Mam uczucie

F25 - zaburzenia schizoafektywne

Moderator: moderatorzy

niepersona
zarejestrowany użytkownik

Mam uczucie

Post autor: niepersona »

Że mnie niema. Tak jak we śnie. Akcja toczy się wokół mnie, ale wszystko jest takie wirtualne, nic nie czuję, tak jakbym nie posiadała ciała, tak jakbym sama była mgłą. Nie jestem schiozafektywna, choruję na ChAD,ale nie widziałam tu takiego działu. Ostatnio tak dziwnie się czuję. Wiem że to pewnie nawrót, wiosna. To chyba strach przed tym nawrotem. Miałam lęk, i różne rzeczy mi się wydawały, a teraz mam takie uczucie że mnie niema.
lepiej zasnąć
bywalec

Re: Mam uczucie

Post autor: lepiej zasnąć »

.
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2013 8:38 pm przez lepiej zasnąć, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

To co opisujesz to chyba derealizacja lub depersonalizacja. Kiedyś miałam to dość często wraz z uczuciem lęku. Moja diagnoza to CHAD i schizofrenia. Po wielu próbach zmian leków, pomógł ketrel. Natomiast przy napadzie tego uczucia - benzodiazepiny.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Piękne przeżycia mi schizofrenia odebrała prawo do radości a co gorsze nawet i prawo do smutku. Kiedy coś źle się toczy w życiu człowiek robi się smutny płacze mi zostało to prawo odebrane podobnie do cieszenia się tym co sprawia radość. Z tymi zaburzeniami widzę że mam duże problemy ze sobą nie mogę się cieszyć kiedy coś mnie cieszy i nie mogę się smucić kiedy coś mnie smuci w dodatku pojawiły się zaburzenia które nastrajają mi radość na coś czego nienawidzę a kiedy powinienem płakać to jakąś sztuczną szczęśliwość na coś co mnie nie cieszy. Trwa to już długo i mam coraz większe problemy ze sobą.
Roberto87
bywalec
Status: w przygotowaniu...

Post autor: Roberto87 »

Praktykujący mnich poszukuje metod aby uzyskać permanentną depersonalizację, wyzbycie się ego, przywiązań, pragnień, wszystkiego co związane z JA aby uzyskać oświecenie.

Człowiek który to otrzymuje uważa się za chorego, jednak wielu dąży do tego. Równowaga wymagana jest wszędzie, bo dzięki niej poznajemy właściwie.

Odczucie braku ciała musiało być czymś ciekawym. Kto pomyśli, że to nawrót to będzie to nawrót, kto że łaska, będzie to łaską...W umyśle wszystko się zaczyna, warto poznać co jest czym tak na prawdę.
"Pełny człowiek to ta­ki, który zarówno przechadza się z Bo­giem, jak i zma­ga z diabłem." C.G. Jung
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizoafektywne”