bezsenność i niepokój po rispolepcie

risperidon

Moderator: moderatorzy

biedronka1802
bywalec

bezsenność i niepokój po rispolepcie

Post autor: biedronka1802 »

Witam, mam 27 lat, rispolept 4 mg biorę już prawie 3 miesiące, ale dopiero niedawno zauważyłam że odczuwam po nim silny niepokój, bliżej nieokreślony lęk, a praktycznie od początku stosowania mam bezsenne noce bądź sen płytki nie dający wypoczynku. Wizytę w Poradni Zdrowia Psychicznego mam dopiero za 3 tygodnie, lecz czuję że pojadę wcześniej.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: bezsenność i niepokój po rispolepcie

Post autor: mei »

Rispolept to, moim zdaniem, najgorszy lek. Miałam podobne odczucia na nim i jeszcze wiele innych, bardzo złych. Mnie pomogło dobranie właściwego leku. Warto rozmawiać o zmianie z lekarzem. Sytuacja jest o tyle trudna, że nie da się polecić lekarstwa, gdyż one na każdego działają inaczej. Ale warto próbować innych i dbać o jakość swojego życia.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
bartek1
zaufany użytkownik

Post autor: bartek1 »

Nikomu nie pomaga ten lek, a psychiatrzy dalej go przepisują..
Dla mnie to też był najgorszy lek, miałem światłowstręt, byłem rozdrażniony i specyficzne uczucie w głowie. Lek aktywizujący więc też miałem problemy ze snem i budziłem się w nocy.
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Post autor: Peter »

Dla mnie Rispolept to także najgorszy lek, gdyż miałem na nim najwięcej skutków ubocznych łącznie z ginekomastią...
maajutka
zaufany użytkownik

Post autor: maajutka »

ja na poczatku stosowania rispoleptu tezmialam takie objawy z czasem mi ustaly
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Przez niecały tydzień brałam 6 mg rispolept i czułam się na nim fatalnie. Odczuwałam tak silny lęk, że bałam się wyjść z domu i pójść do sklepu.

Poza tym nie działał na omamy słuchowe i urojenia, które pojawiły się po około dwóch miesiącach brania przeze mnie serdolect.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

Post autor: Margareth »

.
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2014 8:33 am przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma już nic za ścianą powiek.
biedronka1802
bywalec

Post autor: biedronka1802 »

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, zatem w pitek pomaszeruję do lekarza i poproszę o zmianę rispoleptu na inny specyfik i zobaczymy co będzie się działo. pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Lekarze niechętnie zmieniają leki zaraz po ich wprowadzeniu, ale można próbować jeżeli objawy są dokuczliwe. Ja brałem rispolept też na początku, w sumie działał na mnie dobrze, miałem po nim lekkie drżenie parkinsonowskie i przytyłem sporo ale ogólnie pod względem objawów psychicznych to złego nic nie powodował a pomagał całkiem nieźle. Kwestia taka, że na każdego działa inaczej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”