Czy ktoś z Was bierze haloperidol?

decaldol

Moderator: moderatorzy

Arom
zaufany użytkownik

Re: Czy ktoś z Was bierze haloperidol?

Post autor: Arom »

Czy biorąc Haloperidol - ale problem ten dotyczy również innych leków (Pernazyna, Ketipinor, Rispolept). Można się spodziewać po jakimś czasie kłopotów z mimiką. Będąc u lekarza widziałem kobietę po 50., twarz wykrzywiona grymasem, która rytmicznie wysuwała język, następnie ssała go i przeżuwała, siorbiąc przy tym i kiwając głową. To ma być taka pamiątka z podróży? Czy wszystkich nas to czeka? :(
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Arom pisze:Czy wszystkich nas to czeka?

Tutaj chyba nie ma reguły, sprawa jest indywidualna, są to tak zwane dyskinezy. Znam osoby starsze które przyjmują prawie wiekszośc swojego życia neuroleptyki i nie mają w/w przec Ciebie skutki uboczne przyjmowania leków. Ja brałem haloperidol dobrych kilka lat, głównym skutkiem ubocznym był tzw. parkinsonizm, nie pomagały na to ( akineton, prinidol ) oraz akatyzja.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

montecristo pisze:
Tutaj chyba nie ma reguły, sprawa jest indywidualna, są to tak zwane dyskinezy.
Czyli rosyjska ruletka :(
Przyznaję po Haloperidolu nie szuka się podsłuchów, w RTV i prasie nie urządzają seansów nienawiści specjalnie poświęconych delikwentowi, cały świat nie zmawia się i nie chce go wykończyć, nie ma się ochoty zrobić sobie lub wszystkim krzywdy, nie ma szyderczych komentarzy, nie odgaduje się cudzych myśli, znika strach, itp.
ALE.. wszystko jest takie płaskie. Zachód słońca nad Wisłą i jazda ze spoconymi ludźmi w małej windzie. Nie robią żadnej różnicy. Filmy, książki nie docierają. Nie powodują emocji. Zrozumienie jakiegoś tekstu wymaga kilkukrotnego przeczytania, a i tak nie rozumie się aluzji. Nawet po chwilowym odstawieniu leków - 'spłaszczenie' nie cofa się.
Czy jest na to jakiś sposób/lek/pomysł, by tak jak po masażu kręgosłupa móc się wyprostować. Urządzić taki masaż mózgownicy/psyche żeby znów czuć nastrój chwili? A nie zamieniać się w roślinę :?
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Strasznie mocny to lek był! Małe dwaki miałem ale źle się na nim czułem!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

TEN "LEK" TO TRUCIZNA DLA ORGANIZMU.TAK POWIEDZIAŁA MOJA BYŁA LEKARKA,CERTYFIKOWANY LEKARZ PSYCHIATRII.POWIEDZIAŁA MI TEŻ,ŻE NIE PRZEPISZE MI KLOZAPOLU BO TO TAKŻE TRUCIZNA.ZMNIEJSZA ONA MOŻE NIEKTÓRE OBJAWY ALE W OSTATECZNYM ROZRACHUNKU RUJNUJE CAŁY ORGANIZM PO LATACH BRANIA.JEŚLI MACIE ALTERNATYWE TRZYMAJCIE SIĘ OD TYCH DWÓCH GÓÓÓOÓWIEN JAK NAJDALEJ.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
piotr 84
bywalec

Post autor: piotr 84 »

POWIEDZIAŁA MI TEŻ,ŻE NIE PRZEPISZE MI KLOZAPOLU BO TO TAKŻE TRUCIZNA.

zgadzam się miałem nawet propozycje leczenia tym GÓWNEM na zamkniętym całe pół roku podobno po tej " terapi " bym wrócił do społeczeństwa nawet bym pracował ten sam lekarz za prace podpowiadał mi bym wzioł się za akwizycje odpowiedziałem mu że nie chce mieć złamanego nosa drzwiami ani być szczuty dla jaj psami mówiłem mu że powinienem unikać stresu a akwizycja to jednak wku.wiające zajęcie dość nadmienić że to badziewie niszczy zdrowie somatyczne
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

ja bralam w szpitalu ale,ze byl w polaczeniu z klonazepamem to nie wiem ktore jak dzialalo
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

nie wiem dla czego ale bardzo czesto przepisuja klozapine osoba ktore musza szybko wrocic do pracy.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Clonazepan to także wielkie ścierwo.Niszczy mózg co też powiedziała mi pani doktor.Spłyca strasznie emocje.Klozopol to lek ostatniej nadziei kiedy inne nie skutkują.Jeśli już to tylko wtedy powinien być stosowany.W ostateczności.

the formless."

mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

moj lekarz stosuje za 3 rzutem i gatki z nim nie ma.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Zawsze możesz zmienić lekarza i spróbować inny mniej szkodliwy lek.Chyba,że już próbowałeś/próbowałaś.To jednak Twoja decyzja.

the formless."

Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Ja biorę klozapol i to jedyny neuroleptyk po którym nie mam skutków ubocznych. Ale fakt lekarz odwlekał przepisanie mi tego leku jak tylko się dało.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

haloperidol dostawalam w szpitalu polaczony z klonazepanem,nie pamietam jak sie po tym czulam,mimo tej mieszanki zle spalam,i ciagle gdzies biegalam,a tak to nie pamietam
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

dodam jeszcze,ze lekarka wspominala,ze jak nie pojde na pernazyne to moze mi ten haloperidol zapisze,ale ja Jej podziekuje
przepisuje mi leki na objawy psychotyczne a ja czuje,ze mam depresje,nie mam zadnych glosow,nikt sie nie zmawia nie mam tego,natomiast mam duzo leku
halftoilet
bywalec

Post autor: halftoilet »

Ja dostawałem haloperidol przez pierwsze cztery miesiące w szpitalu. Oddziałowa powiedziała że wyjątkowo dobrze znoszę ten lek i przynosi pożądane rezultaty.
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Brałem ( Decaldol ) podkręcał mnie bardzo. Aż za bardzo.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Emocja pisze:haloperidol dostawalam w szpitalu polaczony z klonazepanem,nie pamietam jak sie po tym czulam,mimo tej mieszanki zle spalam,i ciagle gdzies biegalam,a tak to nie pamietam

Ja jestem po prostu w szoku Emocja.Czy Ty kiedykolwiek miałaś psychozę?Z jakiego powodu podawali Ci Haloperidol?Uwazam,że jesteś kompletnie nieodpowiedzialne jeśli chodzi o swoje zdrowie bo pozwoliłaś żeby zaaplikowano Ci tą truciznę.Z tego co wiem masz nerwicę,depresję, i zaburzenia schizotypowe choć to nie jest pewne jak pisałaś.Z jakiego powodu więc podawano Ci to świństwo?To nie jest lek.Tym w ostateczności powinno się pacyfikować ludzi,którzy zagrażają innym.W praktyce jednak ta trucizna jest nadużywana bo przecież nawet jeśli ktoś jest niebezpieczny dla otoczenia można go związać w pasy i dać coś innego.Czubki z psychiatryków idą jednak na łatwiznę żeby mieć święty spokój,żeby móc poczytać gazetkę,wypić kawkę etc.Że niektórym to ścierwo nic nie wyrzadziło?Że tego tak nie odczuli?Nie wszyscy mają silne układy nerwowe.

the formless."

Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

jak trafilam do szpitala z koncem czerwca to pierwsza diagnoza padla psychoza,potem zmienili na zaburzenia schizotypowe,haloperidol plus klonazepam bralam jakis tydzien.Nie wiedzialam co mi aplikuja ja bylam w taki stanie ktorego malo co pamietam,dopiero jak zaczelam widziec podwojnie sie dowiedzialam ze to mi podawali bo lekarz mowil,ze odstawiaja halo i klona.
Awatar użytkownika
Kosmitka
zaufany użytkownik

Post autor: Kosmitka »

Biorę haloperidol w dawce 1 mg i inne leki. Bardzo cenię sobie ten lek, bo bez niego ciężko mi się skoncentrować
Awatar użytkownika
Marla
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marla »

Dostaje coraz więcej haloperidolu w zastrzyku. Mam taki zjazd że łoh!
ODPOWIEDZ

Wróć do „haloperidol”