Abilify - refundacja wróciła!
Moderator: moderatorzy
Re: Abilify - refundacja wróciła!
Miałam dokładnie taką samą refleksję.
Ale ulga. Jednak na coś nasze głosy oburzenia się przydały...
Chcesz zmieniać świat, zmień najpierw siebie.
Ja te byłam na wielu lekach,ale takich absurdów jak na abilify nie było na żadnym!(30 mg trilafonu i dodatkowo 15 mg abilify i wspaniałe urojenia!);przy okazji pochwalę się moimi obecnymi wynikami badań laboratoryjnych przy 22 mg trilafonu:cholesterol 153, cukier 84!
O przepraszam byłam na 7,5 mg pzry 30 mg trilafonu-mea culpa!
Dlaczego w aptekach maja być leki tylko dla wybrańców-teraz ja moge sobie powiedzieć ze czuję się dyskryminowana!
Dlaczego w aptekach maja być leki tylko dla wybrańców-teraz ja moge sobie powiedzieć ze czuję się dyskryminowana!
Nie miejcie mi tego za złe-ja was wszystkich naprawdę szczerze KOCHAM!Ale już nie zrobicie mi WODY Z MÓZGU!
Ok, fajnie- tylko do kogo masz pretensje i o co bo nie rozumiem?
Przez tę nagonkę śniło mi się dziś że byłem w aptece po lek, którego nazwy nie znałem, a aptekarka mi go nie wydała z powodu braku nań recepty
Trilafon to dopiero wyciągnął z ataku wielu w krytycznej sytuacji nie tak jak to lekarstewko które pomaga ci w zasadzie tylko wtedy kiedy prawie nic ci nie jest!A ciągle nie ma go w aptekach bo nie jest nowoczesny!I co z tego że jest refundowany!
Także uwazam że to czego wymagają od lekarzy to totalny absurd!
Także uwazam że to czego wymagają od lekarzy to totalny absurd!
witam!chrapnęłam trochę...i miałam piękny sen-że abilify wyciągnął wszystkich z najcięższych psychoz a później tak im poprawił koncentrację że wszyscy byli GENIUSZAMI !God bless America!
Drodzy lekarze!Sami chcieliście tej tuskolandii i palikolandii więc teraz macie!Matka mowi że wygrali bo to właśnie ja nie poszam na wybory, ja wiem że wszystko moja wina , nawet to że podobno Malediwy toną przez to że nie gaszę światła wieczorem
Ale na ta jedną noc zapomnijmy o tym wszystkim :Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich!
p.s. życie jest piękne poza tym że trzeba w nim uczestniczyć...
Drodzy lekarze!Sami chcieliście tej tuskolandii i palikolandii więc teraz macie!Matka mowi że wygrali bo to właśnie ja nie poszam na wybory, ja wiem że wszystko moja wina , nawet to że podobno Malediwy toną przez to że nie gaszę światła wieczorem
Ale na ta jedną noc zapomnijmy o tym wszystkim :Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich!
p.s. życie jest piękne poza tym że trzeba w nim uczestniczyć...
Z tego co wiem od mojej psychiatry abilify ma nadal być refu ndowany.
Tak, na szczęście abilify jest refundowany :-) Widziałam go na uzupełniającej liście leków.
Nie wiem czy ogladacie TV ale jest spor miedzy rzadem, lekarzami a aptekarzami kto ma okreslac ile ma kosztowac lek. Lekarze nie chca tego robic bo mowia ze to zabiera zbyt duzo czasu - stad pieczatka "Refundacja leku do decyzji NFZ" Z taką pieczatka aptekarz moze ale nie musi dac znizke i czasem trzeba szukac aptekarza ktory sprzeda ze zniżka. Sam ide 9 do psychiatry po abilifaja i pernazyne, ciekaw jestem jak to sie skonczy.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz