Przy jakiej dawce abilify chudniecie???
Moderator: moderatorzy
Przy jakiej dawce abilify chudniecie???
Mam pytanie jak w temacie przy jakiej dawce i ile schudliście na abilify, bardzo prosze o odpowiedzi.
- Kot w butach
- zaufany użytkownik
Re: Przy jakiej dawce abilify chudniecie???
ja przy 7,5 mg schudlem w miesiac okolo 6 kg i dalej waga spada ale dosyc powoli
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja przy dawce i 15 i 30mg schudłam łącznie ok 6 kg 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Biorąc dawkę 15 mg schudłam jakieś 2 kg w ciągu kilku miesięcy. Abilify biorę już ponad rok i jak na razie waga stoi w miejscu, pewnie dlatego, że jest to już moja optymalna waga ;-)
- Peter
- zaufany użytkownik
w 2008 roku biorąc Abilify 15mg schudłem bez żadnej diety 20kg, to było przejście z Rispoleptu
Nie zauważyłem wpływu Abilify na wagę ciała, biorę je od jakichś trzech miesięcy w dawce 15 mg. Największa różnica występuje chyba w przypadku przechodzenia z leków uznawanych za tuczące, np. Rispolept czy Olanzapina.
Witam
biorę 15 mg,schudłem 7 kg przez 2 miesiące i potrochu chudnę dalej,łatwiej przy tym leku kontrolować jedzenie,biorę nadal zelastę(olzapinę) ale w mniejszej dawce -brałem 10mg teraz biorę 7,5 mg nie stosuję żadnej diety ale nie mam już napadów żarłocznych czy jedzenia wieczorem tak jak to było wcześniej.Brałem kiedyś Zeldox ale żle się po nim czułem-wstawałem z lękiem w nocy i miał inne skutki uboczne(zawroty głowy).
biorę 15 mg,schudłem 7 kg przez 2 miesiące i potrochu chudnę dalej,łatwiej przy tym leku kontrolować jedzenie,biorę nadal zelastę(olzapinę) ale w mniejszej dawce -brałem 10mg teraz biorę 7,5 mg nie stosuję żadnej diety ale nie mam już napadów żarłocznych czy jedzenia wieczorem tak jak to było wcześniej.Brałem kiedyś Zeldox ale żle się po nim czułem-wstawałem z lękiem w nocy i miał inne skutki uboczne(zawroty głowy).
jeszcze raz- waga ciągle spada,trochę wolniej jednak,obecnie ważę 113 kg tj.10 kilo mniej jak 6 miesięcy temu bo ważyłem 123 kg a nawet 126 kg przez moment,tak jak teraz ważyłem w 2002 roku bo mam zachowany paragon z wagi jak chodziłem na basen:) Wiem że część z was ma złe i dobre doświadczenia po tym leku,ogólnie ja jestem zadowolony z leku,udaje mi się wcześniej wstawać i mam więcej energii do działania,mam czasami lekkie zawroty głowy i wachania ciśnienia,ale nie jest żle.Pozdrawiam wszystkich! 

- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja biorę abilify i waga mi nie rosła, raczej szła trochę w dół. Ale doszedł mi ketrel i jest gorzej z tym. Muszę zacząć biegać w końcu.

- amigo
- zaufany użytkownik
Na poczatku brania Abilify w dawce 15 mg w ogole nie mialem apetytu, schudlem 3 kg.