niechciane posty
Moderator: moderatorzy
Re: Myślenie magiczne
.,.,
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:20 am przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
A co myślicie o tym, gdy ktoś wierzy w prorocze sny lub złe przeczucia, które się spełniają albo magiczne liczby, które mają wpływ na nasze życie?
Ja tak mam, sny często wiążę z sytuacjami życiowymi, miewam przeczucia, że coś złego się stanie i tak się dzieje albo na przykład jestem bardzo smutna, gdy ktoś w pobliżu ma umrzeć i to się sprawdza.
Mam też liczbę 13, która mnie prześladuje, zawsze, gdy spojrzę na zegarek jest 13 po...
Chciałabym, aby ktoś się wypowiedział na ten temat, może też macie podobne wrażenia?
Ja tak mam, sny często wiążę z sytuacjami życiowymi, miewam przeczucia, że coś złego się stanie i tak się dzieje albo na przykład jestem bardzo smutna, gdy ktoś w pobliżu ma umrzeć i to się sprawdza.
Mam też liczbę 13, która mnie prześladuje, zawsze, gdy spojrzę na zegarek jest 13 po...
Chciałabym, aby ktoś się wypowiedział na ten temat, może też macie podobne wrażenia?
.,.,.,
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Hebefrenia
Ups, trochę inny to opis...
...koprofagia...
Chyba się lekko skompromitowałem przyrównując hebefrenię do angielskiego humoru, ale tak mi właśnie z opisów Kępińskiego, to wyglądało.
...koprofagia...
Chyba się lekko skompromitowałem przyrównując hebefrenię do angielskiego humoru, ale tak mi właśnie z opisów Kępińskiego, to wyglądało.
gówno w proszku na kijoszku
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Re: Remisja
Czy dostrzeganie jakiegoś czegoś w kimś, z kim się ma do czynienia na co dzień dotyczy tylko psychotyków czy innych ludzi też? Gdyby się uprzeć, to w każdym można dostrzec jakieś coś.piotr 84 pisze:i co ważne jakieś coś zawsze dostrzegą w tobie osoby które są z tobą na co dzień
Przegłosowany prosze doczytaj mój post do końca napisaliśmy to samo
Re: Zwiastuny nawroty
Masz nawroty? Może źle się leczysz. Ja miałam nawrot jak przestałam brać leki. Nie życzę nikomu.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Re: Zwiastuny nawrotu
Próbowałeś zmienić na kwetiapinę?masspass pisze:Problemy ze snem mimo "końskiej" dawki leków na noc
To chyba najbardziej z tego znany to ketipinor? Czy się mylę? Próbowałem ketipinor, po 4 dniach brania, miałem zawroty głowy.przeglosowany pisze:Próbowałeś zmienić na kwetiapinę?masspass pisze:Problemy ze snem mimo "końskiej" dawki leków na noc
I ogólnie samopoczucie(lęki) było kiepskie strasznie otępiały chodziłem. Odstawiłem
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
Re: Choroba psychiczna a choroba umysłowa
NIE ZNAM SIĘ NA TYM, BOM NIE LEKARZ!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Najbardziej znany i szanowany jest chyba ketrel.masspass pisze:To chyba najbardziej z tego znany to ketipinor? Czy się mylę? Próbowałem ketipinor, po 4 dniach brania, miałem zawroty głowy.
I ogólnie samopoczucie(lęki) było kiepskie strasznie otępiały chodziłem. Odstawiłem
To prawda, że zamula strasznie, zwłaszcza krótko po zażyciu. Z upływem czasu jest coraz bardziej ok i chyba dobrze działa na lęki. Biorę od ponad roku i nadal nie pozbyłem się naprawdę wielu uciążliwych efektów ubocznych (odkąd zażywam ten lek również w dzień, wiem że są to efekty uboczne, wcześniej, gdy brałem przed snem, myślałem że to nocne ataki lęków, paniki itp.).
A w temacie "zwiastuny nawrotu", to może być na przykład szewc. Oddałem buty do szewca żeby przykleił na czubku odchodzącą podeszwę i zamiast przykleić, odkleił jeszcze bardziej. Trzeba zwracać uwagę na takie sytuacje i od razu zwiększać dawkę leku.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Jeszcze takie coś. Jak ktoś daje w temacie "coś śmiesznego z internetu", coś co w ogóle nie jest śmieszne. Albo, w ogóle, jeśli do tematów wkradają się "dziwne" offtopy, jaby do Ciebie skierowane.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
A to już nie jest wtedy nawrót, tylko dopiero się zbliża?
Ze swojej strony nie pisałbym o oświeceniu tylko o lęku, poczuciu zagrożenia lub zaszczuciu, różnych wariacjach krążących wokół pytania "dlaczego?"
Ze swojej strony nie pisałbym o oświeceniu tylko o lęku, poczuciu zagrożenia lub zaszczuciu, różnych wariacjach krążących wokół pytania "dlaczego?"
Re: Dereizm
ja
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Przestalem brac leki. Nie biore od kilku miesiecy, mam wrazenie ze ludzie mnie obserwuja i spiskuja. ;/
Ale panuje nad tym, panuje...
Ale panuje nad tym, panuje...
Ralf, może idź jednak do lekarza albo wróć do starych dawek. Na początku człowiek nad tym panuje, potem już przestaje.
OK, dziekiArom pisze:Remisja to całkowity brak objawów. Jeśli ma się objawy negatywne
to nadal jest to choroba.
Re: Co to są symptomy pozytywne (wytwórcze), a co negatywne
co jest powazniejsze? Symptomy pozytywne czy negatywne?
Ktore latwiej leczyc?
Czy negatywne wogole da sie wyleczyc? ;((((((
Ktore latwiej leczyc?
Czy negatywne wogole da sie wyleczyc? ;((((((
dobra znowu biore fluoksetyne moze i lepiej ale chyba juz mi nie pomaga (((((
Noo-bo fluoksetyna NIC nie da na zbliżający sie nawrót!Ralf pisze:dobra znowu biore fluoksetyne moze i lepiej ale chyba juz mi nie pomaga (((((
Od piekła I nieba oddziela nad tylko życie-najkrótsza rzecz na świecie. .