Odstawienie leków przeciwpsychotycznych
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Brak
Odstawienie leków przeciwpsychotycznych
Witam. Jestem po psychozie związanej z politoksykomanią . Lecze sie juz 8 miesiecy i juz nie moge wytrzymac brania leków. Biore olanzapine 5mg i po niej jestem strasznie obojetny. W pracy wymagaja ode mnie bym byl bardziej wydajny ale ja nie potrafie. Zamierzam odstawic leki tylko nie mowie o tym lekarzowi bo on kazal mi czekac rok. Chcialbym sie dowiedziec jak zmniejszac sobie dawke by psychoza nie wrocila. Biore olanzapine raz dziennie. Dziekuje za odpowiedz.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Odstawienie leków przeciwpsychotycznych
Odstaw. Może nie wróci. Będziesz się martwił jak wróci (albo zacznie wracać - wtedy dowalisz z leku; nie słuchaj lekarza). A jak nie wróci to )) Nie zażywaj więcej, bo na pewno w róci, masz jak w banku.
gówno w proszku na kijoszku
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Rozwinę swoją super radę.
Brałeś amfetaminę, metaamfetaminę, kokainę? - Duże prawdopodobieństwo, że jak odstawisz psychotrupy (jak długo bierzesz od "epizodu"?), nic Ci się nie stanie, gdyż te środki robią w mózgu psychozę.
Brałeś pozostałe - nie wiem, ale też mogłeś sobie zrobić psychozę.
Duże prawdopodobieństwo, że nie wróci.
Tutaj większość Ci napisze - słuchaj się lekarza, bla bla ... jakby on był jakiś super ekstra omnipotentny w tych sprawach... tym bardziej, że co lekarz, to inny sposób (a przynajmniej część z nich ma inne podejście - a nazywają się tak samo: psychiatra).
Trzecia sprawa to, to że 5 mg olanzapiny Cię tak "spowalnia". Aż niemożliwe. Może masz depresję popsychotyczną lub coś...
Bierzesz na noc? Niektórzy biorą tyle, aby po prostu spać, wstać i pracować itd. To niewielka dawka i raczej przyczyn obniżonego nastroju upatrywałbym gdzieś indziej.
Brałeś amfetaminę, metaamfetaminę, kokainę? - Duże prawdopodobieństwo, że jak odstawisz psychotrupy (jak długo bierzesz od "epizodu"?), nic Ci się nie stanie, gdyż te środki robią w mózgu psychozę.
Brałeś pozostałe - nie wiem, ale też mogłeś sobie zrobić psychozę.
Duże prawdopodobieństwo, że nie wróci.
Tutaj większość Ci napisze - słuchaj się lekarza, bla bla ... jakby on był jakiś super ekstra omnipotentny w tych sprawach... tym bardziej, że co lekarz, to inny sposób (a przynajmniej część z nich ma inne podejście - a nazywają się tak samo: psychiatra).
Trzecia sprawa to, to że 5 mg olanzapiny Cię tak "spowalnia". Aż niemożliwe. Może masz depresję popsychotyczną lub coś...
Bierzesz na noc? Niektórzy biorą tyle, aby po prostu spać, wstać i pracować itd. To niewielka dawka i raczej przyczyn obniżonego nastroju upatrywałbym gdzieś indziej.
gówno w proszku na kijoszku
- amigo
- zaufany użytkownik
Sprobuj powoli odstawiac leki,jak zobaczysz ze objawy choroby wracaja to od razu wracaj do lekow.Jak zle sie czujesz po 5 mg porozmawiaj z lekarzem,moze zmieni Ci lek.