co Was miłego spotkało ostatnio ze strony obcych ludzi

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Pamal
zaufany użytkownik

co Was miłego spotkało ostatnio ze strony obcych ludzi

Post autor: Pamal »

Klient w Lidlu zarekomendował mi pompkę do roweru, dzięki czemu kupiłam najlepszą pompkę w życiu.
Kierowca autobusu, który zatrzymał się, mimo, że machnęłam mu ręka prawie tuż przez nosem.
itp itd
Arom
zaufany użytkownik

Re: co Was miłego spotkało ostatnio ze strony obcych ludzi

Post autor: Arom »

W największe mrozy idąc ulicą z gołą głową słyszę głos (już myślałem, że coś nie tak): A gdzie pana czapka? To jakaś nieznajoma kobieta przejęła się, że się podmroże. Było mi miło, że ktoś się o mnie przejmuje. :wink:
Awatar użytkownika
dwukiwat
bywalec

Post autor: dwukiwat »

To chyba mieszkacie w "polsce 'A'", bo u 'nas' w "polsce (be)",
jest troche inaczej. Ludzie są "anty-życzliwi", wylewają na ciebie kubeł łajna i to jest ich sport narodowy.W "tymże kraju"życzliwość zanika, jak guzy po chemii. Oczywiście występuje coś takiego jak "pozorna życzliwość" tak zwana 'łże-życzliwość', która mówi, ze altruizm to egoizm, a ludzie są dla nas "dobrzy", kiedy zmusza ich do tego sytuacja. Ludzie w tej mojej "polsce (be)" tyle wiedzą tu o tej waszej"życzliwości", co politycy i "góra" o średniej pensji... ;)
wszystkie wszystko wszystkich.
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Kilka lat temu, gdy zchorowałem na zapalenie oskrzeli i nie miałem kasy na antybiotyk, młoda farmaucetka wydała mi go za darmo z obietnicą ode mnie, że jak tylko będe miał pieniądze to przyjdę i zapłacę. I tak też zrobiłem, gdy wpłynęła mi renta poszedłem zapłaciłem.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Nieznajoma staruszka w środku miasta życzyła mi pokoju i spełnienia marzeń :)
Awatar użytkownika
Zor
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Zor »

Jakiś pan mi powiedział, że jestem piękną dziewczyną. Inny zaczął się martwić, że się zaziębię, bo byłam bez kurtki.
Jakaś kobieta zmartwiła się, bo siedziałam sama na ławce ze spuszczoną głową. To było naprawdę miłe...
:)
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2012 8:15 pm przez Zor, łącznie zmieniany 1 raz.
"This one's for the beaten down,
Who gave up on their rock and roll.
Lift your eyes from what drags you down!
You were born to rock inside your soul!"

"Źli ludzie, wierzaj mi, ci nigdy nie śpiewają."
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Cezary, chyba mieszkasz w Polsce A+!

Wyjście, ja wcale nie mieszkam w mieście, które cieszy się reputacją szczególnie życzliwego. Jak wszędzie, dziewięciu kierowców przejedzie nie robiąc Ci krzywdy, a dziesiąty ochlapie. Dlatego chciałam zacząć dostrzegać pozytywy.

Ostatnio milka przeprowadziła kampanię reklamową w metrze "bądź delikatny" która składała się z trzech etapów: uśmiechnij się, powiedz dziękuję i przytul kogoś. Śmieszne, bo kilka osób w tym czasie powiedziało mi dziękuję, gdy wypuściłam je z siedzenia wewnętrznego w autobusie. Nigdy przedtem i nigdy potem mi się to nie zdarzyło (no może raz). Jakoś się nie zdziwiłam, że nikt się nie uśmiecha, a nie zmartwiłam, że nikt nie chciał się przytulić.
Świetna kampania, moim zdaniem.:)
Awatar użytkownika
JestemZerem
bywalec

Post autor: JestemZerem »

Cholera, nie wiem. Nic :/ O, ladna kobieta sie usmiechnela na miescie jakis czas temu, wtedy mi milo bylo :)
To co teraz jest normalne, dziś byłoby nie do zaakceptowania gdyby od początku człowiek myślał inaczej, bo to on narzuca myślenie przyszłym pokoleniom

Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”