Odstawienie leków przeciwpsychotycznych

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Walek_20
zarejestrowany użytkownik
Status: Brak

Odstawienie leków przeciwpsychotycznych

Post autor: Walek_20 »

Witam. Jestem po psychozie związanej z politoksykomanią . Lecze sie juz 8 miesiecy i juz nie moge wytrzymac brania leków. Biore olanzapine 5mg i po niej jestem strasznie obojetny. W pracy wymagaja ode mnie bym byl bardziej wydajny ale ja nie potrafie. Zamierzam odstawic leki tylko nie mowie o tym lekarzowi bo on kazal mi czekac rok. Chcialbym sie dowiedziec jak zmniejszac sobie dawke by psychoza nie wrocila. Biore olanzapine raz dziennie. Dziekuje za odpowiedz.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Odstawienie leków przeciwpsychotycznych

Post autor: miś wesołek »

Odstaw. Może nie wróci. Będziesz się martwił jak wróci (albo zacznie wracać - wtedy dowalisz z leku; nie słuchaj lekarza). :) A jak nie wróci to :))) Nie zażywaj więcej, bo na pewno w róci, masz jak w banku. ;)
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Rozwinę swoją super radę.

Brałeś amfetaminę, metaamfetaminę, kokainę? - Duże prawdopodobieństwo, że jak odstawisz psychotrupy (jak długo bierzesz od "epizodu"?), nic Ci się nie stanie, gdyż te środki robią w mózgu psychozę.

Brałeś pozostałe - nie wiem, ale też mogłeś sobie zrobić psychozę.

Duże prawdopodobieństwo, że nie wróci.

Tutaj większość Ci napisze - słuchaj się lekarza, bla bla :) ... jakby on był jakiś super ekstra omnipotentny w tych sprawach... tym bardziej, że co lekarz, to inny sposób (a przynajmniej część z nich ma inne podejście - a nazywają się tak samo: psychiatra).

Trzecia sprawa to, to że 5 mg olanzapiny Cię tak "spowalnia". Aż niemożliwe. Może masz depresję popsychotyczną lub coś... ;)

Bierzesz na noc? Niektórzy biorą tyle, aby po prostu spać, wstać i pracować itd. ;) To niewielka dawka i raczej przyczyn obniżonego nastroju upatrywałbym gdzieś indziej.
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Sprobuj powoli odstawiac leki,jak zobaczysz ze objawy choroby wracaja to od razu wracaj do lekow.Jak zle sie czujesz po 5 mg porozmawiaj z lekarzem,moze zmieni Ci lek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”