seksizmy, etc.

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Re: seksizmy, etc.

Post autor: Słonecznik1 »

czasem zdania dotykają nie zależnie od winy , nigdy się z tym nie zetknąłeś? , tu chodzi bardziej o poczucie własnej winy. Coś co człowiek odczuwa podprogowo. Mi się wydaje np. że kiedyś byłem jakimś zbrodniarzem i teraz mam tolerancję prawie dla wszystkich . I dlatego jestem taki spokojny.
Jestem w normalnej rodzinie ale mam zapędy do agresji i spokoju które ciągle mnie hamują .

Makaron są osoby nie szukające wrażeń u obu płci . Nie chcę ci prawić , tylko to może odpowiednie wyjście .
Są różne osobistości ........
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

.
Ostatnio zmieniony sob lis 30, 2013 11:41 am przez Słonecznik1, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Słonecznik1 pisze:czasem zdania dotykają nie zależnie od winy , nigdy się z tym nie zetknąłeś? , tu chodzi bardziej o poczucie własnej winy.
Też to podejrzewam, a właściwie jestem pewny tego. Ktoś, kto mało zarabia albo nie zarabia wcale, jest na utrzymaniu kogoś (mężczyzny), może dostawać białej gorączki, kiedy czyta przytaczane przeze mnie fakty, które tę osobę stawiają w bardzo niekorzystnym świetle.

Nie piszę tego jednak dla tej jednej osoby, jako taka mnie nie interesuje.

Gdyby kierować się zasadą niepisania o czymś czy niemówienia, bo ktoś może mieć jakieś problemy ze sobą i spełnianiem się (na przykład jako partner), to przecież o niczym by napisać nie można było. Wtedy nie ma dyskusji.
Są różne osobistości ........
Nie wiem, co masz na myśli to pisząc?
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Makaron pisze:
Słonecznik1 pisze:czasem zdania dotykają nie zależnie od winy , nigdy się z tym nie zetknąłeś? , tu chodzi bardziej o poczucie własnej winy.
Też to podejrzewam, a właściwie jestem pewny tego. Ktoś, kto mało zarabia albo nie zarabia wcale, jest na utrzymaniu kogoś (mężczyzny), może dostawać białej gorączki, kiedy czyta przytaczane przeze mnie fakty, które tę osobę stawiają w bardzo niekorzystnym świetle.

Nie piszę tego jednak dla tej jednej osoby, jako taka mnie nie interesuje.

Gdyby kierować się zasadą niepisania o czymś czy niemówienia, bo ktoś może mieć jakieś problemy ze sobą i spełnianiem się (na przykład jako partner), to przecież o niczym by napisać nie można było. Wtedy nie ma dyskusji.
To ja zgłosiłam Twój post do moderacji, więc czuję się wywołana do odpowiedzi. Nigdy nie byłam na utrzymaniu jakiegokolwiek mężczyzny. A na Twoje mizoginiczne posty i tak będę reagować.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

@Makaron, spełniasz się siedząc na rencie (wiadomo w jakim miejscu) czy jest to dla ciebie problem i stąd takie mizoginiczne posty?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

mei pisze:A na Twoje mizoginiczne posty i tak będę reagować.
Mi się wydaje, że nie reagować - wtedy umrą śmiercią naturalną ;-).
Obrazek
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Marzenie ściętej głowy. :wink:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Mi się wydaje, że to jedyny sposób ;-).
Obrazek
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Tyle to już lat na evocie... :wink:

Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

No i w końcu czas na "Viva La Revolucion!" :D!
Obrazek
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

To chyba trzeba mu znaleźć kogoś by się zmienił, ale jeśli jakaś kobieta przeczyta jego 'zdrowe-inaczej przemyślenia' na forum i na blogu to nie będzie żadnej rewolucji tylko upadek...
IMO :D

Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Odpowiedzialność za słowo obowiązuje ;-).
Obrazek
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

:wink:

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

mei pisze:Nigdy nie byłam na utrzymaniu jakiegokolwiek mężczyzny. A na Twoje mizoginiczne posty i tak będę reagować.
Ale jako kobieta żyjąca w takim kraju jak Polska, w którym miliony kobiet są utrzymywane przez mężczyzn - zawsze masz szansę na to, że jakiś mężczyzna
będzie cię utrzymywał - i tu leży pies pogrzebany.

PS. Moja matka wcześnie zaczęła pracować i całe życie pracowała - mimo to od kiedy pamiętam słyszałem jej: kobieta nie powinna pracować, a jeśli, to tylko kiedy chce.

Czyżby kobiety z tym cwaniactwem się rodziły?

Raczej ma to wpływ otoczenia na to. Jej własna matka, a moja babka (niech ziemia będzie jej ciężką!) całe życie wykorzystywała swojego męża (mojego dziadka), sama całe życie wiodąc pasożytniczy tryb życia - miała tylko dwoje dzieci, które bardzo szybko opuściły dom.

Myślisz, że ta moja babka-pasożyt poszła do pracy?

NIE!

Myślisz, że mój dziadek tłukł ogromne pieniądze?

NIE!

Ciężko fizycznie pracował i mimo ciągle brakowało pieniędzy.

Myślisz, że nie było pracy wówczas?

NIE!

Pracy wtedy nie brakowało.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Makaron pisze:
mei pisze:Nigdy nie byłam na utrzymaniu jakiegokolwiek mężczyzny. A na Twoje mizoginiczne posty i tak będę reagować.
Ale jako kobieta żyjąca w takim kraju jak Polska, w którym miliony kobiet są utrzymywane przez mężczyzn - zawsze masz szansę na to, że jakiś mężczyzna
będzie cię utrzymywał - i tu leży pies pogrzebany.
Miło mi, że martwisz się o moją przyszłość. ;)

Ja natomiast zostałam wychowana w domu, w którym kobieta zarabiała i zarabia dobre kilka razy więcej niż mężczyzna. Całe życie słyszałam od swojej mamy, ze kobieta musi pracować, żeby nie być zależną od mężczyzny. Spełniać się i realizować. Tak więc nie zamierzam się wikłać w jakąś sieć zależności od mężczyzny.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

mei pisze: Miło mi, że martwisz się o moją przyszłość.
Jeśli tak rozumiesz co piszę, to może w tym tkwi twój problem - po prostu nie rozumiesz moich słów ani intencji.
Ja natomiast zostałam wychowana w domu, w którym kobieta zarabiała i zarabia dobre kilka razy więcej niż mężczyzna. Całe życie słyszałam od swojej mamy, ze kobieta musi pracować, żeby nie być zależną od mężczyzny. Spełniać się i realizować.
To mamy odchylenie w drugą stronę. Skoro od pokoleń mężczyźni w twojej rodzinie tak miernie zarabiają. Nie zostało to bez wpływu na twoje wychowanie, bo słowa, które przytaczasz o byciu niezależną od mężczyzny to nic innego jak mówienie: patrz, na mężczyzn nie można liczyć, patrz, jak marnie oni (mężczyźni w rodzinie) zarabiają. I jeśli nie będziesz samodzielna (pytanie podstawowe, dlaczego w ogóle miałabyś być jako kobieta zależna od mężczyzny? Ciekawe, nie? Zastanów się. Nie słyszałem, by rodzice mówili synom: ucz się, pracuj, byś nie był zależny od żony :mrgreen: ) Jak widzisz w twoim "nowoczesnym" domu aż dzwoni staroświeckim podejściem i seksizmem: kobiecą pogardą kierowaną wobec mężczyzn.

PS. A poza tym jak jest i było u ciebie w domu tego nie wiem i nie dowiem się.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Haha :mrgreen: ! Rozbawiłeś mnie Makaron :). Jeszcze zbieram makijaż :).
Bo to zła kobieta była ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Petruccio Petrolini pisze:Bo to zła kobieta była ;).
Znam domy, w których od pokoleń się mówi, że jak babie z rana się wpie...., to nie będzie słuchała. W domu Mei od pokoleń się mówi, że na mężczyzn nie można liczyć, bo choć wkoło tyle kur na utrzymaniu kogutów :mrgreen: , to w naszej rodzinie z tym bida. Swoją drogą ciekawe, że według jej słów mężczyźni zarabiają w rodzinie kilkukrotnie mniej od kobiet. Pytanie, czy te kobiety tak dobrze zarabiają (wątpię), czy ci mężczyźni tacy mało zaradni?
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

A ty dalej ciągniesz tę bajkę :).
Obrazek
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Makaron pisze:
mei pisze: Miło mi, że martwisz się o moją przyszłość.
Jeśli tak rozumiesz co piszę, to może w tym tkwi twój problem - po prostu nie rozumiesz moich słów ani intencji.

Tam jeszcze była emotka. O ta ";)"
Makaron pisze:PS. A poza tym jak jest i było u ciebie w domu tego nie wiem i nie dowiem się.
To samo mogę napisać o tym, co Ty piszesz o swoim domu.
Makaron pisze:Nie słyszałem, by rodzice mówili synom: ucz się, pracuj, byś nie był zależny od żony :mrgreen:
A Ty znasz historię kobiecej emancypacji? Kobieta przez wieki była zależna od męża. I to kobiety musiały walczyć o prawo do wykształcenia, pracy, głosowania, stanowienia o sobie itp., itd. To oczywiste, że nikt tak do syna nie powie. To nie jest wpisane w polską mentalność. Zresztą nie tylko polską.
Makaron pisze:Jak widzisz w twoim "nowoczesnym" domu aż dzwoni staroświeckim podejściem i seksizmem: kobiecą pogardą kierowaną wobec mężczyzn.
Nigdzie nie napisałam, że mój dom jest nowoczesny. Czy kobieca pogarda wobec mężczyzn jest staroświecka? Nie czuję pogardy do mężczyzn. Nie zostałam tak wychowana. Ale nie spodziewałam się niczego innego po Tobie.
Ostatnio zmieniony sob lis 30, 2013 6:05 am przez mei, łącznie zmieniany 5 razy.
Jared Leto, 13.04.2014.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”