefem leżąc na wyrze strzeżony przez dwóch aniołów po prawej i lewej stronie z widzeniem na lukrowaną droge wprost w objęcia Pana do miejsca gdzie mózg nie potrzebny jest z radością i podnieceniem gdy powoli Bęc Bęc każdej następnej komurki wybuch wyłącza mnie " wchodze do radości " następuje śmierć ...
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2015 1:46 am przez piotr 84, łącznie zmieniany 4 razy.
Re: Demencja
demencja to podobno powrot do korzeni. Na starosc ludzie dziecinnieja. Zmeczonym zyciem trudno im moze wykonac pewne czynnosci, posiadaja juz pewna madrosc, bagaz, ktory wazy. Moze powinni sie pocieszac, jak niewdziecznymi dziecmi, to moze wnukami, ktorych rodzice wymagaja od nich duzo za duzo. Moga takie dzieci porozpieszczac, wziasc na weekend do domu zeby odpoczely od nauki i zajec dodatkowych. Bo jak sie spytaja dziecko o podstawy z tabliczki mnozenia to ono nie zna odpowiedzi.
Ale mozna dziecku przypomniec pewne podstawy, ktore sa takie same a dziecko nauczy babcie czy dziadka obslugi komorki bo na komputer babcia sie nie zdecyduje.
Z demencja jest chyba podobnie.
A demencja prekos - otepienie wczesne dopada niektorych jeszcze w mlodosci.
Moze wtedy tez nalezy tez poszukac kogos kto pomoze, przede wszystkim niech to nie bedzie sztuczne i na sile. Czasem takie wsparcie moze podzialac obustronnie.
Ale mozna dziecku przypomniec pewne podstawy, ktore sa takie same a dziecko nauczy babcie czy dziadka obslugi komorki bo na komputer babcia sie nie zdecyduje.
Z demencja jest chyba podobnie.
A demencja prekos - otepienie wczesne dopada niektorych jeszcze w mlodosci.
Moze wtedy tez nalezy tez poszukac kogos kto pomoze, przede wszystkim niech to nie bedzie sztuczne i na sile. Czasem takie wsparcie moze podzialac obustronnie.

Ronald Reagan chorował na demencję, a konkretnie chorobę Alzheimera.
W rezultacie już nie pamiętał nawet tego, że kiedyś był prezydentem!
W rezultacie już nie pamiętał nawet tego, że kiedyś był prezydentem!
niezle fakty.

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8121,d.d2k
dawaj młody to jeszcze za życia się zemszcze
dobry bo polak
dawaj młody to jeszcze za życia się zemszcze
dobry bo polak