Do matek- jak długo karmicie/karmiłyście piersią.
Moderator: moderatorzy
Do matek- jak długo karmicie/karmiłyście piersią.
Niedawno oglądałam TVN Style, czy jakoś tak i tam się wypowiadały dwie matki, które ekstremalnie długo karmią dziecko piersią.
Dziecko jednej z nich skończyło niedawno pięć lat, drugiej ma cztery lata. Dzieci są już na tyle duże, że przyjmują już inne pokarmy.
Wypowiadała się tam też jakaś lekarka, według niej, jak dzieci są zbyt długo karmione piersią, to mogą mieć problemy z mową.
Ja ze swojej strony uważam, że taki chłopiec, zbyt długo karmiony, może mieć później problemy natury seksualnej, kobiece piersi będą mu się kojarzyć z pokarmem, a nie z czymś co może pieścić.
Jak długo karmiłyście bądź karmicie dzieci piersią?
Co sądzicie o tych dwóch matkach, które w ten sposób karmią swoje kilkuletnie dzieci?
Dziecko jednej z nich skończyło niedawno pięć lat, drugiej ma cztery lata. Dzieci są już na tyle duże, że przyjmują już inne pokarmy.
Wypowiadała się tam też jakaś lekarka, według niej, jak dzieci są zbyt długo karmione piersią, to mogą mieć problemy z mową.
Ja ze swojej strony uważam, że taki chłopiec, zbyt długo karmiony, może mieć później problemy natury seksualnej, kobiece piersi będą mu się kojarzyć z pokarmem, a nie z czymś co może pieścić.
Jak długo karmiłyście bądź karmicie dzieci piersią?
Co sądzicie o tych dwóch matkach, które w ten sposób karmią swoje kilkuletnie dzieci?
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
Re: Do matek- jak długo karmicie/karmiłyście piersią.
13miesięcy
skończyłam gdy wróciłam do pracy i miałam kontakt z szkodliwymi substancjami.
karmienie to była dla mnie wspaniała rzecz, pełna miłości, bliskości
cieszę się,że mogłam to przeżyć
skończyłam gdy wróciłam do pracy i miałam kontakt z szkodliwymi substancjami.
karmienie to była dla mnie wspaniała rzecz, pełna miłości, bliskości
cieszę się,że mogłam to przeżyć
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja karmiłam piersią pół roku. Jak syn przestał być oseskiem, to bardzo agresywnie ssał pierś, uderzał w nią - sprawiało mi to ból. Ale do tego momentu z przyjemnością karmiłam go piersią.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
naleze do tych ktorym sie nie udalo choc bardzo probowalam. Nie dalam rady przy blizniakach. Bylam jednak tak zdesperowana zeby moje mleko jadly ze odciagalam 2 miesiace, byla to ciezka praca.
Ja też odciągałam pokarm przez 2 mies. Córka była w szpitalu bo się urodziła w 8 mies. Potem już karmiłam ją piersią, ale pokarm zanikł w 4 mies ze stresu bo córka miała operację na sercu w CZD. Drugą córkę karmiłam pół roku. To niezapomniane uczucie
Moja mama karmiła mnie 2 lata.
Moja mama karmiła mnie 2 lata.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dziecko powinno się karmić piersią przez 3 lata.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie ma takich zaleceń. Dziecko powinno się karmić piersią tak długo, jak samo tego chce i jeśli matka dobrze się z tym czuje. Określa się minimum (pół roku, to podobno baza, by dać dziecku dobry start), nie ma górnej granicy. Aczkolwiek karmienie dzieci piersią, gdy jedzą już samodzielnie wszystkie pokarmy, wydaje mi się trochę niezgodne z naturą.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.