Globalne ocieplenie - wielkie kłamstwo ?
Moderator: moderatorzy
Globalne ocieplenie - wielkie kłamstwo ?
Otóż przez ostatnie kilka lat mój sceptycyzm w tej sprawie rośnie i rośnie. Oto dlaczego :
1. Globalne ocieplenia zdarzały się już wielokrotnie, Arktyka kilka razy znikła, a niedźwiedzie polarne przeżyły...
2. Aktywność Słońca zwiększyła się proporcjonalnie do wzrostu temperatury średniej na Ziemii
3. Ludzie głoszący tę religię zawsze mówią na początku "To BEZ WĄTPIENIA człowiek" - tak ludzie mówią gdy ktoś myśli inaczej i chcą go stłumić, aby siedział cicho (jeśli wiecie o co mi chodzi)
4. Aktywiści zawsze popełniają ogromne błędy naukowe - np. "jeśli Arktyka stopnieje, to poziom morza wzrośnie" - wrzućcie bryłę lodu, zaznaczcie poziom wody, poczekajcie aż bryła lodu stopnieje - i niespodzianka ! Poziom jest ten sam, Arktyka nie jet dla nas zagrożeniem, mam też na to dowód (mój nauczyciel fizyki mi obliczył i udowodnił)
To jakie wasze przemyślenia na ten temat ? (zobaczmy kto słucha bez pytania mediów, a kto samodzielnie myśli xD)
1. Globalne ocieplenia zdarzały się już wielokrotnie, Arktyka kilka razy znikła, a niedźwiedzie polarne przeżyły...
2. Aktywność Słońca zwiększyła się proporcjonalnie do wzrostu temperatury średniej na Ziemii
3. Ludzie głoszący tę religię zawsze mówią na początku "To BEZ WĄTPIENIA człowiek" - tak ludzie mówią gdy ktoś myśli inaczej i chcą go stłumić, aby siedział cicho (jeśli wiecie o co mi chodzi)
4. Aktywiści zawsze popełniają ogromne błędy naukowe - np. "jeśli Arktyka stopnieje, to poziom morza wzrośnie" - wrzućcie bryłę lodu, zaznaczcie poziom wody, poczekajcie aż bryła lodu stopnieje - i niespodzianka ! Poziom jest ten sam, Arktyka nie jet dla nas zagrożeniem, mam też na to dowód (mój nauczyciel fizyki mi obliczył i udowodnił)
To jakie wasze przemyślenia na ten temat ? (zobaczmy kto słucha bez pytania mediów, a kto samodzielnie myśli xD)
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
Re: Globalne ocieplenie - wielkie kłamstwo ?
Która jak się klimat ociepli to się roztopi i nas zaleje. Macie teraz w Polsce zimę, apeluję do wszystkich by nie chuchali zbyt mocno dla rozgrzania rąk po spacerze bez rękawiczek bo od tego też się klimat ociepla.salydus pisze: A to wszystko to nawet nie wierzchołek góry.... lodowej
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Właśnie w tym rzecz, że lód topniejąc w wodzie nie zmienia wysokości poziomu morza. Możesz nawet sam spróbować, włóż bryłę lodu do szklanki i sam to sprawdź (no może jeśli lód trochę wystaje z wody)boris pisze:Która jak się klimat ociepli to się roztopi i nas zaleje.salydus pisze: A to wszystko to nawet nie wierzchołek góry.... lodowej
Tylko istota tkwi w tym, że góra, jak to góra - ma w zwyczaju bywać ponad wodą. Poza tym jest jeszcze np. kwestia parowania wody, która prędzej czy później gdzieś ulega skropleniu. Nie mówiąc już o zmianie występowania frontów atmosferycznych na poszczególnych obszarach globu.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
W tym istota, ze ci wariaci w wiekszosci przypadkach licza w ten sposob:
NIE BIORA POD UWAGE TO, ZE LOD ZNIKA, I DODAWAJA ILOSC WODY... To jest calkowiciec porabane xD
NIE BIORA POD UWAGE TO, ZE LOD ZNIKA, I DODAWAJA ILOSC WODY... To jest calkowiciec porabane xD
Właśnie w tym rzecz też, że jest jeszcze mnóstwo gazu, ropy itp. Skąd to wiem ?
W latach 90-tych w Anglii mówiono, że zostało 2000 lat węgla - a teraz mówią, że zostało 100.
Jeśli takie kłamstwo jest ujawnione, to bym się nie zdziwił, gdyby inne też istniały.
W latach 90-tych w Anglii mówiono, że zostało 2000 lat węgla - a teraz mówią, że zostało 100.
Jeśli takie kłamstwo jest ujawnione, to bym się nie zdziwił, gdyby inne też istniały.