Nadużycia: jakie są możliwe, jak ich unikać.

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

Mariii
zaufany użytkownik

Re: Nadużycia: jakie są możliwe, jak ich unikać.

Post autor: Mariii »

Proszę o odpowiedź na moje zgłoszenie!!!

Forum znowu jest stronnicze w moim przypadku.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Z przykrością piszę o przekraczaniu uprawnień i funkcji moderatora przez użytkowniczkę Maksymilianę.

Poniżej zamieszczam screen na którym mojego posta już nie ma jak i poprzedniego. Czy tak ma wyglądać wolność słowa na tym forum? Odkąd tu jestem żaden moderator nie był tak bezczelny w swoim działaniu jak koleżanka Maksymiliana.

...

Dodatkowo otrzymałem ostrzeżenie.. nie wiem przed czym i z jakiego powodu, ale otrzymałem..

...

Nie wyobrażam sobie, by Zbyszek nie odniósł się do całej tej sytuacji i sprostował o co tak naprawdę tu chodzi.
Ostatnio zmieniony sob wrz 07, 2019 10:31 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Odniosłem się w Private Message. Rzeczywiście post został skasowany, co jest wbrew regulaminowi, który ustanawia na tym forum brak cenzury. Posty moga być tylko przesuwane do niechcianych, a zanikać całkowicie może tylko ewidentna reklama komercyjna i nic innego. Myślę, że to jest już nie powtórzy.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Moderatorka Maximiliana zmieniła nawet mój post bez jakichkolwiek adnotacji.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Przy takich oskarżeniach dawaj dowód, bo inaczej to słowa niepoparte niczym.

Poza tym ja nie mam na imię Maximiliana lecz Maksymiliana!
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Dowody są w changelogu, do którego nie mam dostępu.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

No jest takie coś, podaj date i godzine.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: wt wrz 03, 2019 4:51 pm No jest takie coś, podaj date i godzine.
1 marca 2019, ok. 14:28 h
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Chyba kpisz sobie, tego postu nikt już nie pamięta. Wyciągasz sprawę o jakiś post sprzed ponad pół roku - pozdro...
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

Wiem, że jestem nowy na forum i mam małą wiedzę na temat jego funkcjonowania, ale zauważyłem, że niektórzy użytkownicy są bardzo małostkowi:) A prawda jest taka, ze moderatorzy nie są stanie zaspokoić potrzeb wszystkich ludzi z ogólnym funkcjonowaniem forum na jakimś zadowalającym poziomie, przy czym praca z ludźmi( wiem to z własnego doświadczenia) jest bardzo wymagająca- nie bronię Maksi:) Po prostu dajmy sobie troszkę na luz w kontaktach międzyludzkich:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

@44
trzeba było screena zrobić, jak Tal
zchizol pisze: czw wrz 05, 2019 8:15 am A prawda jest taka, ze moderatorzy nie są stanie zaspokoić potrzeb wszystkich ludzi z ogólnym funkcjonowaniem forum na jakimś zadowalającym poziomie, przy czym praca z ludźmi( wiem to z własnego doświadczenia) jest bardzo wymagająca- nie bronię Maksi
Wystarczy, żeby moderator przestrzegał regulaminu.
LaDopamina
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Małostkowi to mało powiedziane ! Użytkownicy tego forum mogą mimo dobrej woli zmieniać swoje nastroje, być nadmiernie drażliwi, nadmiernie agresywni, a potem nagle pasywni.

Ktoś z zagranicy tłumacząc mi piękno polskiego języka mówił, że najładniejsz polskie słowo to "spoko" !
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

unreal pisze: czw wrz 05, 2019 9:23 am @44
trzeba było screena zrobić, jak Tal
zchizol pisze: czw wrz 05, 2019 8:15 am A prawda jest taka, ze moderatorzy nie są stanie zaspokoić potrzeb wszystkich ludzi z ogólnym funkcjonowaniem forum na jakimś zadowalającym poziomie, przy czym praca z ludźmi( wiem to z własnego doświadczenia) jest bardzo wymagająca- nie bronię Maksi
Wystarczy, żeby moderator przestrzegał regulaminu.
U mnie w robocie , jest takie powiedzenie " kochaj nadzorcę swego, bo możesz mieć gorszego":)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

zchizol pisze: czw wrz 05, 2019 8:15 am Wiem, że jestem nowy na forum i mam małą wiedzę na temat jego funkcjonowania, ale zauważyłem, że niektórzy użytkownicy są bardzo małostkowi:) A prawda jest taka, ze moderatorzy nie są stanie zaspokoić potrzeb wszystkich ludzi z ogólnym funkcjonowaniem forum na jakimś zadowalającym poziomie, przy czym praca z ludźmi( wiem to z własnego doświadczenia) jest bardzo wymagająca- nie bronię Maksi:) Po prostu dajmy sobie troszkę na luz w kontaktach międzyludzkich:)
Zwracanie uwagi osobom stosującym cenzurę nie jest małostkowe ponieważ wolność słowa nie jest rzeczą błahą.

W tym momencie Twoja postawa jest raczej małostkowa, bo nie dostrzegasz tego co naprawdę ważne skupiając się na rzeczach drugorzędnych.

Owszem trudno zadowolić wszystkich i jest to wręcz niemożliwe, jednak wolność słowa jest fundamentalnym prawem człowieka do publicznego wyrażania własnych poglądów i prawdopodobnie całej tej sytuacji można było uniknąć, gdyby Maksymiliana stosowała się do zasad Netykiety - https://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta i regulaminu tego forum.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Człowieku, odwal się ode mnie!
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

unreal pisze: czw wrz 05, 2019 9:23 am Wystarczy, żeby moderator przestrzegał regulaminu.
Dokładnie tak !!!
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Przychodzi tu moderator, którego 1 raz na oczy widzę i mówi co inni mają robić, podczas gdy sam ma totalnie wywalone na moderowanie tego forum
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Heh :)
Powiem krótko Maksy... nie podoba mi się twój styl moderowania !!!!!
I przypominam że moderator w szczególności powinien przestrzegać regulaminu tego forum !!!
A jeżeli tego nie czynisz -to nie wiem czy jesteś osobą kompetentną do pełnienia tej funkcji !!!
I tyle w temacie - takie jest moje zdanie.
A że widzisz mnie pierwszy raz na oczy to już twój problem !!!
Pozdrawiam
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Więcej wykrzykników się nie dało ?
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Nie kłóćmy się już, bo sytuacja została wyjaśniona i mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy.

Konflikt między moderatorami jest raczej niepożądany i mógłby mieć niekorzystny wpływ na działanie forum na którym mimo wszystko chcielibyśmy czuć się dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”