.
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: polisa na życie a samobójstwo ?
Oczywiście, że nie obejmuje. Prawdę powiedziawszy to jest bardzo trudno uzyskać kasę z takiego ubezpieczenia, zawsze znajdą jakiś haczyk, że się nie należy rodzinie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Jak sobie wyobrażasz? Kupujesz polisę, potem się zabijasz a oni wypłacają kasę? Nie dają się na coś nabraćGehenna pisze:czy ktoś z Was wie czy polisy na życie obejmują także samobójstwa?
Ile czasu trzeba by opłacać składki aby móc umrzeć i zabezpieczyć byt rodzinie?
pytam całkiem serio.
Gehenna, ile jest warte w pieniądzach życie jednego z nas?
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2016 12:37 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
A chcesz, żeby Twój syn został na Sądzie Ostatecznym obarczony winą za czerpanie korzyści z zabójstwa swojej matki?
Oj, nie będzie mu lekko wtedy, nie będzie...
Oj, nie będzie mu lekko wtedy, nie będzie...
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Żadne pieniądze nie zastąpią dziecku matki. Walcz, walcz, nie poddawaj się! Nie ma łatwo w życiu. Często wydaje się, że nie ma żadnego rozwiązania i już nic nam nie pozostaje w życiu, a tu nagle JAHSZUA wszystko odmienia.
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2016 12:37 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie. Ja chcę tylko, abyś zlitowała się nad swoim synem. Przecież to by go zagryzło jak rak, jeszcze w tym życiu.Gehenna pisze:Nie staraj się wzbudzać we mnie poczucia winy.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Przecież są odpowiednie instytucje do pomocy materialnej, są organizacje charytatywne, które pomagają. Jest dużo ludzi dobrego serca też. Tylko tylko trzeba walczyć.
- Catastrophique
- bywalec
Miłość pomaga przetrwać, kiedy tego obiadu brakuje i daje znacznie większe ciepło niż to "z pieca".Gehenna pisze:Miłością nie ugotuje się obiadu, nie napali w piecu...
Masz syna, Gehenno. Zazdroszczę Ci tego, to wielki skarb.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2016 12:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybacz, ale to nie jest owe "zarobienie na chleb"!Gehenna pisze:Załatwić polisę i zdechnąć rozwiązałoby na jakiś czas problemy.
Wolałbym żyć w ubóstwie ale kochany, niż w bogactwie, kochając jedynie pieniądze.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Płacisz podatki, żeby z tego korzystać w razi potrzeby. To śmierć jest lepsza? Porozmawiaj lepiej z jakimś dobrym psychologiem, bo zapętliłaś się w swoim myśleniu.Gehenna pisze:NIGDY nie skorzystam z żadnej jałmużny oferowanej przez państwo, kościół, czy wujka Zenka.
Na swój chleb powinno się zapracować. Ja *słowo niedozwolone* nie umiem. Nie wiem jak to się robi. Wielokrotnie zastawałam oszukiwana, wykorzystywana. Pracując po kilkanaście godzin nie byłam w stanie zapewnić rodzinie minimum.
Załatwić polisę i zdechnąć rozwiązałoby na jakiś czas problemy.
- Catastrophique
- bywalec
Na jakiś czas problemy rozwiązałoby skorzystanie z pomocy o której pisał wcześniej 44.
Dopóki nie znalazłabyś dobrze płatnej pracy. A znajdziesz, jeśli tylko się nie poddasz.
Trzeba walczyć, o rodzinę, ale także o siebie. Zresztą, rodzina to także Ty. Wg. mnie to nierozerwalna całość.
Dopóki nie znalazłabyś dobrze płatnej pracy. A znajdziesz, jeśli tylko się nie poddasz.
Trzeba walczyć, o rodzinę, ale także o siebie. Zresztą, rodzina to także Ty. Wg. mnie to nierozerwalna całość.
S.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2016 12:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Catastrophique
- bywalec
Jesteś kochającą i kochaną matką i żoną, ze zdiagnozowaną fką.Gehenna pisze: Ja to "rodzina"? nie .... ja mam tylko zdiagnozowaną fkę.