Abilify aktywizuje ale czy też zwiększa niepokój i urojenia?

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Abilify aktywizuje ale czy też zwiększa niepokój i urojenia?

Post autor: Miś Uszatek »

Witam

Biore abilify 7,5 mg. Oprócz tego jeszcze olanze 20 mg. Abilify biore od tygodnia. W sposób niewiarygodny zaktywizował mnie i ustabilizował. Ale są też poważne minusy. Bardzo silny niepokój w połączeniu z urojeniami. Zastanawiam się co robić. Czy wy też macie taki silny niepokój i urojenia? Czy może po pewnym czasie to przejdzie?
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Re: Abilify aktywizuje ale czy też zwiększa niepokój i uroje

Post autor: tom76 »

Ja biorę abilify 15mg i olanze 10mg i nie mam urojeń ani niepokoju wszystko jest ok.
tomsoul pisze: Abilify biore od tygodnia
Po tygodniu to jeszcze za wcześnie żeby coś konkretnie powiedzieć moim zdaniem powinieneś dalej brać i poczekać aż się wszystko ustabilizuje.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Masz racje musze poczekać bo chyba w pierwszych 2 tygodniach wszystko się może dziać. Ale nie będe ukrywał że mocno mnie to zaniepokoiło.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

tomsoul pisze:Witam

Biore abilify 7,5 mg. Oprócz tego jeszcze olanze 20 mg. Abilify biore od tygodnia. W sposób niewiarygodny zaktywizował mnie i ustabilizował. Ale są też poważne minusy. Bardzo silny niepokój w połączeniu z urojeniami. Zastanawiam się co robić. Czy wy też macie taki silny niepokój i urojenia? Czy może po pewnym czasie to przejdzie?

Cześc . Ja biore go razem z piracetanem i depakiną - pojawia sie kołątanie serca i przedziwny niepokój gdy wyjdę chociazby na spacer .
Abilify biore po odstawieniu zastrzyków w zad, czyli już dobre kilka lat .
Ale jeszcze się wstrzymam z osądami ...
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ja już nie biore abilify i nigdy więcej nie chce tego gówna.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

Ja już niestety wydaje wyrok na abilify, to on nie pomaga mi żyć pełnią życia, ale jak nie dostane zgody na odstawke leku, to i tak będe uprawiał sport, może zejde na udar nie wiem, ale nie chce być rośliną !!!
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Abilify powodował psychozy, pobudzenie i agresje w schizofrenii i schizoafektywnych - http://link.springer.com/article/10.100 ... 013-3154-1
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Schizo nie obraż się ale ty przecież nie bierzesz leków to skąd to możesz wiedzieć?
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

tomsoul pisze:Schizo nie obraż się ale ty przecież nie bierzesz leków to skąd to możesz wiedzieć?

Z internetu :mrgreen:
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

A to nie lepiej posłuchać lekarza? W internecie jest pełno faków i trolli którzy wcale nie mają dobrych zamiarów.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

tomsoul pisze:Schizo nie obraż się ale ty przecież nie bierzesz leków to skąd to możesz wiedzieć?
Może stąd, że brałam 10 różnych psychotropów (w tym właśnie Abilify i 3 inne neuroleptyki)...
tomsoul pisze:A to nie lepiej posłuchać lekarza?
Artykuł do którego podałam link pisali badacze ze Schizophrenia Division/Complex Mental Illness Program, Centre for Addiction and Mental Health - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23736279 Ale po co miałbyś czytać strony o psychofarmakologii, masz przecież "wszechwiedzącego" lekarza. :mrgreen:
tomsoul pisze:W internecie jest pełno faków i trolli którzy wcale nie mają dobrych zamiarów.
Myślisz, że tylko w internecie? :)
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Masz się czym chwalić... Ja brałem wszystkie i mam to w dupie.

Stara śpiewka Schizo... Lecz, lecz się sam chłopie... Może ty po prostu nie masz schizofrenii skoro nie potrzebujesz leków, co?
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”