Urojenia węchowe
Moderator: moderatorzy
Urojenia węchowe
Kiedyś miałem parę razy urojenia węchowe ( po alkoholu ).
Ktoś kiedyś miał coś takiego ? .
Ktoś kiedyś miał coś takiego ? .
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Urojenia węchowe
Ja miałam. Zdarzyło mi się to raz, podczas psychozy i szybko znikło.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
nie miałam chyba czegoś takiego, nie przypominam sobie
Czułem otaczający mnie smród. Smród zsypu. Tak śmierdziały osoby wokół mnie. Ten smród wyłaniał się z różnych zakamarków. I gaz. Uznano, że to urojenia, ponieważ tylko ja czułem podobnie, ale to, że nikt inny czegoś nie widzi czy nie czuje, nie znaczy, że nie ma to źródła, nie istnieje.
- Catastrophique
- bywalec
Miałem coś takiego, łączyło się to z innymi urojeniami.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Jeszcze jedno.
To chyba normalne, że działa na mnie erotycznie fakt, że kobieta ładnie, zmysłowo pachnie ( zapach skóry, włosów itp. ) ?.
Pytam, bo kiedyś tego chyba nie miałem, potem się pojawiło i gdy brałem proszki ( risperidon, klozapina, olanzapina ), zniknęło.
Może tu chodzi o feromony ? . Aż się wybrałem poczytać monografię wydawnictwa Scholar o feromonach- i tak, istnieje narząd Jacobsona u podstawy przegrody nosowej.
Może proszki unieczynniają ten narząd ?.
To chyba normalne, że działa na mnie erotycznie fakt, że kobieta ładnie, zmysłowo pachnie ( zapach skóry, włosów itp. ) ?.
Pytam, bo kiedyś tego chyba nie miałem, potem się pojawiło i gdy brałem proszki ( risperidon, klozapina, olanzapina ), zniknęło.
Może tu chodzi o feromony ? . Aż się wybrałem poczytać monografię wydawnictwa Scholar o feromonach- i tak, istnieje narząd Jacobsona u podstawy przegrody nosowej.
Może proszki unieczynniają ten narząd ?.
- moi
- moderator
- Kontakt:
To ciekawe - ja też czułam smród zsypu. Ale nie ludzie śmierdzieli, tylko wszystko wokół mnie.Makaron pisze:Czułem otaczający mnie smród. Smród zsypu. Tak śmierdziały osoby wokół mnie.
Co do feromonów to one z pewnością na nas działają. Wynajmowałam kiedyś mieszkanie z jednym chłopakiem, który bardzo dbał o czystość - niestety, jego zapach był dla mnie nie do zniesienia. Za to mój mąż bardzo ładnie pachnie

Pozdrawiam.m.
Ten smród wydobywał się zewsząd, jak napisałem wyżej, wydobywał się z różnych zakamarków, ale najbardziej wyczuwalny był na ludziach, więc ich oskarżałem o skażenie każdego centymetra w mieszkaniu, otoczeniu, nawet najbardziej niedostępnego.moi pisze:To ciekawe - ja też czułam smród zsypu. Ale nie ludzie śmierdzieli, tylko wszystko wokół mnie.Makaron pisze:Czułem otaczający mnie smród. Smród zsypu. Tak śmierdziały osoby wokół mnie.
- moi
- moderator
- Kontakt:
W moim odczuciu to ja byłam źródłem tego zapachu. Był wszechobecny.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja się dusiłem bo myślałem, że sąsiadka, która miała kiosk, paliła wszystkie podróbki jakie miała a w tym perfumy. Wyglądałem za okno i unosił się tam rzeczywiście dym z komina. I jeszcze naraz myślałem, że siostra pali ziółka, które sobie parzy, a były one też z jakimiś chemikaliami. Mówiłem jej nawet, że trafi na odwyk.

To też, ale później. Kiedy "zabrałem" z domu ten smród w otoczenie i go czułem
i widziałem, jak otoczenie zewnętrzne odsuwa się ode mnie z obrzydzeniem komentując odór (głośno na cały autobus/przychodnię albo cichaczem między sobą, grupkami), jakim to emanuję. Najpierw smród czułem na otoczeniu domowym, potem w całym domu, w końcu na sobie, ale poza domem, w domu jakoś nie, albo bardzo niewiele, tyle co się sam mogłem tym smrodem skazić.
i widziałem, jak otoczenie zewnętrzne odsuwa się ode mnie z obrzydzeniem komentując odór (głośno na cały autobus/przychodnię albo cichaczem między sobą, grupkami), jakim to emanuję. Najpierw smród czułem na otoczeniu domowym, potem w całym domu, w końcu na sobie, ale poza domem, w domu jakoś nie, albo bardzo niewiele, tyle co się sam mogłem tym smrodem skazić.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Współczuję Ci, bo wiem, że to musiało być trudne. Dobrze, że to już minęło.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Moja eksżona w pewnym momencie przestała dla mnie ładnie pachnieć. Zresztą wtedy nie dobierałem pań pod tym kątem. Teraz dobieram.moi pisze:To ciekawe - ja też czułam smród zsypu. Ale nie ludzie śmierdzieli, tylko wszystko wokół mnie.Makaron pisze:Czułem otaczający mnie smród. Smród zsypu. Tak śmierdziały osoby wokół mnie.
Co do feromonów to one z pewnością na nas działają. Wynajmowałam kiedyś mieszkanie z jednym chłopakiem, który bardzo dbał o czystość - niestety, jego zapach był dla mnie nie do zniesienia. Za to mój mąż bardzo ładnie pachnie
Pozdrawiam.m.
Jak to pisal Sobieski do Marysieńki: " Nie myj się, przyjeżdżam pojutrze "

A to nie był Napoleon do Józefiny, by trzy dni przed jego powrotem nie podmywała się?redaktor pisze:Jak to pisal Sobieski do Marysieńki: " Nie myj się, przyjeżdżam pojutrze ".

Tak, też. Kobiety Raki są najlepsze ( Marysieńka, Józefina )
Ale sorry za OT.

Ale sorry za OT.
;;;
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2016 8:52 pm przez mamuska, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Czytałem kiedyś, że jednym z klasycznych objawów schizofrenii jest właśnie odczucie zapachu gazu. Też to miałem ale nie dużo.

tez mialam ale czulam przyjemny zapach, jakichs kwiatkow, tylko ze ich tam nie bylo bo to byol w brudnym pociagu

A ja przed chorobą miałam znakomity węch, a teraz taki zwykły.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Miałem takie urojenie że cały dom, w którym mieszkałem zaczyna się palić. Czułem dym i widziałem go jak się zbliża do mojego pokoju. Jedyne co zrobiłem to otworzyłem okno i uciekłem do hotelu na drugim końcu miasta. Rano wróciłem i nie było śladu pożaru. Winą za pożar obarczyłem Chińczyków. Chcieli się pozbyć innych współlokatorów i podpalili wykładzinę, która wydzielała dużo dymu.