Pomysły na biznes
Moderator: moderatorzy
Pomysły na biznes
Zapraszam do podzielenia się swoimi ciekawymi pomysłami na biznes. A jeżeli są wśród nas osoby prowadzące własną działalność jest okazja aby pochwalić się swoimi sukcesami i udowodnić ,że stać nas na wiele i nie musimy być zdani na łaskę i niełaskę pracodawców.
Moje pomysły na firmę :
-stworzenie bloga i zarabianie na reklamach
-pisanie e-booków
-firma korepetytorska
-firma szkoleniowa - tutaj jest duże pole do popisu i duży popyt, trzeba ten pomysł rozwinąć
Więcej pomysłów wkrótce.
Moje pomysły na firmę :
-stworzenie bloga i zarabianie na reklamach
-pisanie e-booków
-firma korepetytorska
-firma szkoleniowa - tutaj jest duże pole do popisu i duży popyt, trzeba ten pomysł rozwinąć
Więcej pomysłów wkrótce.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Pomysły na biznes
Prowadziłam firmę szkoleniową - biznes nie wypalił i po roku zlikwidowałam działalność gospodarczą.
Pisanie bloga i utrzymywanie się z reklam... To udaje się nielicznym. Trzeba mieć o czym pisać i wiedzieć jak pisać. Raczej nie liczyłabym na ten sposób, jako źródło stałego dochodu.
Pozdrawiam.m.
Pisanie bloga i utrzymywanie się z reklam... To udaje się nielicznym. Trzeba mieć o czym pisać i wiedzieć jak pisać. Raczej nie liczyłabym na ten sposób, jako źródło stałego dochodu.
Pozdrawiam.m.
firma archiwizacyjna ??.
Wypełnianie ksiąg podatkowych/rachunkowych...???
Sam tak robię. Pieniędzy z tego mało. Ale jest jeden duży plus. Nie ma kontaktu z ludźmi,
i nie ma się wrażenia, że dybią na człowieka...
Można pracować w domu i być sobie samemu sterem, żeglarzem, okrętem.
Sam tak robię. Pieniędzy z tego mało. Ale jest jeden duży plus. Nie ma kontaktu z ludźmi,
i nie ma się wrażenia, że dybią na człowieka...
Można pracować w domu i być sobie samemu sterem, żeglarzem, okrętem.
Myślałam właśnie o kursach
- księgowości
- dla redaktorów
- archiwalnych
- administracji linuksem
- DTP
Nie stać mnie na ukończenie wszystkich, a nie wiem, jaką które mają efektywność
- księgowości
- dla redaktorów
- archiwalnych
- administracji linuksem
- DTP
Nie stać mnie na ukończenie wszystkich, a nie wiem, jaką które mają efektywność

A dostaniesz na nie dofinansowanie z Unii, PUP- u i/lub PFRON- u ??.
Skąd, mam własną firmę, wykształcenie wyższe i poniżej 45 lat, więc na żadne unijne kursy się "nie łapię".
Nie mam też żadnego orzeczenia o niepełnosprawności.
Obecnie czuję się zdrowa, więc nie wiem, czy zrobiłabym odpowiednie wrażenie na komisji.
Nie mam też żadnego orzeczenia o niepełnosprawności.
Obecnie czuję się zdrowa, więc nie wiem, czy zrobiłabym odpowiednie wrażenie na komisji.
Ja się łapię na kursy, bo mam orzeczenie o niepełnosprawności.
Chyba w końcu je sobie załatwię. Chora jestem, więc niech mnie społeczeństwo utrzymuje!redaktor pisze:Ja się łapię na kursy, bo mam orzeczenie o niepełnosprawności.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Orzeczenie o niepełnosprawności nie jest równoznaczne z otrzymywaniem jakichś świadczeń socjalnych. O nie trzeba starać się osobno. Można mieć orzeczoną niepełnosprawność bez prawa do renty.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Świadczenia można dostać po uzyskaniu orzeczenia o niezdolności do pracy w ZUS i to co najmniej całkowitej, bo przy częściowej niezdolności do pracy żadnej renty nie ma. Ewentualnie orzeczenie o umiarkowanej bądź znacznej niepełnosprawności z Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności może dać dodatek pielęgnacyjny. Nie mówię już o różnych dofinansowaniach z PFRON-u itd.

Acha, czyli miałabym ew. dofinansowanie do kursów albo studiów podyplomowych.
Na znaczną niepełnosprawność nie mam co liczyć, bo mój psychiatra uważa chyba, że jestem prawie normalna
Na znaczną niepełnosprawność nie mam co liczyć, bo mój psychiatra uważa chyba, że jestem prawie normalna

- moi
- moderator
- Kontakt:
Szukałam na stronach PFRON-u informacji o dofinansowaniu do studiów podyplomowych, ale nie mogłam znaleźć. Ktoś korzysta z tego dofinansowania? Albo wie, gdzie szukać informacji na ten temat?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Ja dzwoniłem do swojego lokalnego PFRON- u w sprawie dofinansowania do studiów podyplomowych i odpowiedzieli mi, że nowa transza programu Student- II zaczyna się od września.
Czasami MOPS bądź PCPR sam organizuje takie kursy i są wtedy bezpłatne. Ja kiedyś tak odbyłem kurs pracownika administracyjnego.malgosia pisze:Acha, czyli miałabym ew. dofinansowanie do kursów