Czy ktoś z Was bierze Zeldox ?
Moderator: moderatorzy
Re: Czy ktoś z Was bierze Zeldox ?
Mnie osobiście aktywizuje i dobrze się po nim czuje.
elka a czy ten lek zamula,zobojetnia tak jak olanzapina? Czy spi sie po nim dlugo?
Ja brałam wczesniej zalaste(olazapina) to czułam sie gorzej, duzo spałam i bardzo przytyłam.Od pół roku biorę zipsile- śpie 8 godz (w nocy tylko),rano nie mam problemu ze wstaniem.Nie czuje by mnie zamulał. Jeśli chodzi o zobojętniene to troche jest ale duzo mniej niż to co miałam na zalascie. Ogólnie dużo lepiej funkcjonuje na zipsili.
dzieki elka za informacje. Ja sie zastanawiam czy zamiast olanzapiny brac serdolect czy zeldox i nie moge sie zdecydowac.
Nie znam tego serdolec wiec nie doradze.
ja go zażywam od 3 lat (pod nazwą Zypsila) i to chyba najlepszy lek jaki brałem. on obalił mój światopogląd schizofreniczny i wyprowadził na względną prostą. polecam ten specyfik.
Bóg Cię kocha!!!
Karol87 a czy zypsila Cie aktywizuje??
czemu wykancza?jak to?
biorę go tylko na wieczór przed snem bo po jakichś 2 godzinach po wzięciu strasznie mnie ścina. jak brałem dzienną dawkę to łaziłem jak żywy trup. ale muszę przyznać, że wyciągnął mnie z psychozy skutecznie. wszystko cacy tylko te skutki uboczne senność + osłabienie ![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
Bóg Cię kocha!!!
A jaka dawke bierzesz Karol?
Czy to mozliwe ze na poczatku brania zeldoxu poglebiaja sie objawy choroby? Tzn. wczoraj wzielam 80mg(narazie bez jedzenia) i cala noc budzilam sie co godzine, a od 5 rano jestem juz na nogach, do tego lęk z mdlosciami i nadwrazliowsc na stres... ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
przed braniem zeldoxu bralam rispolept ale nie dzialal i mialam omamy i majaczenia. A teraz mam objawy takie jak powyzej.
Ten zeldox jest kropny! Juz jedna tabletka mnie zamulila i pobrzydzila
Bylam dzis u kolezanki to prawie nic sie nie odzywalam, nie moge tez sie usmiechac. I wlosy mam przyklapniete,tluste a mialam puszyste i zdrowe
Nie wiem czy nie zamienic tego leku na clopixol.
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 12:19 am przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bralam pierwszy raz bez jedzenia, wtedy dzialal slabiej i nie mialam takiej sennosci ogromnej jak wtedy kiedy wzielam z jedzeniem.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
U mnie na ten lek nie wpływa pora jedzenia, ale pora przyjmowania dawki. Nie mogę brać jej rano, bo wtedy działanie jest zbyt mocne - zwala mnie z nóg. Za to brana wieczorem jest mi zupełnie obojętna - nie czuję w ogóle jej wpływu.
Musisz sama przetestować na sobie, jak i w jakich okolicznościach działa na Ciebie ten lek.
Pozdrawiam.m.
Musisz sama przetestować na sobie, jak i w jakich okolicznościach działa na Ciebie ten lek.
Pozdrawiam.m.