jak na dziennym?

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
randy
bywalec

jak na dziennym?

Post autor: randy »

Przyjeli mnie do szpitala na oddzial dzienny...dobrowolnie oczywiscie...moze ktos byl w tego rodzaju placowce?Mysle ze jest to krok w dobra strone...fajna pielegniarka (mila) powiedziala zebym sie nie martwil, wszystko bedzie ok...narazie nie mam powodu jej nie wierzyc...tylko boje sie ze zrezygnuje bo nie bede mogl dostosowac sie do regulaminu...8.00-13.30 i bede mial watpliwosci...pozdr
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

U mnie bylo tak

Post autor: moi »

Jazda obowiązkowa to:
1. poranne zebranie: lekarz pyta po kolei wszystkich, jak się czują, rozwiązuje się razem czyjeś problemy (jesli są), propozycja programu dnia
2.zajęcia w grupach (jesli są - u mni emiały bić, ale oddział byl w fazie przeprowadzki i nic się nie działo, kazdy do to obiadu włuczył się z kąta w kąt)
3.Wspólny obiad

Jazda dowolna to:
1.Palenie w kiiblu
2.Łażenie z kata w kąt
3.Rozmowy z innymi
4.Gry i zabawy towarzyskie, czyli ploteczki i...u nas był badmington, nie wiem, co będzi u was, ale warto się ruszać - szybciej płynie czas, no i jest zdecydowanie weselej

W jakiś sposób pozwala to ochłonąć po czasie spędzonym na oddziale zamkniętym, ale żeby miało jakiś głębszy sens...mam wiele wątpliwości. Jeśli trafisz na fajnych współpacjentów, to przynajmniej nie umrzesz z nudów. I zabierz ze sobą jakąś grę,albo dobrą książkę - w moim szpitalu wszystkiego brakowało i większość ludzi wisiała na telewizorze. POzdrawiam.PS: gdyby była pracownia plastyczna - koniecznie skorzystaj!!!!(naewt ,jeśli nigdy wcześniej nic takiego nie robiłeś)
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Post autor: tom76 »

LucP84
zarejestrowany użytkownik

Re: jak na dziennym?

Post autor: LucP84 »

Byłem na oddziale dziennym w Feniksie w Zabrzu.
W sumie trochę nudno, liczyłem na więcej zajęć.
Ale w miarę sympatycznie. Choć ja nie umiem się integrować, więc za dużego kontaktu z grupą nie miałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”