Tortur nigdy dość...
Moderator: moderatorzy
Tortur nigdy dość...
Cudowna jest w naszym zafajdanym państewku opieka socjalna. Ja od lat mam około 400 pln renty, raz zwiększyli mi o całe 2 złote, co oczywiście wymagało setek latania i podpisów. Sądziłem, że renta to zabezpieczenie socjalne dla osób niezdolnych do pracy, tymczasem można ją co najwyżej traktować jako nieco większy Taschengeld... Hej, ja jako schizofrenik mieszkam u rodziców, co nie jest przyjemne, ale pozwala żyć bez strachu typu: "mam 400 pln na miesiąc, gdy samo wynajęcie mieszkania kosztuje co najmniej 600 plus oplaty". W Szwecji analogiczny do mnie osobnik dostaje nie tylko rentę w wysokości około 1000 Euro, ale i mieszkanko socjalne. Ja co dzień słyszę, że mam iść do pracy, jestem darmozjadem itp. *słowo niedozwolone*! Od paru dni nie opuszczają mnie myśli samobójcze, przedwczoraj w nocy naprawdę chciałem iść do lasu i się powiesić, mam mnóstwo blizn od samookaleczeń, stwierdzoną niezdolność do pracy, a słyszę, że nie mogę nic nie robić... Nic? Nie tylę żyję, co błąkam się po tym zasranym świecie. Ojciec proponował mi zatrudnienie u siebie, ale ostatecznie mimo, że wyraziłem wówczas zgodę, bez podania przyczyn zatrudnił zamiast mnie mojego brata.
Przez chwilę myślałem, że będę komuś potrzebny. Jak na razie mam zaczątki alkoholizmu, zaawansowaną schizofrenię paranoidalną i silne skłonności samobójcze. Kobiety na mój widok od razu przechodzą na drugą strone ulicy a mężczyźni plują i złorzeczą. Moja pani doktor, w istocie reinkarnacja Wielkiej Oddziałowej ze znakomitego filmu sprzed lat uznała mój przypadek za cholernie interesujący i załatwiła miejsce na oddziale dziennym. Z moich obserwacji z pobytu na analogicznym oddziale parę lat temu wynika, że ludki tylko siedzą i gapią się w podłogę, tak jak i ja robiłem. Nabrałem śmiałości, więc słyszę wciąż, żebym zamknął paszczę, bo trzeba porozmawiać o spisku czeskich użytkowników portalu ebay.com... Ludki
boże, wyrwijcie murom zęby KRAT !!!! Zresztą, to była kolejna, a być może ostatnia cegła w murze...
Przez chwilę myślałem, że będę komuś potrzebny. Jak na razie mam zaczątki alkoholizmu, zaawansowaną schizofrenię paranoidalną i silne skłonności samobójcze. Kobiety na mój widok od razu przechodzą na drugą strone ulicy a mężczyźni plują i złorzeczą. Moja pani doktor, w istocie reinkarnacja Wielkiej Oddziałowej ze znakomitego filmu sprzed lat uznała mój przypadek za cholernie interesujący i załatwiła miejsce na oddziale dziennym. Z moich obserwacji z pobytu na analogicznym oddziale parę lat temu wynika, że ludki tylko siedzą i gapią się w podłogę, tak jak i ja robiłem. Nabrałem śmiałości, więc słyszę wciąż, żebym zamknął paszczę, bo trzeba porozmawiać o spisku czeskich użytkowników portalu ebay.com... Ludki
boże, wyrwijcie murom zęby KRAT !!!! Zresztą, to była kolejna, a być może ostatnia cegła w murze...
K.K. moja sytuacja pod względem materialnym jest taka sama i tez mieszkam z rodziną. powiem więcej szukam pracy i co g....! można szukać tylko jeśli się ukryje prawdę o chorobie, albo mówię o depresji to jeszcze ludzki są w stanie zrozumieć. pracy nie ma, a nie do kazdej pracy się nadaję. próbowałam popracowac jako kasjerka w hiepremarkecie, ale mam pewien stopień otępienia po lekach czy chorobie, i co ciągły stres czy dobrze policze pieniądze, czy czegoś nie zapomnę i jeszcze wszystko na tempo bo ludzue czekają-naprawdę nie dałam rady. te renty jakie my dostajemy to się nadaje żeby donieść na ten cholerny kraj do Srasburga.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
kk, nie kopiuj dwa razy tego samego ! texty nie są ważniejsze kiedy się je kopiuje, bo to przypomina kopanie zamkniętych drzwi, zamiast naciśnięcia klamką. raczej stosuj odnośniki. proszę chętnych o kontynuację tego wątku pod adresem http://schizofrenia.evot.org/forum/viewtopic.php?t=397
kk, jeśli nie masz nic przeciwko te posty tam też przesunę, ok ?
kk, jeśli nie masz nic przeciwko te posty tam też przesunę, ok ?
K.K. Widzę, że inteligentny z Ciebie gościu. U mnie to samo. 417 zł/m-c z MOPS, choć do tej pory było 316 zł. Facet z MOPS się zlitował i poradził mi, abym się rozwiódł. Wziąłem separację małżeństwa - ja dostanę pełny zasiłek, żona dodatkowo 340 na dzieci i jakoś to będzie. Tyle, że ja od 15 lat jestem na wynajętym (obecnie 650/m-c), dobrze, że moja matka nas dofinansowuje. Ale walić to. Próbowałem pracować: po tygodniu w cukrowni wezwano mnie na dywanik i kazano dmuchać w balonik, gdy się przyznałem, że to psychotropy wywalili mnie. Później jako ochroniarz w magazynie - praca na zmiany również nocne, nie można brać leków, bo te powodują senność - 2 tyg. i stan ostry. Ale walić to. Teraz matka załatwiła mi saksy w Niemczech - opieka nad staruszką. Już to robiłem kiedyś, leki mam, zobaczymy. A Polskę mam w dupie. Pierwsze co chcę zrobić to wyrzec się obywatelstwa. Wolę być bezpańskim psem, niż aby mnie nazywano Polakiem. Nie. Polska nie zasługuje, bym był jej obywatelem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam