Nawrót i coś ciekawego
Moderator: moderatorzy
Nawrót i coś ciekawego
Ciekawsze potem w temacie .
Zaczeło się nawrót choroby ,przeleżałem na oddziale zamkniętym w szpitalu 11 dni bo na tyle wyraziłęm zgode .Na początku zakuli mnie w pasy bo jakoś tak wyszło , że sami rodzice nieświadomie dla mnie dali mnie do leczenia , zdziwioło mnie to , że mój tata wzioł moją kartę chipową i w tedy już wiedziałem o co chodzi . Ale przeleżałem wycierpiałem nafaszerowali mnie lekami i obecnie czuję się zdrowy .Mógł bym pisać dużo więcej szczegułów ale nie o to chodzi .
Stwierdzono u mnie od 2005 roku schizofrenie paranoidalną tak btw .Miałem parę nawrotów ale ten był inny ,porównywalny ale nie ten sam .
Teraz co napiszę tylko schizofrenik może to doświadczyć ,nie da się tego opisać słowami , ale ja myślę ,że to coś w stylu pogranicza życia i śmierci , tak chodzby żyć i umierać jednocześnie , skakać jak żabka z życia na śmierć tak to odczuwam teraz jako zdrowy człowiek , poniekąd na swój sposób inaczej myślący .
Przejdę do sedna czy ktoś z was miał tak ,że swoimi myślami mógł wywołać konwersację innych ludzi ?
Np . myślę( nie mówię) ,mówię w myślach o czymś , jakieś przemyślenia , a osoby koło mnie mówią dokładnie na ten temat co myślałem i to wiele takich sytłacji nie tylko jedna . Jestem na 100% przekonany , że tak jest naprawdę .
Praktycznie wcześniej jak miałem nawroty to działo się to samo . Może dlatego , że byłem introwertykiem przez większość dzieciństwa , nie wiem . Wiem ,że inaczej móżg pracuje niż u normalnego Kowalskiego .
Zapraszam do konwersacji
Jak ktoś ma może jakieś ciekawe artykóły powiązane z tą przypadłością był bym wdzięczny .
BTW przepraszam za pisownię jestem słaby z ortografi
Zaczeło się nawrót choroby ,przeleżałem na oddziale zamkniętym w szpitalu 11 dni bo na tyle wyraziłęm zgode .Na początku zakuli mnie w pasy bo jakoś tak wyszło , że sami rodzice nieświadomie dla mnie dali mnie do leczenia , zdziwioło mnie to , że mój tata wzioł moją kartę chipową i w tedy już wiedziałem o co chodzi . Ale przeleżałem wycierpiałem nafaszerowali mnie lekami i obecnie czuję się zdrowy .Mógł bym pisać dużo więcej szczegułów ale nie o to chodzi .
Stwierdzono u mnie od 2005 roku schizofrenie paranoidalną tak btw .Miałem parę nawrotów ale ten był inny ,porównywalny ale nie ten sam .
Teraz co napiszę tylko schizofrenik może to doświadczyć ,nie da się tego opisać słowami , ale ja myślę ,że to coś w stylu pogranicza życia i śmierci , tak chodzby żyć i umierać jednocześnie , skakać jak żabka z życia na śmierć tak to odczuwam teraz jako zdrowy człowiek , poniekąd na swój sposób inaczej myślący .
Przejdę do sedna czy ktoś z was miał tak ,że swoimi myślami mógł wywołać konwersację innych ludzi ?
Np . myślę( nie mówię) ,mówię w myślach o czymś , jakieś przemyślenia , a osoby koło mnie mówią dokładnie na ten temat co myślałem i to wiele takich sytłacji nie tylko jedna . Jestem na 100% przekonany , że tak jest naprawdę .
Praktycznie wcześniej jak miałem nawroty to działo się to samo . Może dlatego , że byłem introwertykiem przez większość dzieciństwa , nie wiem . Wiem ,że inaczej móżg pracuje niż u normalnego Kowalskiego .
Zapraszam do konwersacji
Jak ktoś ma może jakieś ciekawe artykóły powiązane z tą przypadłością był bym wdzięczny .
BTW przepraszam za pisownię jestem słaby z ortografi
Re: Nawrót i coś ciekawego
Znalazłem na wikipedni podnobny opis tej przypadłości . Jest to urojenie ksobne . Opis poniżej
Urojenia ksobne – rodzaj urojenia podczas którego istnieje przekonanie, iż jest się przedmiotem szczególnego zainteresowania otoczenia. Uważa się, że niewinne uwagi i zachowania innych osób odnoszą się do niej, np. ludzie na ulicy rozmawiają właśnie o tobie. Urojenia ksobne występują w prawdziwej paranoi (tzw. paranoia sensitiva)
Uważa się, iż wiele postaci historycznych cierpiało na urojenia ksobne, w tym Józef Stalin[2].
Przykłady :
-uczucie, że ludzie w telewizji lub w radiu mówią do nas lub o nas
-wrażenie, że nagłówki w gazetach są pisane o nas lub do nas
-wrażenie, że ludzie za plecami mówią o nas
Urojenia ksobne – rodzaj urojenia podczas którego istnieje przekonanie, iż jest się przedmiotem szczególnego zainteresowania otoczenia. Uważa się, że niewinne uwagi i zachowania innych osób odnoszą się do niej, np. ludzie na ulicy rozmawiają właśnie o tobie. Urojenia ksobne występują w prawdziwej paranoi (tzw. paranoia sensitiva)
Uważa się, iż wiele postaci historycznych cierpiało na urojenia ksobne, w tym Józef Stalin[2].
Przykłady :
-uczucie, że ludzie w telewizji lub w radiu mówią do nas lub o nas
-wrażenie, że nagłówki w gazetach są pisane o nas lub do nas
-wrażenie, że ludzie za plecami mówią o nas
Zastanawia mnie jedna rzecz ,ciężko to wyrazić słowami teraz co myślę , ale jako teraz człowiek zdrowy .......
Czemu to jest nazwane urojeniem ? czyli co mam myśleć że to jest nieprawdziwe ?Móżg w tedy działa inaczej jak jestem na nawrocie to jednak jest możliwe , że moje myśli wędrują do innych osób ,ale według ogółu społeczeństwa jest to już choroba i najlepiej jak by mnie wogóle nie było . Przykładem może być to , że (ekstremalny przykład ) Hitler też miał w rodzinie Shizofreników jest to ugotumentowane , widziałem na Discowery Chanel .
Czemu nie ma tak , żeby wykorzystać nasze zdolności do czegokolwiek niż tylko faszerować lekami ,otumaniać .
Z innej beczki .
Kiedyś byłem na rybach parę lat temu i poznałem jednego wędkarza , starszy człowiek .Był bardzo mądry np . powiedział , że ciśnienie się podniosło głowa zaczyna boleć i zaraz spadnie deszcz ,chwilę póżniej zaczeło padać . Opowiadał mi , że był dyrektorem na oddziale zamkniętym dla wariatów ,dużo rzeczy mówił ,po co by miał kłamać . Mówił też z tego co pamiętam , są podsłuchy w domach ,agenci itp , że reklamy i inni ludzie są szkoleni aby wywoływać w nas choroby typu grypa itp .
Nie chcę nikogo straszyć ,ani nie chcę żeby ktoś miał nawrót po tym co piszę , piszę to bo nie mam się z kim tym podzielić .
Z inne beczki .
Czy naród, władza , politycy chcą zniewolić społeczeństwo ? Te wszystkie reklamy telewizorów i innych pierdół , byle siedzieć w domu 24na h , albo praca dom praca , podatki aż do śmierci . Programy telewizyjne na które na samą myśl mi się ciśnienie dzwiga , W11 ,ukryta prawda i inne pierdoły . Specjalnie puszczają aby się ludzie bali i siedzieli w domach .
To tyle na dzisiaj z mej strony , moich przemyśleń . Postaram się więcej pisać i udzielać się na forum .
Pozdro
Czemu to jest nazwane urojeniem ? czyli co mam myśleć że to jest nieprawdziwe ?Móżg w tedy działa inaczej jak jestem na nawrocie to jednak jest możliwe , że moje myśli wędrują do innych osób ,ale według ogółu społeczeństwa jest to już choroba i najlepiej jak by mnie wogóle nie było . Przykładem może być to , że (ekstremalny przykład ) Hitler też miał w rodzinie Shizofreników jest to ugotumentowane , widziałem na Discowery Chanel .
Czemu nie ma tak , żeby wykorzystać nasze zdolności do czegokolwiek niż tylko faszerować lekami ,otumaniać .
Z innej beczki .
Kiedyś byłem na rybach parę lat temu i poznałem jednego wędkarza , starszy człowiek .Był bardzo mądry np . powiedział , że ciśnienie się podniosło głowa zaczyna boleć i zaraz spadnie deszcz ,chwilę póżniej zaczeło padać . Opowiadał mi , że był dyrektorem na oddziale zamkniętym dla wariatów ,dużo rzeczy mówił ,po co by miał kłamać . Mówił też z tego co pamiętam , są podsłuchy w domach ,agenci itp , że reklamy i inni ludzie są szkoleni aby wywoływać w nas choroby typu grypa itp .
Nie chcę nikogo straszyć ,ani nie chcę żeby ktoś miał nawrót po tym co piszę , piszę to bo nie mam się z kim tym podzielić .
Z inne beczki .
Czy naród, władza , politycy chcą zniewolić społeczeństwo ? Te wszystkie reklamy telewizorów i innych pierdół , byle siedzieć w domu 24na h , albo praca dom praca , podatki aż do śmierci . Programy telewizyjne na które na samą myśl mi się ciśnienie dzwiga , W11 ,ukryta prawda i inne pierdoły . Specjalnie puszczają aby się ludzie bali i siedzieli w domach .
To tyle na dzisiaj z mej strony , moich przemyśleń . Postaram się więcej pisać i udzielać się na forum .
Pozdro
Dobra, a teraz ochłoń nieco i wybierz sobie jeden z dwóch wniosków.skrzat85 pisze: Np . myślę( nie mówię) ,mówię w myślach o czymś , jakieś przemyślenia , a osoby koło mnie mówią dokładnie na ten temat co myślałem i to wiele takich sytłacji nie tylko jedna . Jestem na 100% przekonany , że tak jest naprawdę .
Wniosek Pierwszy (Twój):
Manipulujesz otoczeniem za pomocą myśli.
Wniosek Drugi:
Logika Twoich myśli składa otoczenie w taki sposób, że przewidziałeś każde słowo które za chwilę padnie.
Chodzi mi o to, że to otoczenie manipuluje Tobą i kieruje Twoim tokiem myślenia, podczas gdy Tobie wydaje się, że Ty to wywołałeś.
Na tym forum jest sporo opisów podobnych sytuacji. Na przyszłość, jeśli będziesz miał okazję zmanipuluj nimi tak, żeby podarowali Ci klucze, ich portfele, lub żeby coś upadło, a ja już teraz gwarantuję że to Ci się nie uda.
Nie ulegaj urojeniom, bo jak dotąd nic nie wyczarowałeś - tego staram się trzymać.
EDIT:
Nadal jesteś schizofrenikiem i grozi Ci nawrót:)Zastanawia mnie jedna rzecz ,ciężko to wyrazić słowami teraz co myślę , ale jako teraz człowiek zdrowy .......
Też czasem myślę, że moje myśli wędrują do innych osób, ale odpowiedzi zwykle nie ma, jest gdzieś daleko - niezbyt oczywista, lub tak jak wspomniałem wyżej moje myśli są efektem rzeczywistości. Dziwny jest ten świat, czyż nie? A do póki nie znasz jego schematów działania, do póty zabawa w czarownika jest głupia, bo bezskuteczna i niebezpieczna, szczególnie dla kogoś takiego jak ja, czy Ty - podatnego na urojenia.
Z tym się zgodzę, mogli by nas wykorzystać do czegośCzemu nie ma tak , żeby wykorzystać nasze zdolności do czegokolwiek niż tylko faszerować lekami ,otumaniać .
Wydaje mi się, że dlatego, bo po pierwsze każdy z nas jest inny, a po drugie zbyt mało wiedzą żeby zrobić coś więcej niż nas wyleczyć (czyt. zbić psychozę, głosy, haluny i inne). Dla 'nich' liczy się to, żebyś wyszedł 'bezpieczny', a mama była zadowolona:).
Za małolata, jak chcieliśmy pograć w piłkę z chłopakami a padał deszcz, braliśmy brelok z Matką Boską i krzyczeliśmy do nieba zaklinając deszcz.Z innej beczki .
Często się udawało;)
Ten starzec już chyba przeżył nie jedno w ciągu swojego życia i zapamiętał że jak go głowa boli to będzie padał deszcz, od ciorta jest ludzi którzy potrafią odczytać podobne znaki.
W wywoływanie epidemii chorobowych sam wierzę, ale to nie ma znaczenia, bo nic z tym nie zrobisz.
Nie wiesz, kto, gdzie, jak, dla kogo, pozostają domysły.
Wierzysz że ILUMINACI rządzą światem? Tak? Nie? Co za różnica... Wiadomo że TV jest przekłamana, ludzie kłamią, a my świata nie naprawimy.
Nie martw się, ten kto dąży do nawrotu i tak go zaliczy w ten czy inny sposób.:<Nie chcę nikogo straszyć ,ani nie chcę żeby ktoś miał nawrót po tym co piszę , piszę to bo nie mam się z kim tym podzielić .
Społeczeństwo już jest zniewolone i manipulowane. Ja staram się trzymać dystans do tego wszystkiego i nie nakręcać się na cały chłam który chcą mi wciskać. Takie życie, że nawet przed informacjami trzeba się bronić.Z inne beczki .
Pisz pisz, chętnie odpowiem ponownie jak ja to widzę. Pozdrawiam
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Wykasowane.