marihuana 01

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Re: Gen odpowiedzialny za choroby psychiczne , czy to przeło

Post autor: dan »

Zbyszku, a czy to nie jest tak, że podejrzewasz swojego syna o eksperymentowanie z "trawką" i dlatego emocjonalnie problem właśnie tego narkotyku jest Ci najbliższy?

Marihuana jest szkodliwa, i to bardzo. Sam jej nie używam. Nie zgadzam się jednak z twierdzeniem o jej większej szkodliwości, niż innych narkotyków (w tym alkoholu i nikotyny) nawet w kontekście schizofrenii.
Wiele osób skarżyło się tutaj na marihuanę, ale to może wynikać z jej większej dostępności od innych narkotyków.
Irish pisze:Jakoś nie widziałem Twojego świętego oburzenia kiedy ludzie pisali o łączeniu leków z alkoholem.
AntonPawlowicz pisze:Nie, bo sam to czasem robie.
Łączenie neuroleptyków z alkoholem, czy jakimkolwiek innym narkotykiem tworzy mieszankę zabójczą.
Skutki możemy obserwować choćby w postach Antona. Przy takim połączeniu, lek ani mózg nie mogą działać prawidłowo.

Podsumowując:
Marihuana, alkohol, nikotyna, lsd, heroina szkodzą. Najbardziej w połączeniu z lekami przeciwpsychotycznymi.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Ja nikogo nie obrażam w taki sposób jak Anton.Kiedy przesadzam mam zwyczaj przepraszać.Nie używam też takich stwierdzeń jak Anton,że ktoś jest jedną nogą w grobie itd.Nikogo też nie nazywam bezmózgowcami.Nie robię takich chamskich aluzji.To,że pisze o marihuanie nie znaczy,że zachęcam do palenia.Już gdzieś wcześniej pisałem,że osoby z problemami psychicznymi powinni się bezwzględnie wystrzegać alkoholu,marihuany i twardych narkotyków.
Ostatnio zmieniony wt lut 22, 2011 8:25 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

dan pisze:Zbyszku, a czy to nie jest tak, że podejrzewasz swojego syna o eksperymentowanie z "trawką" i dlatego emocjonalnie problem właśnie tego narkotyku jest Ci najbliższy?
Jak dla mnie cios ponizej pasa, ale to do ciebie podobne.
dan pisze:Marihuana jest szkodliwa, i to bardzo. Sam jej nie używam. Nie zgadzam się jednak z twierdzeniem o jej większej szkodliwości, niż innych narkotyków (w tym alkoholu i nikotyny) nawet w kontekście schizofrenii.
Wiele osób skarżyło się tutaj na marihuanę, ale to może wynikać z jej większej dostępności od innych narkotyków.
Mnie wyzywasz od trolli, a gdzie twoja odpowiedz na to co napisalem wczesniej, ze alkohol jest powszechnie dostepny, a jakos niema nawet tu na forum ludzi z psychoza po alkoholu! Czy nie dlatego, ze stosowany z umiarem nie jest szkodliwy, tak samo jak gry czy migotanie tv czy monitora? Natomiast narkotyki sa zabronione i nie legalne, sa szkodliwe zawsze, niezaleznie od formy czy dawki!
Irish pisze:Jakoś nie widziałem Twojego świętego oburzenia kiedy ludzie pisali o łączeniu leków z alkoholem.
AntonPawlowicz pisze:Nie, bo sam to czasem robie.
Łączenie neuroleptyków z alkoholem, czy jakimkolwiek innym narkotykiem tworzy mieszankę zabójczą.
Skutki możemy obserwować choćby w postach Antona. Przy takim połączeniu, lek ani mózg nie mogą działać prawidłowo.[/quote]
Ja tam nic zlego nie widze w moich postach :shock:, w odroznieniu od twoich, gdzie panuje ogolny metlik i chaos myslowy oraz niekontrolowane obelgi. Nie mowiac juz o tworzeniu zmyslonego wizerunku i manipulacje naiwniakami pokroju Irisha. Czesto takze gubisz watek. Dobry by byl dla ciebie status antypsychiatra, ogolnie wynikajacy, jak dla mnie z caloksztaltu twoich wypowiedzi, ale nie ja tu rzadze.
Polaczylem raz sulpiryd z piwem, bardzo zle sie czulem, mialem atak agresji wiecej tego nigdy nie powtorzylem. Przy solianie zdarza mi sie wypic piwo lub dwa, bez zadnych skutkow ubocznych, chyba ze sa nie zauwazalne, bo psychicznie sie czuje bardzo dobrze. W obawie przed uszkodzeniem watroby dla oslony stosuje wtedy 2kc.
PS a nazywanie mnie prymitywem oraz trollem jak nazwiesz? wielce szanowny i bezwinny Panie Irish!
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

A i burakiem jeszcze mnie nazwal, zapomnialem oraz chamem :lol:
I co Moi zglaszaj posty do modernizacji, dlaczego sie nie odezwiesz?
PS koleczko sobie zalozyli wzajemnej adoracji :lol:
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Anton Ty żyjesz w jakimś matrixie.Uśmiałem się setnie :"Manipulacje naiwniakami pokroju Irisha".Twój problem polega na tym,że tworzysz jakieś chore teorie kompletnie oderwane od rzeczywistości.Do tego jeszcze w nie wierzysz.Non stop obrażasz.Tworzysz chore aluzje.Ja tylko stwierdzam fakty.Podjudzanie wyraźnie Cię kręci dlatego nazywam Cię trollem.Nazywanie kogoś prymitywem jest z pewnością niepoprawne.Jestem w bardzo ciężkim stanie i to nie za sprawą jakiejś trawki.Twoje teksty,że stoję jedną nogą nad grobem są po prostu chamskie.Widzisz tylko winę innych a własnej drzazgi w oku już nie.

the formless."

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

dan pisze:... czy to nie jest tak, że podejrzewasz swojego syna o eksperymentowanie z "trawką" i dlatego emocjonalnie problem właśnie tego narkotyku jest Ci najbliższy?
Nie, nie miałem ani nie mam do czynienie z narkotykami w swojej rodzinie.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Przykro mi Irish, ze sie zle czujesz i nieswiadomie trafilem w twoj czuly punkt. Ale bardzo drazni mnie, po prostu, twoj brak swiadomosci, ze za pewne bledy placi sie przez cale przyszle zycie. Jeszcze na dodatek bronisz tego zielonego g....a, a w tym wypadku litosci miec nie bede!
PS moze sprobuj zaczac sie leczyc jednak.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Irish pisze:Anton Ty żyjesz w jakimś matrixie.Uśmiałem się setnie :"Manipulacje naiwniakami pokroju Irisha".Twój problem polega na tym,że tworzysz jakieś chore teorie kompletnie oderwane od rzeczywistości.Do tego jeszcze w nie wierzysz.Non stop obrażasz.Tworzysz chore aluzje.Ja tylko stwierdzam fakty.Podjudzanie wyraźnie Cię kręci dlatego nazywam Cię trollem.Nazywanie kogoś prymitywem jest z pewnością niepoprawne.Jestem w bardzo ciężkim stanie i to nie za sprawą jakiejś trawki.Twoje teksty,że stoję jedną nogą nad grobem są po prostu chamskie.Widzisz tylko winę innych a własnej drzazgi w oku już nie.
Widzisz, ty to tak widzisz, gdyz twoj odbior rzeczywistosci jest wyraznie zaklocony.
Odnajdz przyczyne owego stanu rzeczy i ja zlikwiduj, nic innego nie jestem juz tobie w stanie doradzic w tym przypadku i przyznam, ze po trosze juz mi brakuje sil na walkowanie wciaz tego samego :(
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

zbyszek pisze:Nie, nie miałem ani nie mam do czynienie z narkotykami w swojej rodzinie.
Dzięki, że odpowiedziałeś. I przepraszam, że tak wprost o to zapytałem.
Trudno mi po prostu znaleźć przyczynę traktowania marihuany, jako większe zagrożenie, od innych narkotyków, w tym alkoholu.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

[quote="AntonPawlowicz"]ze za pewne bledy placi sie przez cale przyszle zycie.

Za jakie błędy człowieku?Ciągle insynuujesz mi,że na mój stan miała wpływ marihuana.Wypraszam to sobie.Mam prawo pisać o tym co myślę o marihuanie.Napiszę ostatni raz :Ludzie z problemami psychicznymi nie powinni palić marihuany.Ile razy jeszcze mam to napisać żebyś przestał mi imputować.

the formless."

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

dan pisze:Dzięki, że odpowiedziałeś. I przepraszam, że tak wprost o to zapytałem.
Trudno mi po prostu znaleźć przyczynę traktowania marihuany, jako większe zagrożenie, od innych narkotyków, w tym alkoholu.
No teraz sie podlizuj :lol: I tak masz bana :lol:
Przyczyna jest taka, ze jest to smiertelnie niebezpieczny drag, zabroniony/nie legalny :!:
Czy naprawde, trzeba miec na tyle wysublimowany rozum by to pojac? :roll:
Ostatnio zmieniony wt lut 22, 2011 9:16 pm przez Antonio Kontrabas, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
aux03ster03
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: marihuana 01

Post autor: aux03ster03 »

narkotyki robia agresywnego debila z czlowieka
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
Awatar użytkownika
Lesia
bywalec

Post autor: Lesia »

Okej, koniec tej przepychanki, lepiej zapalcie sobie, albo przekopcie ogródek, zluzujecie ;)

Podobno Francuzi w końcu dowiedli wpływu marihuany na psychozy (a lekarze robili nam wodę z mózgu zanim cokolwiek potwierdzono), aczkolwiek procentowy odsetek schizofreników nie waha się od setek lat (!?), a palaczy mamy coraz więcej. Tymczasem, gdy czuję jakieś zawirowania, dziwną czujność biorę buszka i wszystko przechodzi, pełen chill, a przecie zdrowi mają po tym czesto "złe jazdy" ;) Z tabletek zrezygnowałam już dawno, mam dziwne kinestetyczne wrażenia po nich, poza tym MJ nie rozwala tak przypadkowych ośrodków przekaźnictwa dopaminy, serotoniny, zabawa pt. "a może uderzmy w dopę 1 zamiast 2, a może w 6" jakoś mnie nie bawi (słyszeliście cokolwiek o downregulacji? psychotropy robią z nas zombie, ale każdy lekarz powie, że to bezpieczne), sięgam po najbezpieczniejszy lek znany ludzkości i nic do tego lekarzom. Nie paliłam, nie paliłam, nie paliłam i co mnie dopadło? Pani Psychoza.

Oczywiście palę rekreacyjnie, dla wielu palaczy rekreacyjnych nie ma ryzyka uzależnienia.

Marihuana a alkohol? To jak porównywanie kota do psa, ale kot jest mniejszy i mniej niebezpieczny nieprzypadkowo ;). Co mi po tym, że alkohol nie powoduje psychoz? Jest to jedna z najsilniej działających substancji psychoaktywnych i bardziej niebezpieczna.

Dajecie się ponieść politykom (=mafii), chwytom marketingowym i obiegowym opiniom.

Szkoda, że osoby z zaburzeniami sa tak słabo dinformowane w kwestii marihuany, no cóż ;)

Tutaj o marihuanie mówi autorytet: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,1250 ... e_maz.html

Agresywny debil? Po jakich narkotykach? Na pewno nie po marihuanie, tymczasem, przepraszam, ale sam wypowiadasz się jak takowy, tudzież jest to marna prowokacja, pozdrawiam :)
spacjalistka od własnych: F20, F20.4, hipomanii, traum i załamania nerwowego. interesuję się szamanizmem, buddyzmem.
narkotyk666
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: narkotyk666 »

Marihuana jest bardziej szkodliwsza, niż alkohol razem z heroiną i kokainą! Marihuana to śmierć! Marihuana zabija! Marihuana to zło! Marihuana jest trująca toksycznie dla mózgu! Marihuana powoduje raka płuc!
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!

http://www.pieknyumysl.com

Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Stawiam ci browca za madre slowa Dragu666! 8)
Awatar użytkownika
Lesia
bywalec

Post autor: Lesia »

Nie ma to jak dobra prowokacja.

"bardziej szkodliwsza"? Ogarnij się, za dużo palisz ;)
spacjalistka od własnych: F20, F20.4, hipomanii, traum i załamania nerwowego. interesuję się szamanizmem, buddyzmem.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Glod nie wybiera, wybierz dillera, sprzeda ci ziolko bedziesz myslec w kolko :lol:
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Marycha to jest Szatan zielony! :lol:

Paranoja w tym temacie, o benzo sobie lepiej popiszcie bo jest zUe i "bardziej szkodliwsze". :P
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
ziombel
zarejestrowany użytkownik

Post autor: ziombel »

ha to co Anton wyrabia w tym wątku jest niesamowite, jak ktoś wcześniej napisał, że sam nie widzisz belki w swoim oku, w każdym kolejnym poście jest w kółko wałkowane - "marihuana jest bardzo szkodliwa i niebezpieczna" by zaraz obok dodać niezwykle trafny i kompetentny argument - " bo jest nielegalna". Dobra okej
może i ty i Dan razem wzajemnie się prowokowaliście, ale dan obok tego podał przynajmniej jakieś konkretne argumenty, które ty skomentowałeś że równie dobrze możesz podać ich odwrotność - ale nie zrobiłeś nawet tego
Wiesz Anton jednak trosze Trollujesz moim zdaniem (ale to tylko moja opinia)

Co do szkodliwości, napiszę tak samo jak poprzedni rozmówcy - marihuana jest szkodliwa tylko i wyłącznie jeśli jej się nadużywa - a jej palenie raz na kilka tygodni można porównać do picia kawy, którą zapewne masz w szafce i pijesz, a która uwaga może powodować - "Nadużywanie jej (kawy) może jednak powodować kilka nieprzyjemnych objawów. Należą do nich: obniżenie nastroju, nerwowość, rozdrażnienie, spożycie zbyt dużej ilości kawy może wywoływać uczucie, niepokoju i rozdrażnienia (tzw. "zdenerwowanie kofeinowe")"
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

:lol:
Ktos kiedys powiedzial, iz jedynie czas weryfikuje poglady.
Obys nie skonczyl zle przez Twoja kawe, tego ci nie zycze.
Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”