jak dlugo brac ketrel?
Moderator: moderatorzy
jak dlugo brac ketrel?
Jak juz gdzies pisalam po zen szeniu dostalam objawow psychoatrycznych. wzielam na to ketrel 100mg i mi przeszlo. Dolaczylam go do solianu. Jak dlugo bede musiala brac ten ketrel i kiedy bede mogla wrocic do samego solianu?
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: jak dlugo brac ketrel?
O tym powinien zadecydować lekarz. Czy ketrel przepisał Ci lekarz? W jakiej dawce masz go brać?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Sama zaczelam go brac bo nie moglam spac. Narazie biore 100mg ale mysle o 200mg.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie powinnaś brać leku na własną rękę. Leki mogą wzajemnie wchodzić ze sobą w reakcję i nie wolno ich brać bez konsultacji z lekarzem. Nie zachowuj się jak dziecko, tylko idź do lekarza, jeśli coś Cię niepokoi.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
mam brac 200mg przez dwa lata
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Jakich objawów?!fizia pisze:dostalam objawow psychoatrycznych.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Po wzieciu ketrelu zaostrzaly sie objawy i wydawalo mi sie ze w domu sa duchy i ze mnie obserwuja.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Bo mieszasz leki ze sobą i bierzesz je na własną rękę. Powtarzam Ci to w co drugim poście i nadal robisz to samo. Ciągle pytasz o nowe leki i znajdujesz u siebie nowe skutki uboczne po ich zażyciu. Przestań się zachowywać nieodpowiedzialnie, bierz dawki i leki, które zapisał Ci lekarz, a wszystko wróci do normy.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Niektórym po Ketrelu psychoza się nasila. Wszelkiego typu aktywizatory umysłu, "przyspieszacze" myśli mogą nasilać psychozy. Dlatego niektórzy schizofrenicy są skazani na "spowalniacze" umysłu czyli leki które przytępiają umysł. No niestety. Jeśli Ketrel wywołuje u koleżanki psychozę to najprawdopodobniej piracetam też wywoła lub nasili psychozę. Tak to właśnie wygląda. Lekarz myśli, że lek nootropowy pomoże pacjentowi, a tu się okazuje że wywoła skutek odwrotny do zamierzonego. Tego typu choroby leczy się poprzez zmianę trybu życia - żyjemy wolniej, spokojniej i nie denerwujemy się. Aktywizujemy ciało, a nie umysł - uprawiamy jogging, pływamy, spędzamy dużo czasu na świeżym powietrzu.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
Racja.MI chorobe nasilil nawet zen szen w duzych dawkach.czaras pisze:Niektórym po Ketrelu psychoza się nasila. Wszelkiego typu aktywizatory umysłu, "przyspieszacze" myśli mogą nasilać psychozy. Dlatego niektórzy schizofrenicy są skazani na "spowalniacze" umysłu czyli leki które przytępiają umysł. No niestety. Jeśli Ketrel wywołuje u koleżanki psychozę to najprawdopodobniej piracetam też wywoła lub nasili psychozę. Tak to właśnie wygląda. Lekarz myśli, że lek nootropowy pomoże pacjentowi, a tu się okazuje że wywoła skutek odwrotny do zamierzonego. Tego typu choroby leczy się poprzez zmianę trybu życia - żyjemy wolniej, spokojniej i nie denerwujemy się. Aktywizujemy ciało, a nie umysł - uprawiamy jogging, pływamy, spędzamy dużo czasu na świeżym powietrzu.
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Tak to właśnie wygląda. Nie wiem jak działa Solian, bo nie brałem, ale na pewno Risset (risperidon) powinien tobie pomóc. Przytępia, ale jak się dzieli na ćwiartki to można w miarę normalnie funkcjonować. Ja 1mg dzielę na 4 części i dziennie pochłaniam 0.75mg. Poproś lekarza, żeby tobie to przepisał, a Ketrel odstaw.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
- moi
- moderator
- Kontakt:
Proszę nie wchodzić w kompetencje lekarza! Nie stawiamy diagnozy przez internet!czaras pisze:Poproś lekarza, żeby tobie to przepisał, a Ketrel odstaw.
Pozdrawiam.m.