Prawdopodobnie "jednak" dzieciobójczyni

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Prawdopodobnie "jednak" dzieciobójczyni

Post autor: Kamil Kończak »

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Prawdopodobnie "jednak" dzieciobójczyni

Tak mówią? Jest gorzej niż myślałem z tą naszą Polską...

the formless."

Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

Powinni ją od razu wsadzić.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Może poślizgnie się na śliskim kocyku???
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

A mnie się zdaję (sądząc po komentarzach od początku tej sprawy), że wielu Polaków ma zdrowy instynkt moralny, tylko elity, celebrytów i niektórych dziennikarzy mamy jakichś dziwnych (pewnie skutek wojny i komuny).
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

A ja myślę, że motłoch feruje szybkie wyroki - tak było zawsze i to się raczej nie zmieni. Motłoch lubi mieć winnego i lubi się kierować poszlakami. W ten sposób skazano setki tysięcy "czarownic". Garstka ludzi po prostu z łatwością steruje tą zbiorową szajbą dla własnych interesów - i tak też było od zawsze ;).
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Masz rację Małgosia - z Polakami jest mniej więcej ok jeśli chodzi o ten instynkt moralny w kontekście tego typu spraw. To media próbują ludziom wmówić. że jest inaczej. Całego tego zamieszania w sprawie Madzi nie byłoby gdyby ta kobieta nie zrobiła takiego show. Jak zawsze "elity" zaczynają polaryzować. Chcą wmówić, że ludzie oczekują dla niej dożywocia - chcą dorobić ludziom gębę zacofanego katolickiego Ciemnogrodu. Pokazać, że ludzie najchętniej spaliliby ją na stosie albo nabili na pal. Dlatego oni najchętniej by ją usprawiedliwili i dali jej maksymalnie niski wyrok. To jest ciągła wojenka polsko - polska kosztem biednej Madzi. Wojna katoli z lewakami. Zero szacunku dla niej.

Teraz przed chwilą słuchałem Sierakowskiego i Semkę. Obu nie dało się słuchać. Żaden nie mógł wytrzymać bez swoich ideologicznych wkrętów. Ja pier***. Niech dadzą spokój sądowi i tyle. Nie mi ferować wyroki ale zwyczajnie powinna siedzieć. Ile to już nie do mnie należy. Mam podejrzenie, że niektórzy ultrakatole jednak chcieliby dla niej dożywocia a niektórzy ultralewacy daliby jej jeszcze pracę i mieszkanie na nowy start :|

the formless."

Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Problem polega na wydawaniu wyroku jeszcze przed zakończeniem sprawy. Z tym mamy w Polsce poważny problem i to jest clue tej wojenki, o której piszesz. Wystarczy wstrzymać się od wydawania radykalnych ocen a cała rzesza wysoko postawionych osób ma związane ręce :). No ale czego można oczekiwać od społeczeństwa, które w totalnej większości czytuje prasę typu "Naj", "Gala", "Pani Domu", "Fakt", dzienniki ukierunkowane politycznie (różne Rzepy, GW, ND)... Najwięcej rzetelnych (niezmąconych politycznie) informacji jest w nudnych mediach dla przedsiębiorców (CNBC, CNN, w Polsce radio PiN itd.) a przegląda je ledwie garstka społeczeństwa. Reszta ma siano zamiast mózgu - wystarczy więc iskra żeby się zajęło ;).

"Bad news is a good news!"
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Dan - widać, że o większości masz bardzo wyrobione zdanie- motłoch. Na jakiej podstawie to wszystko wiesz, że to jest większośc? Czy komentarze na głównych portalach to jest kilkadziesiąt milionów Polaków?

Totalnej większości mówisz...Myślę, że Ty sam ulegasz jakiejś manipulacji. Ktoś też kreuje wizerunek totalnej większości. Oj bardzo nienaukowe stwierdzenia Dan :)

the formless."

Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Na jakiej podstawie to wszystko wiesz, że to jest większośc?
Posiadam dane na temat zasięgu i popularności poszczególnych mediów, ponieważ to aktualnie jest ściśle związane z moją pracą. Firma, w której pracuję zajmuje się właśnie zbieraniem i opracowywaniem takich danych w raporty.
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Dan - widać, że o większości masz bardzo wyrobione zdanie- motłoch.
Mówimy o zachowaniu masy ludzkiej - jak inaczej nazwać taką ilość? Socjologowie twierdzą półżartem, że iloraz inteligencji tłumu = iloraz inteligencji najgłupszego przedstawiciela podzielony przez ilość wszystkich osób.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Oj Dan - nie zasłaniaj się i nie uwiarygadniaj się pracą. Możesz znać pewne rzeczy na podstawie badań ale nigdy nie przekonasz mnie o jakiejś totalnej większości.

Wiesz ile to jest totalna większość według naukowych statystyk? 90 %. Także proszę Cię, nie pisz takich rzeczy :) Nawet jeśli jakaś grupa na której robione jest badanie czyta gazetę X to nie świadczy to jeszcze o zacofaniu. Ta osoba może jeszce czytać coś bardziej ambitnego. Nie wsadzajmy ludzi w takie ciasne socjologiczne ramy.

the formless."

Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Można czytać jakąś gazetę nie przejmując poglądów dziennikarzy. To nam się wydaje, że słowo pisane jest wszystkim.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Gdy piszę o planktonie czy nawozie, to nikt się nie chce ze mną zgodzić. Słowem - kluczem okazał się być "motłoch", wygrywając z poetyckimi epitetami.
Na korzyść motłochu przemawia brak dostępu do rzetelnej informacji, co w połączeniu z dzisiejszym sposobem pochłaniania treści niemal wyłącznie z telewizora, bo tak czyni większość, sprawia iż plebs jest niezwykle podatny na manipulację. Ośmielę się nawet powiedzieć, że telewizor potrafi być bardziej skuteczny niż jakakolwiek religia, jeśli tylko przez dziesiątki lat, dzień za dniem, kilka godzin dziennie, ofiara wsłuchuje się w mądrości w nim prezentowane. Na co dzień można zaobserwować postawę ludzi - przepraszam - motłochu, którą można scharakteryzować następująco: jeśli telewizja czegoś nie pokazała, to coś nie istnieje.

PS
Przypominam, że ostatnimi czasy, przynajmniej w sprawach nieoczekiwanych zgonów, wyroki ferują media wraz z czołowymi politykami.
fheng
zaufany użytkownik

Post autor: fheng »

Myślę, że po równo mordują i tatusiowie i mamuśki- tyle, że właśnie dlatego, że matka- to tabu- te akurat sprawy wydają się "straszniejsze".....No bo matka- w PL na piedestale kulturowo itd. Matka mordująca-to złamanie absolutnego tabu.

Ostatnio słyszy sie o coraz "fajniejszych" przykładach mamusiek- ta od 5-latka w wersalce, Szymonek z Będzina vel Jasio z Cieszyna, ta od Madzi- a to się dzieje pewnie codziennie...
Z drugiej str głośno tez o księżulku co na plebanii kazał rodzic kochance wzywając karetkę jak miał pewność, że dzieciak nie żyje. Gdyby urodzilo sie żywe- pewnie oboje by sie pozbyli balastu i tyle.
Swoja droga ciekawe- 2 min przed opuszczeniem macicy ten dzieciak był "zyciem poczetym"- które nalezy chronic a po wyjsciu na swiat- juz ch...z nim!
Od piekła I nieba oddziela nad tylko życie-najkrótsza rzecz na świecie. .
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

fheng pisze:Ostatnio słyszy sie o coraz "fajniejszych" przykładach mamusiek
Obrazek
www.fakt.pl pisze:Policjanci, którzy przyszli do domu Otty Sanchez, nie mogli wydusić z siebie słowa. Z przerażenia. Kobieta z obłędem w oczach nosiła na zakrwawionych rękach drobne ciałko niemowlaka, swego synka. Potwornie okaleczone i... objedzone. Przez nią samą.

Nikt tej zbrodni nie może zrozumieć, nawet najtęższe umysły Ameryki, nie mówiąc już o zwykłych ludziach. Otty Sanchez (33 l.) cztery tygodnie temu urodziła pięknego synka. Kobieta źle się jednak czuła. Wpadła w poporodową depresję. Sytuację pogarszały jeszcze nieustanne awantury z ojcem dziecka, Scottem Buchholzem. W końcu się od niego wyprowadziła i zamieszkała u matki. Tragicznego dnia Otty spotkała się ze Scottem u jego rodziców. Znowu się pokłócili. Sanchez wybiegła z synkiem i niemal wrzuciła go do samochodu, nie przypinając nawet do fotelika. Odjechała z piskiem opon.

W domu wzięła do ręki potężny kuchenny nóż i kilkunastoma ciosami zamordowała bezbronnego synka! Ale nie był to koniec koszmaru. Oszalała kobieta obcięła dziecku główkę i zaczęła go pożerać. Gdy na miejsce tej potwornej zbrodni przyjechała policja, Otty cały czas kurczowo trzymała w zakrwawionych rękach swego synka i szarpała go co chwila zębami. Dziecko nie miało już głowy, a reszta ciała była potwornie obgryziona. – Zabiłam synka, bo tak kazał mi szatan! - powtarzała jak mantrę, plując krwią i kawałkami mięsa. – Chcę, by dostała karę śmierci i spłonęła w piekle - mówi ojciec chłopca. Na razie jednak kobieta jest pod obserwacją psychiatrów.
www.se.pl pisze:Mimo tak okrutnej zbrodni, sąd uznał, że kobieta... jest niewinna. Biegli stwierdzili bowiem że matka kanibal cierpi na schizofrenię i w trakcie zbrodni była niepoczytalna, a do tego była w szoku poporodowym. Kobieta uniknęła celi. Zamiast tego trafiła do szpitala psychiatrycznego. Zwyrodniała matka zostanie tam, póki sąd nie uzna, że nie zagraża już sobie i innym.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

W takich sytuacjach przypominają mi się słowa Jezusa, który mówił, że jeżeli masz coś zrobić dziecku to lepiej od razu uwiąż sobie kamień u szyi i rzuć się w wodę czy jakoś tak, i w tym wypadku trudno się nie zgodzić. Powinni ją na miejscu zastrzelić. Dlaczego? Raz, że dokonała bestialskiego morderstwa, a dwa, to nawet jeżeli wyzdrowieje (i np.spędzi 20 lat w więzieniu) to i tak nigdy sobie tego nie wybaczy i nie nauczy się z tym żyć, a jeżeli nawet, to będzie to tylko dowód na to, że nie zasługuje na miano człowieka.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”