ABilify
Moderator: moderatorzy
ABilify
Jestem od paru miesiecy na abilify. Nie wiem ktore ze skutkow sa spowodowane przez leki a ktore przez chorobe. Mianowicie czuje sie jak 'we snie' , 'za lustrem' -nie mam objawow pozytywnych, wygladam i zachowuje sie jakbym byla zdrowa. Nie wiem czy powninnam zmienic lek na solian badz klozapine. Wybor nalezy do mnie tak lekarz stwierdzil, zastanawia mnie tylko czy te zlikwiduja ten efekt. Czy moze ktos z doswiadczonych osob mi pomoc ?
Re: ABilify
Anioł twój lekarz chyba sam nie wie co ci jest? Może lepszym wyborem będzie zmienić lekarza,bo decyzja przed którą cie postawił jest dla mnie absurdalna i nie powinnaś się radzić bardziej doświadczonych chorych tylko bardziej doświadczonego lekarza.samodzielny wybór pacjenta miedzy solianem a klozapolem jest dla mnie porąbany to są dwa bardzo różne leki a twój lekarz jeśli składa ci takie propozycje sam nie wie co ci jest.Ale jak już chcesz bądz musisz wybierać to ja ci radze spróbować najpierw solian,klozapol to ostateczność wszyscy wiedzą że jest to lek ostatniej szansy i obarczony bardzo niebezpiecznymi dla zdrowia a nawet życia skutkami ubocznym co nie znaczy że nie skuteczny.DR.Google wszystko ci powie.
Ale ja tam nic nie wiem jak uraziłam twojego lekarza lub ciebie to przepraszam zle się dzisiaj czuje ide sie położyć
Pozdrawiam serdecznie.
Ale ja tam nic nie wiem jak uraziłam twojego lekarza lub ciebie to przepraszam zle się dzisiaj czuje ide sie położyć

Pozdrawiam serdecznie.
imiales racje nie wiedzial jak mnie leczyc:)
mi osobiście abilifi bardzo pomógł
Podobnie u mnie.aniol pisze:czuje sie jak 'we snie' , 'za lustrem'
Ja to nazywam 'nierzeczywistość'.
A mi nie pomógł, a to "za lustrem" było nie do zniesienia...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Ja rowniez czulam sie jak za lustrem! Bylam tymbardziej podlamana,myslac ze tak bedzie cale zycie. Byl to moj pierwszy lek i nie wiedzialam nic o skutkach ubocznych,mozliwosci zmiany leku.Masakra