aborcja a prawa człowieka

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: aborcja a prawa człowieka

Post autor: Niemamnie »

Aborcja świadczy o niedojrzałości umysłowej. Brak przemyślanych decyzji i świadomości.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Arom pisze:Człowiek to człowiek, żywa istota. KAŻDY powinien mieć szansę urodzić się, przeżyć coś niepowtarzalnego.
W ogóle przeżyć!
A sytuacja ludzi, którym nie pozwolono zaistnieć jest w tej chwili taka, jak będzie nasza za kilkadziesiąt lat.
Dlaczego tak bardzo boimy się nieodwracalnego nieistnienia już na wieki? Przecież to tylko NIC :shock:
PTR01981
bywalec
Kontakt:

Post autor: PTR01981 »

Prawo do zabijania... Super...
Ja uważam, że aborcję należy tylko robić w przypadku gwałtu (legitimate też ;P), świadomości, że dziecko jest albo śmiertelnie chore, albo będzie miało pół-życie (np. całkowicie sparaliżowane, przez całe życie będzie musiało jeść z tub, nie będzie się komunikował się z innymi), albo gdy ciąża zagraża matce.
Zabijanie dziecka, bo się nie uważało na dyskotece jest całkowicie nie do przyjęcia, i ja to uważam za morderstwo, którego nie można niczym usprawiedliwić. Dużo jest rodziców nie mogących mieć dzieci i chcących noworodki, a nie ma noworodków dostępnych do adopcji, bo wszystkie są abortowane.
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”