Depresja, przymulenie itd. po klozapolu
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Depresja, przymulenie itd. po klozapolu
Witam
Biore obecnie 200 mg klozapolu. Oprócz tego jeszcze 700 mg sulpirydu i 50 mg lamitrinu. Mój problem polega na tym że jestem silnie przymulony, depresyjny i przygnębiony. I nic mi się nie chce. Czy to od klozapolu? Chce zmniejszyć klozapol na własną ręke bo do wizyte mam dopiero za 2 miesiące. Chciałbym zejśc do 150 mg klozapolu. Chce schodzić bardzo powoli. 12,5 mg co półtora tygodnia. Czy to nie za szybko czy ok? Wiem że ktoś pewnie mnie tu wyzwie od najgorszych ale naprawde ja już nie mam sił. Na nic.
Biore obecnie 200 mg klozapolu. Oprócz tego jeszcze 700 mg sulpirydu i 50 mg lamitrinu. Mój problem polega na tym że jestem silnie przymulony, depresyjny i przygnębiony. I nic mi się nie chce. Czy to od klozapolu? Chce zmniejszyć klozapol na własną ręke bo do wizyte mam dopiero za 2 miesiące. Chciałbym zejśc do 150 mg klozapolu. Chce schodzić bardzo powoli. 12,5 mg co półtora tygodnia. Czy to nie za szybko czy ok? Wiem że ktoś pewnie mnie tu wyzwie od najgorszych ale naprawde ja już nie mam sił. Na nic.
Re: Depresja, przymulenie itd. po klozapolu
ja biore 150mg bardzo zle sie czuje, jestem spowolniala mam depresje. Okropne zaparcia
i leki.

Hmm to ja mam na odwrót - nadmiar energii i pomysłów, zadowolenie z wszystkiego. Może macie za dużą dawkę. A zanim braliście klozapol też byliście depresyjni?
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Ja biorę obecnie 300 mg Klozapolu na noc juz od 2 lat i skutki boczne które opisałeś również mi dopisują. Jedyny pozytyw brania go to zmniejszenie objawów wytwórczych i brak akatyzji, a reszta skutków ubocznych to masakra. Osobiście bałbym się sam bez wiedzy lekarza zmniejszać klozapol, ale decyzja należy do Ciebie. Popzdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zaufany użytkownik
Ja chce tylko troche zejść tak z 200 mg na jakies 150 mg. Nie chce całkowicie go odstawiać bo sam też się tego boje. Schodzenie chce przeprowadzić bardzo powoli bez pośpiechu. Mam czas.
Może te 50mg które chcesz zmniejszyć pozbędzie w jakimś stopniu skutki uboczne, tego Ci życzę , a gdyby się cos działo możesz spowrotem wrócic do 200 mg. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zaufany użytkownik
Też mam tak nadzieje. Narazie jestem na 187,5 mg klozapolu.
ja bylam na 200mg ale we krwi wyszlo 0.47 stezenie a najmniejsze jest 0.34, kazal mi lekarz zejsc do 150mg. Bede miala jeszcze jeden test zrobiony i zobaczymy moze moge zjechac jeszcze nizej. CZuje sie fatalnie, ale ponoc musze minimum 6 miesiecy byc na klozapinie, jak nadal tak bedzie to nie wiem na jaki lek przeskocze bo bralam juz abilify i risperidon i tez sie fatalnie czulam.
-
- zaufany użytkownik
Byłem zaledwie 4 dni na 187,5 mg klozapolu i dostałem dzisiaj mega depresji z myślami samobójczymi. Wróciłem dzisiaj do 200 mg klozapolu. Eh... to życie...
Mam ogromny problem z skutkiem ubocznym przyjmowania klozapolu 300 mg na noc. Jest nim bardzo duży ślinotok podczas snu i wybudzanie się w nocy. Biorę go już bardzo długo i ślinotok nie ustapił, czy u Was też jest podobnie. Pozdr.
-
- zaufany użytkownik
Ślinotok to pikuś. Spróbuj brać amitryptyline. Wyszusza ona gardło. Mi pomaga.
Dzięki za odp. zapytam się jutro lekarza o ten lek, jednak wolałbym już nie brać dodatkowych kolejnych leków psychotropów. Pozdr.
-
- zaufany użytkownik
Spoko amitryptyliny na ślinotok bierze się tylko 10 mg. Bo jest to lek antydepresyjny. Prawdziwie pełna dawka tego leku to 100-150 mg. Także te 10 mg to nic.
Dziękuje jeszcze raz, skoro tylko 10 mg wystarczy i pomoże to poproszę jutro o recepte. Pozdr.
Po rozmowie z lekarzem psychiatrą, nie dostałem tego leku, który mi poleciłeś na ślinotok. Stwierdził, że on mi na to niepomoże. 

-
- zaufany użytkownik
Różni lekarze, różńe zdania.
ja na slinotok dostalam 300 mg HYOSCINE HYDROBROMIDE- sa to tabletki dla tych ktorzy maja problemy z wymiotami w czasie podrozy. Troche pomagaja, ale nadal sie slinie przewaznie nad ranem.