Czy to jest TO?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

pati
zarejestrowany użytkownik

Czy to jest TO?

Post autor: pati »

cześć :) mam problem, bo nie wiem co mam o tym wszystkim co się dzieje w mnie myśleć. Mam 19 lat, rodzinę, chłopaka, ale widać coś mi nie gra skoro tu zawitałam. Ne jestem pewna czy mam początki tej choroby i dlatego zwracam się z prośbą do Was. Wiem, że tylko lekarz może to zidentyfikować, ale mi chodzi o to czy mam zacząć się leczyć...
Hmmm od czego zacząć...myśle, że najbardziej niepokoją mnie moje nagle ataki szału...tzn wiem, że kogoś kocham, ale wytarczy tylko coś, nie ważne co to jest, powoduje u mnie nagłą nienwiść, ale tak ogromną. Wtedy płacze, gadam różne glupie rzeczy, kiedy mi mija czuje wyczerpanai bezndziejna.
Mam także lęki...nie mam żadnych omamów słuchowych, ale tak jakby ktoś był koło mnie lub miałabym go zobaczyć, szczególnie w nocy kiedy jestem sama w pokoju. Miewam też mysli samobójcze, ale wiem, że tego nie zrobie bo nie mam na tyle siły.
Czesto też myśle, że nikt tak na prawde mnie nie lubi bo nie ma za co...nic nie umiem...nie jestem ciekawym człowiekiem...
Nie moge się skupić nad czytanym tekstem...Nie rozwijam się...Tkwie w miejscu...
Proszę o pomoc i wyrozumienie..nie chce być w przyszłości dla nikogo ciężaremi... chce normalnie funkcjonowac .... mieć przyjaciół ...napiszcie coś...
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

cześć pati, ktoś wyslał do ciebie prywatną wiadomość, ale ja jako administrator dostaję informację, że one nie może zostać dostarczona. widocznie zrobiłaś błąd w podanym przez ciebie adresie mailowym.

ps .nie odpowiadaj na ten post na forum, tylko jeśli chesz prywatnie do mnie
Lilith

Post autor: Lilith »

Moim skromnym zdaniem nic Ci nie jest. Co druga osoba ma takie problemy i odczucia jak Ty ;) Ale oczywiscie jesli bedziesz sobie jeszcze bardziej wmawiac ze cos Ci jest, to w koncu na wlasne zyczenie nabawisz sie jakiejs psychozy :P
"Ten, ktory walczy z potworami winien uwazac, aby samemu nie stac sie jednym z nich. Kiedy patrzysz w Otchlan, ona rowniez patrzy na ciebie..."

F.Nietzsche
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

nie lilith, tu nie chodzi o to czy kogos zakwalifikowac jako chorego, czy nie,
lecz o potrzebe pewnego konfortu psychicznego. jesli pati ma specjalna wrazliwosc i odczuwa jakies potrzeby wiekszego spokoju wewnetrznego, to dobrze ze sie troszczy o stan wlasnych emocji i nie rezygnuje z pewnych ambicji.

jak nazwac jej potrzeby i jak je zrealizowa? to inna sprawa, ale na pewno warto sie zatroszczyc.
robert
Kontakt:

Pati

Post autor: robert »

Mam 24 i jestem schizofrnikiem. Moze i to co napisze bedzie dla Ciebie szokujace ale takie mam doswiadzczenia i juz. Ja zachorowalem w 2001 roku, a moja choroba zaczela sie od braku koncentracji i jakto mowisz "staniu w miejscu". Potem nastapił brak snu, podejrzliwość, w końcu urojenia i szpital. Wg mnie nie powinnas sie pocieszac a w recz przeciwnie nie ogladac sie tylko isc do fachowca, bo nigdy za wiele ostroznosci. A jesli choeobe zaczniesz tepic w zarodku mozesz zyskac zycie. Wiez mi ja sie nie leczylem i zmarnowalem przez to wiele czasu zanim doszedlem do siebie. Mowisz ponadto ze masz wrazenie ze ktoś stoi obok Ciebie lub masz ise z kims spotkac. To jest wg. mnie choroba psychiczna ktora moze zaatakowac w wiekszej sile i z wiekszym rozmachem jesli nie bedzie kontrolowana.
Nigdy nie jest za pozno, nigdy nie wolno sie poddać
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”