--- SPORT to zdrowie! ---

Moderator: moderatorzy

______X
bywalec

--- SPORT to zdrowie! ---

Post autor: ______X »

.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:21 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
______X
bywalec

Re: --- SPORT to zdrowie! ---

.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:24 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

.
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 12:19 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Krzysztof Gałkiewicz
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Krzysztof Gałkiewicz »

[...]
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2016 3:31 am przez Krzysztof Gałkiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Jeśli zaczynałeś e3 to chyba warto zająć się studiowaniem otwarć.
Krzysztof Gałkiewicz

[...]
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2016 3:32 am przez Krzysztof Gałkiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

To pewno partię włoską, hiszpańską, obronę dwóch skoczków, sycyliańską ... znasz na pamięć. A grasz w sieci ? Ja jeszcze nie próbowałem. Jak oceniasz swoje ELO?
Krzysztof Gałkiewicz

[...]
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2016 3:32 am przez Krzysztof Gałkiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawelec13
zaufany użytkownik

Post autor: pawelec13 »

U mnie sport wygląda tak.
Macham żelazkiem w pracy.
Pozdrawiam serdecznie
______X
bywalec

.,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:28 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawelec13
zaufany użytkownik

przynosi satysfakcje
Pozdrawiam serdecznie
shadow

Post autor: shadow »

Od 5 lat macham żelastwem na siłowni.Chodzę tam 4 razy w tygodniu.przez ten czas poprawiłem znacznie sylwetkę,siłę i wydolność organizmu.Ale też nauczyłem się ważnej rzeczy dla mnie -samodyscypliny-ponieważ ten sport tego wymaga.polecam.pzdr.
Awatar użytkownika
pawelec13
zaufany użytkownik

Ja macham żelazkiem, tak jak wspomniałam wczesniej, moja dobra dniówka to 40 fartuchów farmaceutycznych na prasowaniu końcowym w ciągu 7 godz. Akord jest w miare. I myśle ze sport połączony z pracą jest też w miare.
Pozdrawiam serdecznie
is
zaufany użytkownik

Post autor: is »

Od dzisiaj zaczynam jeździć na stacjonarnym rowerze treningowym. Przez ostatnie miesiące tylko zbierał kurz. Do jazdy w terenie jakoś nie mogłam się zmobilizować. A to za zimno, a to za gorąco, a to znowu pada. Na jazdę na rowerze stacjonarnym nie znajdę już wymówki. Czas wziąć się za siebie i schudnąć! Jedzenie już ograniczyłam. Został jedynie wysiłek fizyczny i waga powinna stopniowo się zmniejszać.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Tylko rower i w małych ilościach pływanie nad jeziorkiem (lata już nie te). Czasem na jesień i zimę basen ale daleko mam i sauna.
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Awatar użytkownika
zlomiasz
zaufany użytkownik

Post autor: zlomiasz »

siligarf pisze:Jakie efekty zdrowotne przynosi gra w szachy?
Skrzywienie kręgosłupa ;-) W odległych czasach młodości poświęciłem tej grze kilka ładnych lat życia, na krótko wszedłem nawet na listę ELO (wtedy wymagane > 2200 pkt.) i obecnie mam niemal 100% pewności, że szachowa pasja mocno niestety naoliwiła tryby mojej schizy, kierując w stronę nieżyciowych abstrakcji. Dziś o wiele wartościowszy wydaje mi się np. poker - w nim bowiem czynniki intelektu, psychologii oraz szczęścia rozkładają się w miarę równo.

Tak w ogóle jako podstawę aktywności fizycznej polecałbym bieganie. Tanie, możliwe przy każdej porze dnia i roku, o dużych walorach praktycznych, no i gdzieś tak po 30-40 min. zaczynają sie uwalniać endorfinki w mózgu. Kto biega, ten wie, o czym mowa :-)
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

Ostatnio z moją dziewczyną chadzamy sobie na tenisa ziemnego i czasem też na kręgle. Pykamy też w ping - ponga. Chciałbym zacząć chodzić w miarę regularnie na basen i do sauny.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

ja w szkole podstawowej uprawiałem lekkoatletyke również w szkole średniej,byłem oszczepnikiem,dwa razy brałem udział w mistrzostwach polski SZS,w międzyczasie chodziłem na siłownie i troche boksowałem na worku,do dnia dzisiejszego czasami przejde się na siłke,troche boksuje i często jeźdże rowerem MTB,co mi daje sport? dla mnie jest to odskocznia od dnia codziennego,coś dla ciała i ducha ponieważ moje samopoczucie po treningu jest o wiele lepsze niż przed,oprócz lepszej sylwetki i sprawności fizycznej mam możliwośc nawiązania nowych znajomości,chociaż w miedzyczasie dopadła mnie schiza nie zrezygnowałem ze sportowego trybu życia,kiedy przebywałem w szpitalu po pierwszym epizodzie lekarze stwierdzili że dobrze że jestem wysportowany ponieważ ich zdaniem dzięki temu lepiej radze sobie z chorobą,sam uważam również że sport pomaga mi w walce ze schizą,dzięki sportowemy trybu życia lżej przechodze chorobe i lepiej sobie radze w życiu.
Awatar użytkownika
maniek123
nadużywający
nadużywający
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: maniek123 »

sport to zdrowie kazdy lekarz Ci to powie silka rzadzi ! jest moc !!!!!
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”