Zbyszku a może by tak zamieszczać ogłoszonka o pracę

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

Zbyszku a może by tak zamieszczać ogłoszonka o pracę

Post autor: fotex »

Wszystcy lub prawie wszystcy mamy problemy ze zdobyciem pracy.Aby ułatwić nam rozwiązanie tego problemu proponuję Zbyszku abyś stworzył dział ogłoszenia o pracę.Co sądzisz o tym pomyśle?Mi by się taki dział bardzo przydał
Awatar użytkownika
untermench
zarejestrowany użytkownik

Post autor: untermench »

Dołączam się do prośby. Pozdrawiam :D
I want to believe
fotex
zaufany użytkownik

No i co ty na to żbychu,dlaczego milczysz :?: :?: :?: :?: :(
fotex
zaufany użytkownik

Może dwa działy pt. dam pracę i szukam pracy.Później wysłać zawiadomienia do zakładów pracy chronionej zawiadomienia o istnieniu czegoś takiego i może coś się rozkręci .federacja tych zakładów nazywa się chyba POPON :idea:
Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Post autor: Ryszard »

Zatrudnienie niepełnosprawnych fizycznie ma sens bo sa pełnosprawni umysłowo. A zatrudnienie schizofreników ? .... Nikt ich nie chce i nigdy nie będzie chciał ... sens mają jedynie inicjatywy typu hotel=zakład chroniony. Schizofrenik albo jest normalny, tzn. w bardzo dobrej remisji i wtedy najlepiej nie przyznawać się do choroby bo to przekreśli zatrudnienie w każdym "normalnym" zakładzie pracy, albo jego chorobę widać gołym okiem i jego szanse znalezienia pracy są równe zeru - tylko renta....
Firma zatrudniająca osoby niepełnosprawnie fizycznie ma z tego wcale niemałe korzyści z Funduszu Pracy i Unii Europejskiej. Mam sąsiada który nie mówi bo wycieto mu raka krtani, pracuje jako stróż za 800 zł z czego firma ma refundowane około 400zł czyli ma stróża prawie za darmo bo za 400zł miesięcznie .... tacy ludzie są poszukiwani, a schizofreników nikt nigdy nie będzie chciał, niestety ....

Podsumowując, dział "schizofrenik szuka pracy" jest bez sensu ....
Gość

Post autor: Gość »

Ależ Ryszard.Sam w telewizji ogłądałem wywiad z babką która zatrudniała przy sortowaniu śmieci masę schizofreników.A może by tak osobną stronkę poświęconą ogłoszenią a potem postarać się o linki gdzie się da :idea:
Didusia
zaufany użytkownik

Post autor: Didusia »

Hmmm, nie sądzę, by sortowanie śmieci było szczytem marzeń dla schizofrenika, czy dla kogokolwiek zresztą. Czyli jak narazie ludzie chorzy psychicznie nadają się tylko do tego typu prac !?
fotex
zaufany użytkownik

A jesli nawet to co z tego.Żadna praca nie chańbi a i pieniązki się przydadzą.Sugeruję ze taka strona może być bardzo ale to bardzo pożyteczna.W dodatku napewno będzie miała dużą oglądalność.
fotex
zaufany użytkownik

Ponad to ludzie z tą chorobą mieli by dostęp i napewno większy wybór niż grzebanie w śmieciach.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Witaj Fotex, staramy się, żeby chorzy byli tam gdzie to tylko możliwe traktowani jak zdrowi. Dlaczego zależy ci na poszukiwaniu pracy pod hasłem schizofrenii ?
fotex
zaufany użytkownik

Nie koniecznie musimy pisać że jesteśmy chorzy na schizofrenie ale np. że jesteśmy rencistami i ta strona byłaby poświęcona zatrudnianiu rencistów chociaż gra w otwarte karty była by lepsza ponieważ pracodawca miałby szanse stworzyć takie warunki pracy jakie by nam odpowiadały.Zastanawia mnie brak entuzjazmu do tego pomysłu :(
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

fotex pisze:...Zastanawia mnie brak entuzjazmu
bo myślę, że to bardziej zaszkodzi, niż pomoże i będzie chyba "niedźwiedzią przysługą".
Jest wiele miejsc, także w Internecie, gdzie możesz umieścić ogłoszenie o pracę. Po co potrzebujesz do tego forum poświecone schizofrenii ?
fotex
zaufany użytkownik

To może zrobisz chociaż stronę matrymonialną dla schizofreników? :evil:
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

właściwie liczyłem na to, że różne osoby będą mogły skorzystać tu z możliwości poznania innych, ale żeby kogoś "poderwać" trzeba także twojej własnej inicjatywy. jakaś giełda sensu stricto to trochę nie w tym kierunku.
fotex
zaufany użytkownik

Och nie zachowuj się zachowawczo tylko pomuż nieśmiałym schizolą kożystać z uroku dobierania się w pary :lol:
Gość

Post autor: Gość »

To może żyszek założysz temat Pani pozna Pana i Pan pozna Panią?
curious
bywalec
Kontakt:

Post autor: curious »

przy zespole schizofrenii jest zwykle problem ze pacjent ma wahania nastroju,
a czesto sam nie chce pracowac. pewnym rozwiazaniem staja sie prace dorywcze,
umowa o dzielo itd. ale dosc trudno przewidziec co sie schizofrenikowi 'spodoba' ,
bo samych rodzajow schizofrenii jest kilka, a ilez osobowosci...

dlatego mysle ze zbyszek ma racje, jesli ktos szuka pracy i chce pracowac to
sa do tego specyficzne miejsca.
dla czesci chorych praca jest wrecz niewskazana - kompensuja brak swojego zycia
uczuciowego poswiecajac sie pracy . jest to bardzo niebezpieczne i dlatego czesto
lekarze odradzaja prace, znalem raz pacjentke ktorej lekarz wydal wrecz zakaz pracy,
bo pracowala na okraglo i zaniedbywala kontakty z otoczeniem.
--
ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”