Test na schizofrenię za pomocą analizy oczu.
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Test na schizofrenię za pomocą analizy oczu.
Lekarze już ponad wiek temu zauważyli, że osoby chore na schizofrenię mają anormalne ruchy gałek ocznych. Teraz naukowcy opracowali komputerową diagnostykę schizofrenii wykorzystującą ten fakt. Test jest jeszcze niedoskonały, ma skuteczność na poziomie 98,3%. Potrzebne są jeszcze dalsze testy. Więcej tu: http://news.cnet.com/8301-11386_3-57542 ... s-have-it/
I tu: http://psychcentral.com/news/2012/10/31 ... 46930.html
I tu: http://psychcentral.com/news/2012/10/31 ... 46930.html
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Test na schizofrenię za pomocą analizy oczu.
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 5:50 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Każda dziewczyna wybierając swoją miłość bierze pod uwagę plusy i minusy. Schizofrenia to jest duży minus, więc trzeba nadrobić dużą ilością plusów.ocean pisze:Ciekawe. A tak na poziomie 'pozatestowym'. Czy możliwa jest miłośc od pierwszego wejrzenia do schizofrenika, czy kasowani jesteśmy z 'automatu' przez panny urodziwe i mądre, które jednak pragną miłości bez żółtych papierów? Czy schizofrenik patrzy wilkiem czy może ma spojrzenie czułe i głębokie?
Wiem, że może nieco obok tematu. Ale czasem bywa...
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
bo akurat schizofrenia jest widoczna dla laika na pierwszy rzut oka.
to nie jest amputowana reka czy cos w tym stylu.
to nie jest amputowana reka czy cos w tym stylu.
- Lisner27
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 45426550
- Kontakt:
Zwykle my chorzy mamy migotanie i szybkie ruchy gałek ocznych, można to zauważyć choć nie u wszystkich, ale jak kladziemy się spać i nie weźmiemy kilka dni leków to ciężko zamknąć powieki, te gałki stale są w migotaniu, o tym też pisał wybitny psychiatra prof. Kępiński.
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
Troche nie na temat, czy mozna brac odzywki majac schizofremie? byc koksem?
- Roland89
- zaufany użytkownik
Taki ogromny minus schizofrenik może nadrobić sposobem, musi mieć pasję, a z pasją i pieniądze, ogromny upór i determinację .44 pisze:Każda dziewczyna wybierając swoją miłość bierze pod uwagę plusy i minusy. Schizofrenia to jest duży minus, więc trzeba nadrobić dużą ilością plusów.ocean pisze:Ciekawe. A tak na poziomie 'pozatestowym'. Czy możliwa jest miłośc od pierwszego wejrzenia do schizofrenika, czy kasowani jesteśmy z 'automatu' przez panny urodziwe i mądre, które jednak pragną miłości bez żółtych papierów? Czy schizofrenik patrzy wilkiem czy może ma spojrzenie czułe i głębokie?
Wiem, że może nieco obok tematu. Ale czasem bywa...
Zauważ, że i tak wyjdziesz na zero lub troche lepiej, lepsze to niż jakbyś był mniej niż zero .
Ludzie zdrowi, którzy nie mają pasji, uporu, determinacji oraz pieniędzy i tak jakimś sposobem zawsze znajdą drugą połówkę, a chorzy z tymi ww. cechami musząl liczyć na mały cud .
Wracając do tematu to moje oczy wyglądają na oczy schizofrenika, są nieszczere, migotają i chętnie by kogoś przeleciały, ale dusza faktycznie jest ważniejsza i z duszą swoją jestem w zgodzie, a czy inny będą widzieli u mnie chorobę mnie to nie interesuje !!
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .