Komunistyczna schizofrenia.info
Moderator: moderatorzy
przede wszystkim to Jola jest moją żoną-"wsiedliście" na mnie pełną parą-miałem ubaw aż po pachy -już się z tego tylko śmieje bo jak nie można śmiać się z głupoty ludzkiej-wystarczyło by abyście poprostu wyrazili swoją opinię o naszym forum-ale wy chcecie być dokładni -dałbym wam radę może skopiujcie całe forum będzie wam wygodniej-a jeśli chodzi o Zbyszka to nie rozumiem dlaczego dał dział o innych forach schizofrenii i tak naprawdę to winą za tą wojnę forumową on jest odpowiedzialny-to jest poprostu chore-u nas tego działu nie ma gdyż nikt na to nie wpadł aby oceniać inne fora.Mam dla was jeszcze jeden pomysł może na głównej stronie dacie dużymi literami napis "to forum jest lepsze od schizofrenia.info"-niezła reklama co?-
ale mimo wszystko was pozdrawiam-życzę dalszej udanej zabawy w oczernianiu innych ludzi
ale mimo wszystko was pozdrawiam-życzę dalszej udanej zabawy w oczernianiu innych ludzi
sory za tą ilość postów ale kilkakrotnie poprawiałem mój post-i nie zauwarzyłem tego iż mój post się zwielokrotnił-musisz to naprawić Zbyszku-jeszcze raz przepraszam-ostatni post jest ostateczną wersją
pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
aha jeszcze jedno nie jestem administratorem schizofreni info.tylko moderatorem a to jest istotna sprawa
pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
aha jeszcze jedno nie jestem administratorem schizofreni info.tylko moderatorem a to jest istotna sprawa
Do Piotra7
Drogi Piotrze7 !piotr7 pisze: ale niewiem czy wiecie jak wy chcecie nas ciągać po sądach to i my możemy-wszystkie posty na forum schizofrenia są własnością tegoż forum-takie jest prawo dóbr materialnych
Jest zasadnicza różnica między tym za co ja chciałem ciągać Was po sądach (Zrobiłbym to !) a za co ty chcesz ciągać to forum.
Walka o dobra materialne, o to że chory na schizofrenię skopiował fragment jednego forum do drugiego jest śmieszna, ale jek chcesz to walcz ....
Ja walczyłem o usunięcie wszystkich moich postów ze schizo.info bo to elementarne prawo chorego na schizofrenię.
Wygrałem swoją prywatną wojnę bo jestem zdrowy, ale chorzy nie mają szans.
Czy jesteś szczęśliwy, że omal nie wylądowałem w szpitalu psychiatrycznym.
Poczytaj sobie wyżej jak zachowujecie się w stosunku do chorych na schizofrenię - to jest CHAMSTWO.
Może ustosunkujesz się merytorycznia do mojego przypadku, pomijając wszystkie inne. Pamiętaj, że tu piszą chorzy na schizofrenię, z których zdrowemu łatwo się naśmiewać.
Dlaczego moje pytania do Jacka. K. pozostały bez odpowiedzi ?
Jest zupełnie bez znaczenia, czy taki dział istnieje czy nie. Napisałbym co napisałem w dowolnym miejscu tego forum. U nas jest wolność słowa i każdy może pisać co mu się podoba. Wszystko co napisałem jest 100% prawdą, a arogancja cenzorów ( zdrowych ludzi ! ) ze schizo info w stosunku do CHORYCH na schizofrenię jest niestety faktem.piotr7 pisze: -a jeśli chodzi o Zbyszka to nie rozumiem dlaczego dał dział o innych forach schizofrenii i tak naprawdę to winą za tą wojnę forumową on jest odpowiedzialny-to jest poprostu chore-u nas tego działu nie ma gdyż nikt na to nie wpadł aby oceniać inne fora.
ludzi
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
z początku tytuł był "O tym forum", potem kilka osób zaczęło pisać o schizofrenia.onfo, więc pomyślałem, że ma rację bytu dział dyskusji technicznych, omijający kwestie merytoryczne samej schizofrenii. tytuł "... o innych forach" był nieco niefortunny. teraz nazwałem go jeszcze inaczej. myślę, że Internet jest bombą samą w sobie i warto rozmawiać o jego możliwościach, oraz o tym jakie jego techniki w kontekscie schizofrenii komu się podobają, a komu nie i dlaczego. długofalowo na tych napięciach będziemy się wszyscy tylko uczyć, a zagrożeniem dla innych funkcji forów one nie są.piotr7 pisze: jeśli chodzi o Zbyszka to nie rozumiem dlaczego dał dział o innych forach schizofrenii
to jest "meta-dyskusja" i chciałbym raczej ominąć mieszanie jej z tematem samej schizofrenii, do czego sa wszystkie inne działy, bo wtedy emocjami przytłoczyłby ważne indywidualne posty ludzi, którym zależy np. na uzyskaniu jakiejś porady. byłoby szkoda, gdyby meta-tematy pojawiły się w działach merytorycznych - wtedy należy koniecznie kierować je do innych działów.
Zbyszku, przesunełeś ten post jako obraźliwy( ?...podejrzewam) - w takim razie bądź łaskaw przesunąć również wszystkie swoje posty, w którch sugerujesz komukolwiek np. chorobę psychiczną; piotr 7 zdradza wszelkie objawy tego typu osobowości ... a, epitet tego typu, czyli określenie, zakwalifikowanie ... jest terminem powszechnie stosowanych, niewulgarnym, w stosunku do tego typu osób, podobnie jak 'choroba psychiczna'...piotr 7 napisał:
Autor Wiadomość
piotr 7
Moderator
Punkty: 745
Status: Online Wysłany: Czw Lut 24, 2005 21:25
od piotra 7
--------------------------------------------------------------------------------
troszeczkę złego narobiło się na forum Zbyszek z evotu przyciągnął do naszego forum szumowiny-które tylko potrafią obrażać-ale my wiemy iż nasze forum jest ok-jeśli zaś chodzi o mnie to pod wpływem emocji (całą dzisiejszą noc nie mogłem zasnąć)-dzisiaj poszedłem do mojego dystrybutora int. i zawiesiłem od 1 marca u siebie internet-spowodowane było to nie tylko tym iż chciałem odejść z forum ale także moją trudną sytuacją finansową-wszystko się nałożyło bo jak to mówią nieszczęścia parami chodzą-jedynie będę co tydzień sprawdzał swoją skrzynkę pocztową w kawiarence int. i może coś napisze od siebie-jak podejmę jakąś pracę to wtedy uaktywnie swoje połączenie internetowe.Chciałbym wszystkim podziękować za wsparcie którego mi udzieliliście-nie zawiodłem się na was-myślę też że powinienem nabrac trochę dystansu do forum gdyż za bardzo się angażowałem a wtedy cierpiało moje zdrowie psychiczne-poza tym teraz dopiero dotarło do mnie iż to co robiłem z Niną2 było chore-ale może właśnie na tym polega schizofrenia?.Jeszcze raz dziekuję odezwe się
pozdrawiam-Piotrek
i potem... Piotr 7 napisał:
przede wszystkim to Jola jest moją żoną-"wsiedliście" na mnie pełną parą-miałem ubaw aż po pachy -już się z tego tylko śmieje bo jak nie można śmiać się z głupoty ludzkiej-wystarczyło by abyście poprostu wyrazili swoją opinię o naszym forum-ale wy chcecie być dokładni -dałbym wam radę może skopiujcie całe forum będzie wam
Piotrze 7 jesteś psychopatą!
może i jestem psychopatą ale z diagnozy lekarskiej moja choroba zakwalifikowana jest jako schizofrenia paranoidalna o czym na forum schizofrenia.info wszyscy wiedzą-jeśli zaś chodzi o Ryszarda to myślę że nie dorósł do takiego czegoś jak forum bo jak są pewne zasady w życiu którymi kierują się osoby dorosłe tak i są pewne zasady na forum schizofrenia.info odnośnie od tego co on zrobił to ja też mógłbym żądać wykreślenie postów dotyczących mojej osoby zarówno na moim forum jak i waszym grożąc samobójstwem jeśli moja prośba by nie była spełniona-Ryszardowi przede wszystkim przydałoby się trochę rozsadku i dojrzałości
pozdrawiam-Piotrek 7
pozdrawiam-Piotrek 7
"groźba samobójstwa" to duże uproszczenie, moja wojna z adminem omal nie skończyła się wpędzeniem mnie w ostry stan schizofrenii w wyniku czego prawdopodobieństwo samobójstwa oceniam na 50%. Owszem, uparłem się aby skasować wszystkie moje posty (Ci co czytali wiedzą że były bardzo dobre), by ukarać admina za bezpodstawne zbanowanie mnie ze schizo info - razem z Koko zresztą, w obronie którego stanąłem (zobacz wyżej).piotr 7 pisze: jeśli zaś chodzi o Ryszarda to myślę że nie dorósł do takiego czegoś jak forum bo jak są pewne zasady w życiu którymi kierują się osoby dorosłe tak i są pewne zasady na forum schizofrenia.info odnośnie od tego co on zrobił to ja też mógłbym żądać wykreślenie postów dotyczących mojej osoby zarówno na moim forum jak i waszym grożąc samobójstwem jeśli moja prośba by nie była spełniona-Ryszardowi przede wszystkim przydałoby się trochę rozsadku i dojrzałości
pozdrawiam-Piotrek 7
Mój pozew do sądu o usunięcie jakichś postów z forum byłby z góry przegrany, ale pozew o usiłowanie zabójstwa (po wcześniejszym wpędzeniu mnie w schizofrenię) byłby w 100% do wygrania. Admin przestraszył sie tego i pękł w ostatniej chwili, na moje i jego szczęście, bo w chorobę prawie mnie wpędził - co może potwierdzić mój psychiatra.
O moją dojrzałość nie masz się co martwić, myślę że żyję dwa razy dłużej od Ciebie, pracuję, i stać mnie aby w zimie jeździć z rodziną w Aply a w lecie być co najmniej 2 tygodnie w ciepłych krajach.
Piotr7 napisał:
ale my wiemy iż nasze forum (schizofrenia.info) jest ok-jeśli zaś chodzi o mnie to pod wpływem emocji (całą dzisiejszą noc nie mogłem zasnąć)-dzisiaj poszedłem do mojego dystrybutora int. i zawiesiłem od 1 marca u siebie internet-spowodowane było to nie tylko tym iż chciałem odejść z forum ale także moją trudną sytuacją finansową-wszystko się nałożyło bo jak to mówią nieszczęścia parami chodzą-jedynie będę co tydzień sprawdzał swoją skrzynkę pocztową w kawiarence int. i może coś napisze od siebie-jak podejmę jakąś pracę to wtedy uaktywnie swoje połączenie internetowe
Napisz jeszcze drugie tyle postów co napisałeś (około 800) a prawie na pewno wpędzisz się w chorobę, dla wielu z nas przydałaby się opcja blokady forum na życzenie np. trzy miesiące. Ty możesz wyrejestrować dostęp do internetu, ja nie bo jest on moim narzędziem pracy.
Pozdrawiam, Ryszard
P.S.
U nas nie musisz żądać wykreślenia swoich postów, możesz to zrobić w dowolnej chwili i bez żadnych ograniczeń, bo to podstawowe prawo chorego na schizofrenię.
Dzięki Piotrze, że odpowiedziałeś na mój post, dalej czekam na odpowiedź Jacka K.
Obaj możecie być pewni, że na tym forum nikt nie zamieni wam nawet przecinka, nikt Was nie zbanuje, a jeśli się zarejstrujecie to będziecie mogli modyfikować swoje posty w dowolnym czasie, i nie będzie takiego śmietnika jak u góry stworzonego przez Piotra7.
Ostatnio zmieniony wt mar 01, 2005 11:22 am przez Ryszard, łącznie zmieniany 3 razy.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
widzisz gościu, to jest forum tematyczne dotyczące pewnej choroby, a jednocześnie czyjś stan zdrowie jest jego sprawą prywatną, a dyskusja o nim dotyka kwesti ochrony prywatnych danych. jednak dyskutujemy tu z chorymi o ich chorobie. jak to się dzieje ? po prostu trzeba zachować właściwy szacunek do drugiego użytkownika, a sprawy czyjejś choroby mogą być tematem publicznym tylko jeśli druga strona to akceptuje. właściwie jestem zdania, że w Internecie nie ma spraw obraźliwych, są jednak takie posty i takie sformułowiania, którymi ludzie czują się dręczeni, lub które inne osoby od forum odstraszają: "jeśli o mnie tak tu mówią to nie muszę się tu pokazywać". twój post do takich należał, dlatego go przesunąłem.Anonymous pisze:Zbyszku, przesunełeś ten post jako obraźliwy( ?...podejrzewam) - w takim razie bądź łaskaw przesunąć również wszystkie swoje posty, w którch sugerujesz komukolwiek np. chorobę psychiczną; piotr 7 zdradza wszelkie objawy tego typu osobowości ...
czy potrafisz zrekompensować piotrowi swoje słowa, tak aby chciał z nami w ogóle rozmawiać ?
Ostatnio zmieniony wt mar 01, 2005 5:33 am przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbyszku, z tą blokadą na życzenie to ja całkiem serio. Czy są tego typu możliwości - byłbym pierwszym klientem. Nie mogę się powstrzymać od zerknięcia na forum przy byle okazji ... jak się ma stałe łącze ... Zdrowi mogą pisać tysiące postów i nie jest to dla nich groźne, ale dla chorego będącego w remisji to jest groźne i on zdaje sobie sprawę z tego faktu. (przykłady: ja, PIOTR7 ....)
Wyjścia są dwa:
1. Czasowa blokada forum na własne życzenie
2. Skasowanie wszystkiego i ucieczka, aby nie było do czego wracać, bo jednak zdrowie jest najważniejsze
Możnaby nawet zrobić ogólnie dostępną listę zbanowanych na własne życzenie ...
Stała dostępność drugiego punktu jest dla chorego na schizofrenię bezwzględnie potrzebna bo zapewnia mu bezpieczeństwo - w OSTATECZNOŚCI może skasować wszystko i uciec - bo zdrowie jest najważniejsze !
Dlatego uważam, że możliwość kasowania i modyfikacji własnych postów to podstawowe prawo chorego na schizofrenię na dowolnym forum o schizofrenii - także na schizofrenia.info !!!
P.S.
Piotrze, może poruszysz ten problem wśród moderatorów na schizofrenii.info ...
Wyjścia są dwa:
1. Czasowa blokada forum na własne życzenie
2. Skasowanie wszystkiego i ucieczka, aby nie było do czego wracać, bo jednak zdrowie jest najważniejsze
Możnaby nawet zrobić ogólnie dostępną listę zbanowanych na własne życzenie ...
Stała dostępność drugiego punktu jest dla chorego na schizofrenię bezwzględnie potrzebna bo zapewnia mu bezpieczeństwo - w OSTATECZNOŚCI może skasować wszystko i uciec - bo zdrowie jest najważniejsze !
Dlatego uważam, że możliwość kasowania i modyfikacji własnych postów to podstawowe prawo chorego na schizofrenię na dowolnym forum o schizofrenii - także na schizofrenia.info !!!
P.S.
Piotrze, może poruszysz ten problem wśród moderatorów na schizofrenii.info ...
co do banowania na własne życzenie to myślę że jest to dobry pomysł,ja sam chciałem prosić moja żonę aby wpisała inne chasło bez podawania mi go na cały miesiąc abym nie mógł pisać postów.Jeżeli zaś chodzi o kasowanie postów to polityka schizofreni info. w tym temacie wydaje mi się jest słuszna-może jestem tradycjonalstą ale wydaje mi się że porządek musi być wszędzie
pozdrawiam Cię Ryszardzie-Piotrek
pozdrawiam Cię Ryszardzie-Piotrek
Drogi Piotrze !piotr 7 pisze: Jeżeli zaś chodzi o kasowanie postów to polityka schizofreni info. w tym temacie wydaje mi się jest słuszna - może jestem tradycjonalstą ale wydaje mi się że porządek musi być wszędzie
Nie można automatycznie przenosić porządku dobrego dla zdrowych w świat chorych na schizofrenię - tego się nie da. Niech największy mędrzec tego świata spróbuje przekonać Schwalka że nie jest mesjaszem - to jest niewykonalne (w obecnej chwili) - On jest mesjaszem - to jest jego RZECZYWISTOŚĆ.
Kiedyś próbowałem na schizo.info przekonać Jabaala, że moja ręka sama pisała niesamowite teksty, to była moja rzeczywistośc, nijak nie mógł tego zrozumieć - w końcu się poddał. Niewielu zdrowych zrozumie, że film "Piękny umysł" to w 95% RZECZYWISTY świat schizofrenika (wytwór jego mózgu !), niedostępny dla normalnych.
Dla zdrowego, nawet JaBaala jest absurdem, że odmowa skasowania jakichś postów na schizo.info może kogoś wpędzić w ostrą schizofrenię. Dla niego odmowa to działanie terapeutyczne ! A jeśli to prawda ( to była prawda - o czym może zaświadczyć mój psychiatra), to co - kuracja była prawidłowa tylko pacjent umarł. Czy ktokolwiek ma prawo narażać życie choćby JEDNEGO chorego dla idiotycznych postów. Wiem jak wygląda piekło schizofrenii do którego o mały włos nie wpędził mnie ponownie ADMIN ze schizofrenii.info - początek choroby i związane z nim przeżycia mistyczne to tylko mały, czasami nawet przyjemny wstęp.
Czy nadal Piotrze uważasz, że porządek na forum jest najważniejszy ....
Pozdrawiam Cię, Ryszard
P.S.
Na tym forum możliwość modyfikacji i kasowania własnych postów istnieje od zawsze i co .... nie ma bałaganu, nikt nie skasował ani jednego swojego postu. Na schizo.info też tak kiedyś było, dopóki Koko nie wymyślił oryginalnej formy swojego protestu (skasował wszystkie swoje posty) - a co mógł zrobić jeśli jego nikogo nie obrażające listy (widać że chore) były natychmiast zmieniane na zdrowe przez gorliwego moderatora. Sam wiesz co to znaczy dla schizofrenika.
Cieszę się, że się zgadzamy. Jeśli tak jest to brawo schizofrenia.info. To był najważniejszy mój postulat, szkoda tylko że wywalczony po tak ciężkim boju. Zobacz wszystkie posty wyżej, w szczególności rozmowę z JaBaalem.piotr 7 pisze:też jestem tego zdania iż każdy powinien mieć możliwość edycji swoich postów w każdej chwili a nie tylko wówczas jak jeszcze nikt nie nadpisał naszego postu tak jak jest na schizofreni info.
pozdrawiam-Piotrek
Pozdrawiam Ciebie i wszystkich, Ryszard
źle się zalogowałem i dlatego jestem w poprzednim poście "gościem"-szkoda że Cię zasmucilem ale to nie moja wina wszystko ustala admin.schizofreni info.-ale myślę że pora u Ciebie zapomnieć o tamtym forum-teraz jesteś na evot i jest extra-myślę że jesteś zadowolony-wydaje mi się że dobrze że jest takie alternatywne forum jak evot każdy ma możliwość wyboru
jeszcze raz pozdrawiam
jeszcze raz pozdrawiam
Wiktorio, każdy może mieć lepsze i gorsze dni, myślę że Piotr jest jednym z nas, jest OK.piotr7 pisze: ale myślę że pora u Ciebie zapomnieć o tamtym forum-teraz jesteś na evot i jest extra-myślę że jesteś zadowolony-wydaje mi się że dobrze że jest takie alternatywne forum jak evot każdy ma możliwość wyboru
jeszcze raz pozdrawiam
Piotrze, może jest extra a może nie, ten temat nigdy by nie powstał, gdybym nie przeszedł przez piekło schizofrenii. Jestem zdrowy, ale doskonale rozumiem wszystkich chorych, wiem co czują gdy traktuje się ich w sposób jak na schizofrenii.info. Chęć zmiany tego stanu, to jedyny powód dla którego to wszystko wypisuję, ale czy zdrowi nas kiedykolwiek zrozumią .... czy moje walenie głową w beton schizo.info cokolwiek zmieni ....
Mówiąc o chamstwie na forum schizo.info miałem na myśli ADMINA bo z nim miałem do czynienia, bo on jest odpowiedzialny za BANOWANIE chorych na schizofrenię, bo wszystko co złe (np. "nadzór" nad chorymi przez przypadkowych moderatorów) dzieje się za jego zgodą. Nigdy się nie dowiemy ilu z nas wpędził w ciężką schizofrenię czy też nawet przyłożył łapę do czyjegoś samobójstwa z oczywistych powodów - tacy ludzie milczą.
Na koniec chcę przeprosić wszystkich przyzwoitych ludzi ze schizofrenii.info - tacy też tam są i myślę, że Piotr do nich należy, obojętne co by w przeszłości nie napisał.
Myślę, że trzeba kończyć ten temat - wszystko zostało powiedziane.
Pozdrawiam wszystkich, Ryszard
mówiąc o szumowinach z evotu miałem na myśli tych którzy tam przyszli z zamiarem brużdżenia z bluźnierstwami na "ustach"-a poza tym pozostałych forumowiczów z evotu nie uważam za szumowiny moim błędem było jedynie nie uściślenie tej wypowedzi za co przepraszam-dziękuję Ci Ryszardzie za wstawienie się za mnie-
zresztą mały elf pomimo tego że tak nawyzywał ludzi na schizofrenia info.-pisze tam posty więc myślę że w tej sprawie jest remis-chociaż ja nikogo na forum evot nie obraziłem-tamten post był na drugim forum
pozdrawiam-Piotrek
zresztą mały elf pomimo tego że tak nawyzywał ludzi na schizofrenia info.-pisze tam posty więc myślę że w tej sprawie jest remis-chociaż ja nikogo na forum evot nie obraziłem-tamten post był na drugim forum
pozdrawiam-Piotrek