6 mg rispolept- to dużo czy mało? Brałam go kiedyś.

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

6 mg rispolept- to dużo czy mało? Brałam go kiedyś.

Post autor: jojo »

Czy 6 mg rispolept to dużo czy mało?

Jak go brałam, po około dwóch miesiącach brania nieskutecznego dla mnie serdolect, miałam omamy słuchowe i urojenia. Byłam ich jednak świadoma. Najgorsze było urojenie- miałam przekonanie o fizycznej obecności kogoś niewidzialnego, kogoś kogo nie mogłam dotknąć, ani zobaczyć, brałam go za anioła- mimo mojego ateizmu. Rispolept nie dość, że nie działał, to całkowicie mnie rozłożył i wywoływał straszny lęk.

Sądzę, że nie byłam jeszcze w ostrej psychozie, po prostu brałam zły lek, nie działający na objawy pozytywne.

Jakie dawki rispolept braliście w stanie psychozy. Na jakie objawy?

Czy 6 mg rispolept to dużo, czy mało?
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Re: 6 mg rispolept- to dużo czy mało? Brałam go kiedyś.

Post autor: Wspaniale »

jojo pisze:Czy 6 mg rispolept to dużo, czy mało?
Według mnie to dużo. Najwięcej brałem 4 mg, zwykle 3 mg, ale do tego jeszcze kilkaset Sulpirydu.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Widocznie mój psychiatra myślał, że jestem w stanie ostrym. :(

Na szczęście pozwolił mi na powrót do solianu- w szpitalu wmawiali mi, że ów lek mi szkodził, a szkodziły mi jego zbyt duże dawki...

Obecnie biorę 200 mg solianu/amisan i nie mam objawów wytwórczych. Na szczęście.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

jojo pisze:Czy 6 mg rispolept to dużo czy mało?
Dużo, najczęściej przepisują 4mg na psychozy i takie dawki też są już bardzo szkodliwe, przez to dorzucają leki na skutki uboczne.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

6 mg to dużo, zaraz po ostrej psychozie dostałem Rispolept w dawce 4 mg, więcej nigdy nie brałem.
Awatar użytkownika
Kid17
zaufany użytkownik

Post autor: Kid17 »

Ja tez bralam 4mg rispoleptu w psychozie - nigdy wiekszej dawki - ale i tak na 4mg strasznie sie czulam!
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Czyli mój zaufany psychiatra przedobrzył. Nie byłam w stanie ostrej psychozy. Po prostu po dwóch miesiącach, jak brałam nieskuteczny dla mnie serdolect, wróciły mi omamy słuchowe i urojenia. Jednak byłam ich świadoma.

Schizo, córka znajomej mojej Mamy, która też leczy się na schizofrenię paranoidalną, bierze rispolept i do tego lek antydepresyjny, bo on ponoć wywołuje depresję.

W każdym razie rispolept całkiem mnie rozłożył i był nieskuteczny- nadal miałam na nim omamy słuchowe i urojenia. Brałam go przez około sześć dni, dwa razy dziennie.

Może zapytam psychiatrę, dlaczego kazał mi brać tak duże dawki leku... O ile się odważę.

Ostatnio się go zapytałam, co jego zdaniem powoduje schizofrenię. Zbiłam go tym pytaniem z pantałyku. W końcu powiedział, że to mózg źle działa. Powiedziałam mu, że leki obniżają dopaminę, a on na to: Coś za coś. :/
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

6 mg to bardzo duzo, przewaznie przepisuje sie 3-4 mg .Ja bralem 2 mg.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”