Jak zwalczyć hipersomnię?
Moderator: moderatorzy
Jak zwalczyć hipersomnię?
Potrafię spać nawet 17 godzin dziennie, nie ważne ile śpię, nie mogę się wyspać. Wiecznie jestem zmęczona, nie mogę się uczyć po szkole, bo muszę się położyć, a zaraz mam maturę i nie wiem już jak pokonać tą senność. Nie wiem czy to ma związek, ale strasznie dużo ziewam, nawet pięć razy na minutę, wstyd mi przez to w szkole. Kawa nie pomaga. Redbull mnie lekko aktywizuje, ale nie stać mnie na taki wydatek codziennie.
I błagam, bez odpowiedzi typu: leki od psychiatry. Konkretne sposoby proszę.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Jak zwalczyć hipersomnię?
Takie zmęczenie może być spowodowane różnymi chorobami układu somatycznego: cukrzycą, problemami z trzustką, zaburzeniami hormonalnymi, białaczką... Najpierw powinnaś zrobić komplet badań: badanie moczu i krwi (w tym OB) plus badanie poziomu hormonów. Ale przede wszystkim morfologia, OB i mocz.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Takie skutki uboczne powodują właśnie
Themist pisze:leki od psychiatry.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
To może dodam, że robiłam podstawowe badania i jestem zdrowa. A leków żadnych nie zażywam, a przynajmniej nie tak długo jak to się ciągnie.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A hormony, trzustkę i tarczyce też miałaś badane?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- bywalec
Taki sen ma prawo być odpuszczeniem długo skrywanego przemęczenia. Są sytuacje gdy organizm ukrywa zmęczenie. Miałam coś takiego a potem nie mogłam się wyspać i byłam ciągle zmęczona.Themist pisze:Potrafię spać nawet 17 godzin dziennie, nie ważne ile śpię, nie mogę się wyspać. Wiecznie jestem zmęczona, nie mogę się uczyć po szkole, bo muszę się położyć, a zaraz mam maturę i nie wiem już jak pokonać tą senność. Nie wiem czy to ma związek, ale strasznie dużo ziewam, nawet pięć razy na minutę, wstyd mi przez to w szkole. Kawa nie pomaga. Redbull mnie lekko aktywizuje, ale nie stać mnie na taki wydatek codziennie.
Wtedy po prostu trzeba się wyspać i tyle... mija zmęczenie i wszystko się normuje.
Pozdrawiam,