W Kanadzie mogą ją palić wszyscy chorzy na stwardnienie rozsiane.AntonPawlowicz pisze: W Holandii i chyba 2 stanach w USA, o innych przypadkach nie slyszalem.
Pozdrawiam.m.
Moderator: moderatorzy
W Kanadzie mogą ją palić wszyscy chorzy na stwardnienie rozsiane.AntonPawlowicz pisze: W Holandii i chyba 2 stanach w USA, o innych przypadkach nie slyszalem.
Już to zrobiłeśAntonPawlowicz pisze:Nie chce cie oskarzac o mowienie nie prawdy
Tak, ale pewne środowiska i obszary (np. dzielnice) są obfitsze w narkotyki. Skoro jesteś dobrze rozeznany, to powinieneś o tym wiedzieć.AntonPawlowicz pisze:ale nawet ja wiem, ze cpuni, dillerzy, narkotyki sa na kazdym blokowisku i w kazdej dzielnicy bez wyjatku, czy to w Krakowie, czy w Warszawie, czy w Bytomiu.
Prawnie były do kolekcjonowania i dlatego państwo miało uwiązane "ręce". Nie można było zmusić ich do produkcji pod nadzorem państwowym, ponieważ żaden przepis o tym nie stanowił.AntonPawlowicz pisze:Dopalacze byly sprzedawane jako eksponaty kolekcjonerskie, ale wystarczylo przeczytac lub posluchac reklamy w radiu lub internecie i jasne sie stawalo, ze sa to srodki do wewnetrzengo zazywania
Jesteś starszy ode mnie, a nawet ja pamiętam jeszcze czasy, kiedy w Polsce była legalna. Były to lata 90te, jeśli dobrze pamiętam - od 1997r obowiązuje zakaz. Można było mieć na użytek własny jakąś ilość, nie pamiętam czy był to 1 gram czy więcej. W USA (oraz wielu innych krajach, bo z tego co wiem, świat zasugerował się chAmeryką) zakaz obowiązuje od 1970 roku.AntonPawlowicz pisze:Marichuana byla legalna w okresie jurajskim i wczesnym drzeworycieW Holandii i chyba 2 stanach w USA, o innych przypadkach nie slyszalem.