rispolept 0,50mg
Moderator: moderatorzy
rispolept 0,50mg
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 12:31 am przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: rispolept 0,50mg
0.50 to mała dawka jak nie masz objawów to może być skuteczna, jak nie i nie pomoże zwykły rispolept to spróbuj w zastrzyku mi tylko w zastrzyku pomaga a w tabletkach w ogóle
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 12:31 am przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja brałam przez jakiś czas 0,5 mg. Nie działała taka dawka niestety, dostałam psychozy.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
.
Czemu lekarz miałby się nie zgodzić? Na moje pół mg nic nie mówili lekarze z dwóch szpitali, więc nie powinno być problemu.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Mam zamiar zejsc na 0,5mg rispoleptu bo po 2 mg jestem strasznie senna.
Od dzis biore 0,5mg rispo. Mam nadzieje ze bedzie dobrze na tej dawce.
Kur*a, jeszcze brzydne po tej dawce. Chyba zejde do 0,25mg
jednak zostaje na 0.5mg.Nie jest tak znowu strasznie.Jedyne co mnie wkurza to przetluszczajaca síe skora no í tycie i hiperprolaktynemia,ale od dzís biore bromokryptyne,mam nadzíeje ze pomoże na mlekotok i cere.
- Peter
- zaufany użytkownik
Na rispolepcie miałem także ginekomastię, to był jedyny lek na którym miałem problem z prolaktyną.
Jest tu ktos kto bral/bierze rispolept 0,5mg juz dluzszy czas i chroni go ta dawka przed psychoza??
- DOBROSTAN
- bywalec
1 mg raczej chroni przed psychozą. Można 1 mg podzielić na pół, ale to chyba za malutko. Norma w F20 wg mojej wiedzy to 5-6 mg Rispoleptu, a dzielenie tabletek zawsze mi sie kojarzyło z tym, że troche sie ukruszy, odpadnie, i będzie źle. Fizia 1 mg chroni prze psychozą, no chyba że to dla Ciebie za dużo.
Zmienialam dawki rispoleptu az w koncu przestal na mnie dzialac Teraz musze zmienic lek.
- DOBROSTAN
- bywalec
Rispolept, żeby działał to trzeba go brać jakiś czas w ustalonej przedtem dawce. Po prostu wróć do ustalonej z lekarzem dawki i po czasie wszystko wróci do normy. No chyba, że masz już nowy lek. Rispolept w pełni działa chyba po 2 tygodniach (dokładnie nie pamiętam) Pozdro