...i nie chce się leczyć.mei pisze:Też tak myślę.Odsyłam do wątku "mój rodzic jest chory".
Szukam przyjaciółki:)
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Re: Lubelskie, szukam dziewczyny
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
To jakiś stereotyp myślowy. Naprawdę myślisz, że kobiety nie marzą o niczym innym, tylko o założeniu rodziny? Znam masę kobiet singielek, które o tym nie marzą i dobrze im się żyje.cezary123 pisze:wszystkim o założeniu rodziny z jak najlepszym kandydatem.
Stereotypowe myślenie ogranicza, zrezygnuj z niego

Pozdrawia.m.
cezary123 pisze:Nie, kobiety myślą tylko o tym aby machnąć sobie dziecko, a facet po co jej?mei pisze:Pffff, jasne, jasne.cezary123 pisze:Kobiety myślą przede wszystkim o założeniu rodziny z jak najlepszym kandydatem.
zgadzam sie z cezary123 - glowny cel kobiety to urodzic dziecko z jak najlepszym kandydatem

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- moi
- moderator
- Kontakt:
I właśnie z powodu takiego myślenia obaj nie macie dziewczyny 
Panowie, kobiety chcą miło spędzić czas w towarzystwie kogoś, kto je wysłucha, poadoruje, wcale nie rwą się do zamążpójścia, czy posiadania potomstwa
Pozdrawiam.m.

Panowie, kobiety chcą miło spędzić czas w towarzystwie kogoś, kto je wysłucha, poadoruje, wcale nie rwą się do zamążpójścia, czy posiadania potomstwa

Pozdrawiam.m.
Dziękuję Moi za wskazówki
Ja z kolei znam wielu szczęśliwych singlów ale dzielą się oni na dwie grupy.
Na takich dla których wyznanie partnerki, że chce mieć dziecko powoduje popłoch i uciekają czym prędzej ze związku, marnując miłość, i druga grupa - to tacy którzy są w każdej chwili przygotowani do założenia rodziny i nie przeraża ich ta perspektywa. Zasugerowałem, że należę do tej drugiej grupy.
Jasne jest , w którym przypadku związek będzie szczęśliwszy, nawet jeżeli rzeczywiście nie będzie tak szybko potomstwa.
Zazdroszczę trochę osobom, które znały się od najmłodszych lat i od wielu lat łączyła ich sympatia. Mają szczęście.

Ja z kolei znam wielu szczęśliwych singlów ale dzielą się oni na dwie grupy.
Na takich dla których wyznanie partnerki, że chce mieć dziecko powoduje popłoch i uciekają czym prędzej ze związku, marnując miłość, i druga grupa - to tacy którzy są w każdej chwili przygotowani do założenia rodziny i nie przeraża ich ta perspektywa. Zasugerowałem, że należę do tej drugiej grupy.
Jasne jest , w którym przypadku związek będzie szczęśliwszy, nawet jeżeli rzeczywiście nie będzie tak szybko potomstwa.
Zazdroszczę trochę osobom, które znały się od najmłodszych lat i od wielu lat łączyła ich sympatia. Mają szczęście.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Mój mąż powiedział, że po dwunastu latach znajomości nasz związek zaczął przypominać kazirodztwo. Coś w tym jestcezary123 pisze: Zazdroszczę trochę osobom, które znały się od najmłodszych lat i od wielu lat łączyła ich sympatia. Mają szczęście.

Pozdrawiam.m.
To ciekawe, ale dla mnie jeszcze kompletna abstrakcja. To jest sztuka, żeby wytrwać w związku kilkanaście lat. Mam nadzieję , że to bardzo nie przeszkadza i nie jest na przykład pretekstem do zdrady którejś ze stron?
Moi, mówienie, że kobiety pragną założenia rodziny, posiadania dzieci, nie jest stereotypem. To całkowicie normalne i naturalne zachowanie. Tak było zawsze, takimi stworzyła nas ewolucja. Są też kobiety, które tego nie chcą, ale to bardzej moda, ostatnio Ziemkiewicz określił ten trend jako "figura, kariera, orgazmy" - takie są ambicje dzisiejszych niewiast, a przynajmniej takie ideały się wam dziś sufluje.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Dlaczego zakładasz, że kobietom się jakieś ideały wciska na silę, że nie mają one własnej świadomości i opartego na nim wolnego wyboru?
Ewolucja ewolucją, ale nasze upodobania zmieniły się nieco do czasów jaskiniowych. Nie można potrzeb neandertalczyka porównywać od potrzeb współczesnej kobiety.
I powiem Ci coś jeszcze - dopóki polityka prorodzinna i świadomość społeczna w tym kraju będzie wyglądać tak jak wygląda, dopóty kobiety będą wybierały "figurę, karierę i orgazmy". W związku z posiadaniem potomstwa kobieta nie może liczyć na żadną, jakąkolwiek pomoc (czy to ze strony partnera, czy państwa), a często traci wszystko- zdrowie, pracę, kontakty z innymi. Nic dziwnego, że kobiety nie chcą mieć dzieci.
Pozdrawiam.m.
Ewolucja ewolucją, ale nasze upodobania zmieniły się nieco do czasów jaskiniowych. Nie można potrzeb neandertalczyka porównywać od potrzeb współczesnej kobiety.
I powiem Ci coś jeszcze - dopóki polityka prorodzinna i świadomość społeczna w tym kraju będzie wyglądać tak jak wygląda, dopóty kobiety będą wybierały "figurę, karierę i orgazmy". W związku z posiadaniem potomstwa kobieta nie może liczyć na żadną, jakąkolwiek pomoc (czy to ze strony partnera, czy państwa), a często traci wszystko- zdrowie, pracę, kontakty z innymi. Nic dziwnego, że kobiety nie chcą mieć dzieci.
Pozdrawiam.m.
Nie wszystkie kobiety tak myślą ale w gruncie rzeczy to tym lepiej dla mężczyzn. Jak mężczyzna nie będzie miał potomstwa przez całe życie to nic się nie stanie, ale jak kobieta nie urodzi dzieckamoi pisze: I powiem Ci coś jeszcze - dopóki polityka prorodzinna i świadomość społeczna w tym kraju będzie wyglądać tak jak wygląda, dopóty kobiety będą wybierały "figurę, karierę i orgazmy". W związku z posiadaniem potomstwa kobieta nie może liczyć na żadną, jakąkolwiek pomoc (czy to ze strony partnera, czy państwa), a często traci wszystko- zdrowie, pracę, kontakty z innymi. Nic dziwnego, że kobiety nie chcą mieć dzieci.
Pozdrawiam.m.
to koniec świata

Te o poglądach lewicowych przynajmniej obłudnie udają, że nie zależy im na tym, natomiast pozostałe normalne dziewczyny nie przejmując się niczym zakładają szczęśliwe rodziny zanim się zestarzeją.
Mężczyźni też oczywiście wolą partnerki cieszące się życiem, karierą i orgazmami, a nie tam jakimś potomstwem. Tylko problem pojawia się jak nagle taka dziewczyna zapragnie dziecka i wszystko inne straci dla niej wartość. I wtedy na siłę szuka kogoś, kto jej i potomstwu zapewni byt.
- moi
- moderator
- Kontakt:
I z powodu urodzenia dziecka traci pracę. Czyli wyszło na moje. Brak perspektyw i zła polityka prorodzinna, oto, co staje na przeszkodzie polskim kobietom w posiadaniu potomstwa.cezary123 pisze:I wtedy na siłę szuka kogoś, kto jej i potomstwu zapewni byt.
Pozdrawiam.m.
Racja, ale ja nie mam nic wspólnego z polityką i chociaż bym chciał to nie zmienię systemu.
Co więcej - nie mam zdeklarowanych poglądów politycznych i na nikogo nie głosuję.
Wolę sprawnie zająć się osobistymi i zawodowymi sprawami bez wielkiej polityki, w którą angażowanie się przynosi więcej szkody niż pożytku.
Co więcej - nie mam zdeklarowanych poglądów politycznych i na nikogo nie głosuję.
Wolę sprawnie zająć się osobistymi i zawodowymi sprawami bez wielkiej polityki, w którą angażowanie się przynosi więcej szkody niż pożytku.

Żeby koleżanki z lubelskiego o mnie nie zapomniały - nadal jestem wolny i zaprzyjaźnię się w realu z fajna dziewczyną 
hej!
Jak poszukiwania?
Jak poszukiwania?
Myślę, że jest dużo fajnych dziewczyn mieszkających blisko mnie, gdzieś niedaleko Lublina i czekam aż jedna z nich się do mnie odezwie
Ciekawe której przypadłem do gustu.

Ciekawe której przypadłem do gustu.
To wybierz 1 a mi podaj numery do pozostalych ;p
TEz chce 1 wybrac skoro tam takie fajne sa
TEz chce 1 wybrac skoro tam takie fajne sa

Ok.
Myślę, że w lubelskim są najpiękniejsze dziewczyny